Information on precautionary site access restrictions to Fermilab's Batavia site in response to coronavirus/COVID-19
We continue to review all events currently planned for the next sixty days and organizers will be notified if their event must be canceled, postponed, or held remotely. Please, check back on Indico during this time for updates regarding your meeting specifics.
As DOE O 142.3A, Unclassified Foreign Visits and Assignments Program (FVA) applies not only to physical access to DOE sites, technologies, and equipment, but also information, all remote events hosted by Fermilab must comply with FVA requirements. This includes participant registration and agenda review. Please contact Melissa Ormond, FVA Manager, with any questions.

indico search will be reestablished in the next version upgrade of the software: https://getindico.io/roadmap/
For public events you may use either https://library.fnal.gov/indico-search/ or your browser's search engine: "your search string" site:indico.fnal.gov

Long Baseline Neutrino Committee (LBNC)

Europe/Paris
Description

Due to difficulties with the Zoom connections at CERN, the remainder of the meeting will be through Vidyo connections. Details will be updated in the agenda below. 

 

CHARGE
DOE IPR & LBNC-LBNF Review Recommendation Responses
LBNC Meeting report
    • 5:00 PM 6:15 PM
      CLOSED: LBNC Executive session -- LBNC Members Only 1h 15m NH Hotel Conference Room

      NH Hotel Conference Room

      Organization, charge and scope; main questions for this review
    • 6:15 PM 6:45 PM
      BY INVITATION: Synergies with SBN Program 30m
      Update (remote) NH Hotel Conference Room / Fermilab Director's Conference Room - WH2E
      Speaker: Prof. David Schmitz (University of Chicago)
    • 6:45 PM 7:15 PM
      BY INVITATION: Planning for SBN Joint Analysis 30m
      Update (remote) NH Hotel Conference Room / Fermilab Director's Conference Room - WH2E
      Speaker: Dr Ornella Palamara (Fermilab)
    • 7:15 PM 8:45 PM
      LBNC Members Only: DINNER 1h 30m
    • 8:30 AM 12:15 PM
      Morning Plenary Session 61-1-009 (CERN)

      61-1-009

      CERN

      • 8:30 AM
        State of DUNE/Update to DUNE CD-2 Strategy 40m
        ProtoDUNE updates, responses to previous recommendations, areas of concern/risk, update on milestones
        Speaker: Prof. Mark Thomson (University of Cambridge)
        Slides
      • 9:10 AM
        Discussion 15m
      • 9:25 AM
        ProtoDUNE Overview/Update on Organization 20m
        Speaker: Dr Eric James (Fermi National Accelerator Lab)
        Slides
      • 9:45 AM
        Neutrino Platform Introduction and Update 20m
        Speaker: Prof. Marzio Nessi (CERN)
        Slides
      • 10:05 AM
        Discussion 10m
      • 10:15 AM
        Neutrino Platform Tour 2h
    • 12:15 PM 1:00 PM
      Lunch 45m CERN Cafeteria

      CERN Cafeteria

    • 1:00 PM 4:45 PM
      Afternoon Plenary Session 60-6-015 (CERN)

      60-6-015

      CERN

      Vidyo Meeting Link: https://vidyowebrtc.web.cern.ch/client-select?url=https%3A%2F%2Fvidyoportal.cern.ch%2Fjoin%2FoDjeVMbE3l; meeting ID 10615012
      Fermilab Location: Snake Pit - WH2NE

      • 1:00 PM
        ProtoDUNE-SP Construction Update 30m 60-6-015

        60-6-015

        CERN

        Speaker: Dr Regina Rameika (Fermilab)
        Slides
      • 1:30 PM
        ProtoDUNE-SP Installation/Commissioning Planning 20m 60-6-015

        60-6-015

        CERN

        Speaker: Flavio Cavanna (Fermilab)
        Slides
      • 1:50 PM
        DUNE cold electronics strategy 20m 60-6-015

        60-6-015

        CERN

        Speaker: David Christian (Fermilab)
        Slides
      • 2:10 PM
        Discussion 20m 60-6-015

        60-6-015

        CERN

      • 2:30 PM
        ProtoDUNE-DP/1x1x3m^3 Update 20m 60-6-015

        60-6-015

        CERN

        Speaker: Dario Autiero (IPNL)
        Slides
      • 2:50 PM
        Discussion 10m 60-6-015

