## Joint LARP CM26/Hi-Lumi Meeting at SLAC

# **Report of Contributions**

Contribution ID: 0 Type: not specified

### Status of DQW cavity and auxiliary systems production

Thursday, 19 May 2016 15:30 (30 minutes)

Presenter: GARLASCHE, Marco (CERN)

Session Classification: Crab Cavity Session

Contribution ID: 1 Type: not specified

### **Cryomodule Integration Plans**

Wednesday, 18 May 2016 17:00 (30 minutes)

Presenter: TEMPLETON, Niklas (CERN)

Session Classification: Crab Cavity Session

Contribution ID: 2

Type: not specified

### **DQW Frequency Analysis and Tuning Plans**

Thursday, 19 May 2016 14:00 (30 minutes)

**Presenter:** VERDÚ-ANDRÉS, Silvia (TERA / IFIC)

Session Classification: Crab Cavity Session

Contribution ID: 3 Type: not specified

### **RFD Frequency Analysis and Tuning Plans**

Thursday, 19 May 2016 14:30 (30 minutes)

Presenter: Ms DE SILVA, Subashini (Old Dominion University)

Session Classification: Crab Cavity Session

Contribution ID: 4 Type: not specified

### Plans for RFD qualification, testing and processing

Thursday, 19 May 2016 16:00 (30 minutes)

**Presenter:** MCEWEN, Anne (JLAB)

Session Classification: Crab Cavity Session

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

### **Fluid Simulations**

**Presenter:** JONES, Thomas (STFC, Daresbury)

FPC test box

Contribution ID: 6 Type: not specified

### **FPC** test box

Wednesday, 18 May 2016 16:30 (30 minutes)

**Presenter:** MITCHELL, James (Cockcroft Institute)

Session Classification: Crab Cavity Session

Joint LARP ... / Report of Contributions

Crab Cavity Failure Modes

Contribution ID: 7 Type: not specified

### **Crab Cavity Failure Modes**

Presenter: TBD

Contribution ID: 8 Type: not specified

### Status of hollow electron lens desgin at CERN

Thursday, 19 May 2016 14:00 (30 minutes)

Presenter: PERINI, Diego (CERN)

Session Classification: Accelerator/Crab Parallel Session

Contribution ID: 9 Type: not specified

### Crab cavity RF noise mitigation and transverse tail cleaning

Thursday, 19 May 2016 09:30 (30 minutes)

**Presenter:** MASTORIDIS, Themis (Cal Poly)

Session Classification: Accelerator/Crab Parallel Session

Contribution ID: 10 Type: not specified

### Noise and emittance blow-up in the presence of beam-beam (update on simulations)

Thursday, 19 May 2016 10:30 (30 minutes)

Presenter: QIANG, ji (LBNL)

Session Classification: Accelerator/Crab Parallel Session

Contribution ID: 11 Type: not specified

### Pros and Cons of the 200 MHz System

Thursday, 19 May 2016 09:00 (30 minutes)

**Presenter:** Dr LI, Kevin (CERN)

Session Classification: Accelerator/Crab Parallel Session

Contribution ID: 12 Type: not specified

### Impedance update (crab cavities)

Thursday, 19 May 2016 11:00 (30 minutes)

**Presenter:** LI, Zenghai (SLAC)

Session Classification: Accelerator/Crab Parallel Session

Contribution ID: 13 Type: not specified

### Impedance update (other components)

Thursday, 19 May 2016 11:30 (30 minutes)

**Presenter:** Dr METRAL, Elias (CERN)

Session Classification: Accelerator/Crab Parallel Session

Contribution ID: 14 Type: not specified

# Transverse feedback development and possible implementation to LHC/HL-LHC

Thursday, 19 May 2016 08:30 (30 minutes)

**Presenter:** FOX, John (SLAC)

Session Classification: Accelerator/Crab Parallel Session

Contribution ID: 15 Type: not specified

### Prospect for hollow e-lens contribution from the U.S.

Thursday, 19 May 2016 14:30 (30 minutes)

**Presenter:** VALERIO, Linda (Fermilab)

Session Classification: Accelerator/Crab Parallel Session

Contribution ID: 16 Type: not specified

# Beam beam long range compensation experiments at LHC

Thursday, 19 May 2016 16:00 (30 minutes)

**Presenter:** VALISHEV, Alexander (Fermilab)

Session Classification: Accelerator/Crab Parallel Session

Contribution ID: 17 Type: not specified

### Interplay beam-beam and impedance

**Presenter:** ALEXAHIN, Yuri (Fermilab)

Contribution ID: 18 Type: not specified

### Update of the stability limits including the effect of electron cloud, implications for machine and HW parameters (e.g. ramp rates)

Thursday, 19 May 2016 16:30 (30 minutes)

**Presenter:** Dr METRAL, Elias (CERN)

Session Classification: Accelerator/Crab Parallel Session

Contribution ID: 19 Type: not specified

### Operation with high luminosity LHCb

Thursday, 19 May 2016 12:00 (30 minutes)

Presenter: PAPAPHILIPPOU, Yannis (CERN)

Session Classification: Accelerator/Crab Parallel Session

Contribution ID: 20 Type: not specified

# Impact of low frequency noise (power converter, vibrations, etc. on emittance blow-up)

Thursday, 19 May 2016 17:00 (30 minutes)

**Presenter:** FITTERER, Miriam (FNAL)

Session Classification: Accelerator/Crab Parallel Session

Contribution ID: 21

Type: not specified

# Update of the requirments on circuits parameters from beam physics (current, acceleration and ramp rates, ripple and stability)

Presenter: Dr GIOVANNOZZI, Massimo (CERN)

Contribution ID: 22 Type: not specified

### Beam dynamics of halo collimation with hollow electron lens

Thursday, 19 May 2016 15:00 (30 minutes)

**Presenter:** FITTERER, Miriam (FNAL)

Session Classification: Accelerator/Crab Parallel Session

Contribution ID: 23 Type: not specified

# Effect of beam screen on field quality / measurement precision

Presenter: TBD

Contribution ID: 24 Type: not specified

### **Welcome and SLAC Status**

Wednesday, 18 May 2016 08:30 (15 minutes)

**Presenter:** Prof. RAUBENHEIMER, Tor (SLAC)

Contribution ID: 25 Type: not specified

### **HL-LHC Status and Plans**

Wednesday, 18 May 2016 08:45 (35 minutes)

Presenter: Prof. ROSSI, Lucio (CERN)

Contribution ID: 26 Type: not specified

### **Status of Crab Cavities Effort**

Wednesday, 18 May 2016 12:00 (30 minutes)

Presenter: CALAGA, Rama (CERN)

Contribution ID: 27 Type: not specified

### **WP3 Status and Latest Achievements**

Wednesday, 18 May 2016 10:55 (35 minutes)

Presenter: Dr TODESCO, Ezio (CERN)

Contribution ID: 28 Type: not specified

### **Beam Dynamics**

Wednesday, 18 May 2016 10:25 (30 minutes)

Requested elements of this presentation:

- -specific inputs for US deliverables: Field Quality requirements, Magnet alignment requirements, etc.
- -experience from LHC operation (e.g. operation with pushed optics, observations of cold mass vibrations on the beam, instabilities, and e-cloud)
- -very brief update on the status of the LHC

Presenter: Dr GIOVANNOZZI, Massimo (CERN)

LARP Status and Plans

Contribution ID: 29 Type: not specified

### **LARP Status and Plans**

Wednesday, 18 May 2016 09:20 (35 minutes)

**Presenter:** Dr APOLLINARI, Giorgio (Fermilab)

Contribution ID: 30 Type: not specified

### **Collimation System Status and Plans**

Wednesday, 18 May 2016 11:30 (30 minutes)

Including the Hollow Electron Beam Collimation proposal, test results of the Rotatable Collimator in the SPS and plans for the HRMT21 test.

Presenter: Dr REDAELLI, Stefano Redaelli (CERN)

Contribution ID: 31 Type: not specified

### MQXFS1 strain gauge analysis

Thursday, 19 May 2016 08:50 (20 minutes)

Presenters: VALLONE, Giorgio (CERN); PAN, Heng (LBNL)

Session Classification: Magnet Parallel Session

Joint LARP ... / Report of Contributions

MQXFS1b loading

Contribution ID: 32 Type: not specified

### MQXFS1b loading

Thursday, 19 May 2016 09:10 (20 minutes)

**Presenter:** PAN, Heng (LBNL)

Session Classification: Magnet Parallel Session

Contribution ID: 33

Type: not specified

### Conductor procurement and QC from LARP

Thursday, 19 May 2016 09:30 (20 minutes)

**Presenter:** Dr COOLEY, Lance (Fermilab)

Session Classification: Magnet Parallel Session

Contribution ID: 34 Type: not specified

### Conductor procurement and QC from CERN

Thursday, 19 May 2016 09:50 (20 minutes)

Presenter: BORDINI, Bernardo (CERN)

Session Classification: Magnet Parallel Session

Joint LARP ...