        60-6-015

        CERN

      • 3:00 PM
        Break 15m
      • 3:15 PM
        Computing & Software WG Update 20m 60-6-015

        60-6-015

        CERN

        Status of computing model, planning for protoDUNE
        Speaker: Dr Andrew Norman (Fermilab)
        Slides
      • 3:35 PM
        Update on Reconstruction Development 20m 60-6-015

        60-6-015

        CERN

        (remote)
        Speaker: Dr Alexander Himmel (Fermilab)
        Slides
      • 3:55 PM
        Discussion 10m 60-6-015

        60-6-015

        CERN

      • 4:05 PM
        ND Concept Development 20m 60-6-015

        60-6-015

        CERN

        Progress to date and future plans
        Speaker: Prof. Alfons Weber (University of Oxford and STFC/RAL)
        Slides
      • 4:25 PM
        Discussion 20m 60-6-015

        60-6-015

        CERN

    • 4:45 PM 6:15 PM
      CLOSED : LBNC Executive Session 1h 30m CERN 61-1-009

      CERN 61-1-009

      Discussion of follow-up questions for DUNE/LBNF
    • 7:00 PM 9:00 PM
      LBNC Dinner 2h
      Le Pizzeria, Route de Meyrin 286, 1217 Meyrin
    • 8:00 AM 9:05 AM
      PLENARY CERN 60-6-015

      CERN 60-6-015

      Vidyo Meeting Link: https://vidyowebrtc.web.cern.ch/client-select?url=https%3A%2F%2Fvidyoportal.cern.ch%2Fjoin%2Fnv78u1Vz3k

      Extension: 106150122

      • 8:00 AM
        Update on LBNF 35m
        Update on CMGC, project planning, responses to previous recommendations, areas of concern/risk, update on milestones, strategy for engaging other DOE labs
        Speaker: Christopher Mossey (FNAL)
        Slides
      • 8:35 AM
        FS Update and Planning 20m
        Speaker: Elaine McCluskey (Fermilab)
        Slides
      • 8:55 AM
        Discussion 10m
    • 9:05 AM 11:05 AM
      Breakout Session I
      • 9:05 AM
        Subgroup 1: protoDUNESP CE & TPC 2h CERN 61-1-009

        CERN 61-1-009

        Vidyo Meeting Link: https://vidyowebrtc.web.cern.ch/client-select?url=https%3A%2F%2Fvidyoportal.cern.ch%2Fjoin%2F2DJS6mUfpF Extension: 106150121
        Speakers: Matthew Worcester (BNL), Dr Regina Rameika (Fermilab)
      • 9:05 AM
        Subgroup 4: DUNE Physics & Reconstruction 2h CERN 60-6-015

        CERN 60-6-015

        Vidyo Meeting Link: https://vidyowebrtc.web.cern.ch/client-select?url=https%3A%2F%2Fvidyoportal.cern.ch%2Fjoin%2Fnv78u1Vz3k Extension: 106150122
        Speaker: Ryan Patterson (Caltech)
        Slides
      • 9:05 AM
        Subgroup 8: LBNF/DUNE Interfaces 2h CERN 60-2-023

        CERN 60-2-023

        Vidyo Meeting Link: https://vidyowebrtc.web.cern.ch/client-select?url=https%3A%2F%2Fvidyoportal.cern.ch%2Fjoin%2F4cu6sFPpdM Extension: 106150123
        Speakers: Elaine McCluskey (Fermilab), Jack Fowler (Duke University), James Stewart (BNL), Steve Kettell (BNL)
        Slides
    • 11:05 AM 12:35 PM
      Breakout Session - Subgroup 6
    • 11:05 AM 12:35 PM
      LUNCH CERN Cafeteria

      CERN Cafeteria

    • 12:35 PM 12:50 PM
      BREAK
    • 12:50 PM 2:50 PM
      Breakout Session II
      • 12:50 PM
        Subgroup 2: ProtoDUNE-SP DAQ 2h CERN 61-1-009 / Fermilab Racetrack - WH7X