/ Report of Contributions

MQXF Status and Plans

Contribution ID: 35 Type: not specified

#### **MQXF Status and Plans**

Thursday, 19 May 2016 10:30 (30 minutes)

Presenters: AMBROSIO, Giorgio (FNAL TD/MSD); FERRACIN, Paolo (CERN)

Session Classification: Magnet Parallel Session

Contribution ID: 36 Type: not specified

# MQXF quench protection update

Thursday, 19 May 2016 11:00 (20 minutes)

**Presenter:** Dr RAVAIOLI, Emmanuele (LBNL)

Session Classification: Magnet Parallel Session

Contribution ID: 37 Type: not specified

# Withstand voltage levels

Thursday, 19 May 2016 11:20 (50 minutes)

**Presenter:** RODRIGUEZ MATEOS, Felix (CERN)

Session Classification: Magnet Parallel Session

Joint LARP ... / Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 38 Type: not specified

#### Discussion

Thursday, 19 May 2016 12:10 (20 minutes)

Presenter: ALL

Session Classification: Magnet Parallel Session

Contribution ID: 39 Type: not specified

#### **MQXF Structures updates and Action Items from** workshop

Thursday, 19 May 2016 13:40 (30 minutes)

Presenter: Mr PEREZ, Juan Carlos (CERN)

Session Classification: Magnet Parallel Session

Contribution ID: 40 Type: not specified

# Upgrade of the MQXF Structures updates and Action Items from workshop

Thursday, 19 May 2016 14:10 (30 minutes)

Presenter: CHENG, Daniel (LBNL)

Session Classification: Magnet Parallel Session

Contribution ID: 41 Type: not specified

### **MQXFP** Mirror status

Thursday, 19 May 2016 14:40 (30 minutes)

**Primary author:** Mr BOSSERT, Rodger (Fermilab)

**Presenter:** Mr BOSSERT, Rodger (Fermilab)

Session Classification: Magnet Parallel Session

Contribution ID: 42 Type: not specified

# Upgrade of the Vertical Test facility at BNL

Thursday, 19 May 2016 15:40 (30 minutes)

**Presenter:** Mr ANERELLA, michael (BNL)

Session Classification: Magnet Parallel Session

Contribution ID: 43 Type: not specified

# Upgrade of the Vertical Test facility at CERN

Thursday, 19 May 2016 16:10 (30 minutes)

**Presenter:** Ms BAJKO, Marta (CERN)

Session Classification: Magnet Parallel Session

Contribution ID: 44 Type: **not specified** 

#### **MQXF** and Cold-Mass Requirements

Thursday, 19 May 2016 16:40 (30 minutes)

Presenter: CARCAGNO, Ruben (FNAL)

Session Classification: Magnet Parallel Session

Contribution ID: 45 Type: not specified

### Q1/Q3 Cold-Mass design and assembly plans

Thursday, 19 May 2016 17:10 (20 minutes)

**Presenter:** Mr VOURIS, Antonios (FNAL)

Session Classification: Magnet Parallel Session

Joint LARP ... / Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 46 Type: **not specified** 

#### Discussion

Thursday, 19 May 2016 17:30 (20 minutes)

Presenter: ALL

Session Classification: Magnet Parallel Session

Contribution ID: 47 Type: **not specified** 

# **Toohig Candidate #1 Presentation**

Wednesday, 18 May 2016 13:35 (30 minutes)

**Presenter:** ARSENYEV, Sergey (MIT)

Contribution ID: 48 Type: not specified

# **Toohig Candidate #2 Presentation**

Wednesday, 18 May 2016 14:05 (30 minutes)

**Presenter:** CABANES, Jaime (CERN)

Contribution ID: 49 Type: not specified

# **Toohig Candidate #3 Presentation**

Wednesday, 18 May 2016 14:35 (30 minutes)

Presenter: ZHA, Hao (CERN)

Joint LARP ... / Report of Contributions

MQXFS1 test results

Contribution ID: 50 Type: not specified

# **MQXFS1** test results

**Presenter:** CHLACHIDZE, Guram (FNAL/TD/MSD)

Contribution ID: 51 Type: not specified

# **MQXFS1** Magnetic Measurements

Wednesday, 18 May 2016 15:30 (30 minutes)

Presenter: SABBI, GianLuca (LBNL)

**Session Classification:** WP2-WP3 Joint Session

Joint LARP ... / Report of Contributions

MQXF field quality analysis

Contribution ID: 52 Type: not specified

# MQXF field quality analysis

**Presenter:** IZQUIERDO BERMUDEZ, Susana (CERN)

Page 53 April 23, 2024

Contribution ID: 53 Type: not specified

# MQXF Field quality expectaions based on coil cross section and effect of beam screen

Wednesday, 18 May 2016 16:00 (30 minutes)

Presenters: HOLIK, Eddie (FNAL); IZQUIERDO BERMUDEZ, Susana (CERN)

Session Classification: WP2-WP3 Joint Session

Alignment tolerances

Contribution ID: 54 Type: not specified

# Alignment tolerances

Wednesday, 18 May 2016 17:30 (30 minutes)

Presenter: Dr TODESCO, Ezio (CERN)

Session Classification: WP2-WP3 Joint Session

Contribution ID: 55

Type: not specified

#### Update of the requirments on circuits parameters from beam physics (current, acceleration and ramp rates, ripple and stabilty)

Wednesday, 18 May 2016 17:00 (30 minutes)

Presenter: DE MARIA, Riccardo (CERN)

Session Classification: WP2-WP3 Joint Session

Contribution ID: 56 Type: not specified

# Preparation of US Project and Schedule

Friday, 20 May 2016 09:00 (30 minutes)

**Presenter:** CARCAGNO, Ruben (FNAL)

Contribution ID: 57 Type: not specified

# Status of Civil engineering and plans for HL-LHC Production

**Presenter:** CERN PROJECT OFFICE REPRESENTATIVE, TBD

Contribution ID: 58 Type: not specified

# **QA/QC** Plans and Technical Documentation

Friday, 20 May 2016 10:00 (30 minutes)

Presenter: BEJAR ALONSO, Isabel (CERN)

Contribution ID: 59 Type: not specified

# **WP2 Parallel Session Report**

Friday, 20 May 2016 11:00 (20 minutes)

Presenter: ARDUINI, Gianluigi (CERN)

Contribution ID: 60 Type: not specified

#### **WP3 Parallel Session Report**

Friday, 20 May 2016 11:20 (20 minutes)

Primary author: FERRACIN, Paolo (CERN)

Presenter: FERRACIN, Paolo (CERN)

Contribution ID: 61 Type: not specified

# **WP4 Parallel Session Report**

Friday, 20 May 2016 11:40 (20 minutes)

Presenter: RATTI, Alessandro (LBNL)

Joint LARP ...

/ Report of Contributions

Final Remarks and A.O.B.

Contribution ID: 62 Type: not specified

#### Final Remarks and A.O.B.

Friday, 20 May 2016 12:00 (15 minutes)

**Presenter:** Dr APOLLINARI, Giorgio (Fermilab)

Contribution ID: 63 Type: not specified

# A Proposed Continuation of the LARP Research Mission

Friday, 20 May 2016 13:30 (15 minutes)

Presenter: Dr APOLLINARI, Giorgio (Fermilab)

Session Classification: LARP' Discussion

Contribution ID: 64 Type: not specified

# **WBFS Technology in HL-LHC**

Friday, 20 May 2016 13:45 (25 minutes)

**Presenter:** FOX, John (SLAC)

Session Classification: LARP' Discussion

Contribution ID: 65 Type: not specified

# E-beams for LRBB Compensation and Advanced Halo Control in LHC upgrades

Friday, 20 May 2016 14:10 (40 minutes)

**Presenter:** FITTERER, Miriam (FNAL)

Session Classification: LARP' Discussion

Contribution ID: 66 Type: not specified

# An Electron Beam LRBB Compensation in HL-LHC

**Presenter:** Ms FITTERER, Miriam (CERN)

Contribution ID: 67 Type: not specified

### **Irradiation Studies in support of HL-LHC Operations**

Friday, 20 May 2016 15:40 (20 minutes)

Presenter: Dr REDAELLI, Stefano Redaelli (CERN)

Session Classification: LARP' Discussion

Contribution ID: 68 Type: not specified

# **Synchrotron Light Based Halo Monitor**

Friday, 20 May 2016 16:00 (20 minutes)

**Presenter:** Dr FISHER, Alan (SLAC)

Session Classification: LARP' Discussion

Contribution ID: 69 Type: not specified

# Ideas for Acc. Technology studies in HL-LHC

Friday, 20 May 2016 17:20 (20 minutes)

**Presenter:** Dr PREBYS, Eric (Fermilab)

Session Classification: LARP' Discussion

Contribution ID: 70 Type: not specified

# Lattice development for an energy doubled LHC

Friday, 20 May 2016 14:50 (20 minutes)