        CERN 61-1-009 / Fermilab Racetrack - WH7X

        Vidyo Meeting Link: https://vidyowebrtc.web.cern.ch/client-select?url=https%3A%2F%2Fvidyoportal.cern.ch%2Fjoin%2F2DJS6mUfpF Extension: 106150121
        Speakers: Giovanna Lehmann Miotto (CERN), Karol Hennessy (University of Liverpool)
        Slides
      • 12:50 PM
        Subgroup 3: ProtoDUNE-SP Schedule and Planning 2h CERN 60-2-023 / Fermilab Snake Pit - WH2NE

        CERN 60-2-023 / Fermilab Snake Pit - WH2NE

        Vidyo Meeting Link: https://vidyowebrtc.web.cern.ch/client-select?url=https%3A%2F%2Fvidyoportal.cern.ch%2Fjoin%2F4cu6sFPpdM Extension: 106150123
        Speaker: Dr Eric James (Fermi National Accelerator Lab)
      • 12:50 PM
        Subgroup 9: ProtoDUNE-DP Technical, Schedule and Planning 2h CERN 60-6-015 / Fermilab Hornet's Nest - WH8X

        CERN 60-6-015 / Fermilab Hornet's Nest - WH8X

        Vidyo Meeting Link: https://vidyowebrtc.web.cern.ch/client-select?url=https%3A%2F%2Fvidyoportal.cern.ch%2Fjoin%2Fnv78u1Vz3k Extension: 106150122
        Speaker: Dario Autiero (IPNL)
    • 2:50 PM 4:50 PM
      Breakout Session III
      • 2:50 PM
        Subgroup 5: DUNE Computing 2h CERN 61-1-009 / Fermilab Racetrack WH7X

        CERN 61-1-009 / Fermilab Racetrack WH7X

        Vidyo Meeting Link: https://vidyowebrtc.web.cern.ch/client-select?url=https%3A%2F%2Fvidyoportal.cern.ch%2Fjoin%2F2DJS6mUfpF Extension: 106150121
        Speaker: Dr Andrew Norman (Fermilab)
      • 2:50 PM
        Subgroup 7: LBNF Schedule and Planning 2h CERN 60-2-023 / Fermilab Snake Pit - WH2NE

        CERN 60-2-023 / Fermilab Snake Pit - WH2NE

        Vidyo Meeting Link: https://vidyowebrtc.web.cern.ch/client-select?url=https%3A%2F%2Fvidyoportal.cern.ch%2Fjoin%2F4cu6sFPpdM Extension: 106150123
        Speakers: Christopher Mossey (FNAL), Elaine McCluskey (Fermilab), Mr Tracy Lundin (Fermilab)
    • 4:50 PM 6:20 PM
      CLOSED : LBNC Executive Session 1h 30m CERN 61-1-009

      CERN 61-1-009

      Discussion of follow-up questions for DUNE/LBNF Vidyo Meeting Link: https://vidyowebrtc.web.cern.ch/client-select?url=https%3A%2F%2Fvidyoportal.cern.ch%2Fjoin%2Fnv78u1Vz3k Extension: 106150122
    • 7:00 PM 9:00 PM
      LBNC Dinner 2h
      Le Smash, Chemin de la Berne 5, 1217 Meyrin, Switzerland
    • 8:00 AM 10:00 AM
      CLOSED: LBNC Executive Session 2h CERN 60-6-015

      CERN 60-6-015

      Discussion and report writing by referee subgroups
    • 10:00 AM 10:30 AM
      CLOSED : Questions & Answers 30m CERN 60-6-015

      CERN 60-6-015

    • 10:30 AM 11:30 AM
      BY INVITATION: Q&A Session with DUNE/LBNF Management 1h CERN 60-6-015

      CERN 60-6-015

    • 11:30 AM 12:30 PM
      LUNCH 1h CERN Cafeteria

      CERN Cafeteria

    • 12:30 PM 3:00 PM
      CLOSED: LBNC Executive Session 2h 30m CERN 60-6-015

      CERN 60-6-015

      Summary from subgroup sessions
    • 3:00 PM 5:00 PM
      CLOSED: LBNC Executive Session 2h CERN 60-6-015

      CERN 60-6-015

      Full committee review of draft report
    • 5:00 PM 6:00 PM
      BY INVITATION : CLOSEOUT 1h CERN 60-6-015

      CERN 60-6-015