Presenters: Dr CAI, Yunhai (SLAC); NOSOCHKOV, Yuri (SLAC)

Session Classification: LARP' Discussion

Contribution ID: 71 Type: not specified

## **Timescale of LARP contributions to Energy Doubler**

Friday, 20 May 2016 17:40 (20 minutes)

**Presenter:** AMBROSIO, Giorgio (FNAL TD/MSD)

Session Classification: LARP' Discussion

Contribution ID: 72 Type: not specified

## HL-LHC Collaboration Board and Functions in Project Execution

Friday, 20 May 2016 09:30 (30 minutes)

**Presenter:** Dr BRUNING, Oliver (CERN)

LLRF for HL-LHC

Contribution ID: 73 Type: not specified

#### **LLRF for HL-LHC**

Friday, 20 May 2016 17:00 (20 minutes)

Presenters: RIVETTA, Claudio (SLAC); Dr MASTORIDES, Themistoklis (SLAC)

Session Classification: LARP' Discussion

Joint LARP ... / Report of Contributions

Teleconference Connection Info

Contribution ID: 74 Type: not specified

#### **Teleconference Connection Info**

Contribution ID: 75 Type: not specified

## Field quality and dynamic aperture optimization

Wednesday, 18 May 2016 16:30 (30 minutes)

Presenter: NOSOCHKOV, Yuri (SLAC)

Session Classification: WP2-WP3 Joint Session

MQXFS1 test results

Contribution ID: 76 Type: not specified

## **MQXFS1** test results

Thursday, 19 May 2016 08:30 (20 minutes)

**Presenter:** CHLACHIDZE, Guram (FNAL/TD/MSD)

Session Classification: Magnet Parallel Session

Contribution ID: 77 Type: not specified

# High performance simulation of beam-beam and electron cloud effects for LHC upgrades

Friday, 20 May 2016 16:40 (20 minutes)

**Presenter:** QIANG, ji (LBNL)

Session Classification: LARP' Discussion

Contribution ID: 78 Type: not specified

## **DQW Tuner Mockup test**

Wednesday, 18 May 2016 16:00 (30 minutes)

Presenter: CASTILLA, Alejandro (CERN)

Session Classification: Crab Cavity Session

Contribution ID: 79 Type: not specified

# Plans for crab cavity production in the US construction project

Wednesday, 18 May 2016 15:30 (30 minutes)

Presenter: RISTORI, Leonardo (Fermilab)

Session Classification: Crab Cavity Session

Contribution ID: 80 Type: not specified

## Preparation for MQXF Review

Thursday, 19 May 2016 17:50 (30 minutes)

**Presenter:** TOCK, Jean-Philippe (CERN)

Session Classification: Magnet Parallel Session

Toohig Introduction

Contribution ID: 81 Type: not specified

## **Toohig Introduction**

Wednesday, 18 May 2016 13:30 (5 minutes)

**Presenter:** FOX, John (SLAC)

Joint LARP ... / Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 82 Type: not specified

#### Discussion

Thursday, 19 May 2016 16:30 (2 hours)

Presenters: RATTI, Alessandro (LBNL); CALAGA, Rama (CERN)

Session Classification: Crab Cavity Session

Contribution ID: 83 Type: not specified

## Superconducting RF Studies & E-Lens Studies at BNL

Friday, 20 May 2016 16:20 (20 minutes)

**Presenter:** VERDÚ-ANDRÉS, Silvia (TERA / IFIC)

Session Classification: LARP' Discussion

Dusatko Talk

Contribution ID: 84 Type: not specified

#### **Dusatko Talk**

Saturday, 21 May 2016 09:30 (20 minutes)

Presenter: DUSATKO, John (SLAC National Accelerator Laboratory)

Session Classification: Feedback and Beam Instability

Rivetta Talk

Contribution ID: 85 Type: not specified

#### **Rivetta Talk**

Saturday, 21 May 2016 09:50 (20 minutes)

Presenter: RIVETTA, Claudio (SLAC)

Session Classification: Feedback and Beam Instability

Metral Talk

Contribution ID: 86 Type: not specified

#### **Metral Talk**

Saturday, 21 May 2016 10:10 (20 minutes)

**Presenter:** Dr METRAL, Elias (CERN)

Session Classification: Feedback and Beam Instability

Hofle Talk

Contribution ID: 87 Type: not specified

#### **Hofle Talk**

Saturday, 21 May 2016 10:30 (20 minutes)

**Presenter:** Dr HOFLE, Wolfgang (CERN)

Session Classification: Feedback and Beam Instability