DAQ Workshop

Report of Contributions

Contribution ID: 0 Type: not specified

Goals of Workshop

Monday, 4 February 2019 10:30 (10 minutes)

Presenters: Prof. NEWBOLD, David (University of Bristol / Rutherford Appleton Laboratory); KARA-GIORGI, Georgia (Columbia University)

DAQ Workshop / Report of Contributions FPGA Co-processor: Status

Contribution ID: 1 Type: not specified

FPGA Co-processor: Status

Type: not specified

FPGA Co-processor: Development plans (HW and FW)

Contribution ID: 3 Type: not specified

FPGA Co-processor: Timeline and Resources

DAQ Workshop / Report of Contributions Data Selection: Status

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Data Selection: Status

DAQ Workshop / Report of Contributions Data Selection: Development plans

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Data Selection: Development plans

DAQ Workshop / Report of Contributions

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

Data Selection: Timeline and Resources

Data Selection: Timeline and Reso...

DAQ Workshop / Report of Contributions CCM: Status

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

CCM: Status

DAQ Workshop / Report of Contributions

CCM: Development plans

Contribution ID: 8 Type: not specified

CCM: Development plans

DAQ Workshop / Report of Contributions

CCM: Timeline and Resources

Contribution ID: 9 Type: not specified

CCM: Timeline and Resources

DAQ Workshop / Report of Contributions Backend Software: Status

Contribution ID: 10 Type: not specified

Backend Software: Status

Backend Software: Development p \dots

Contribution ID: 11 Type: not specified

Backend Software: Development plans

Backend Software: Timeline and R...

Contribution ID: 12 Type: not specified

Backend Software: Timeline and Resources

Contribution ID: 13 Type: not specified

ProtoDUNE-SP: Current Status/Operational State

Presenters: LEHMANN, Giovanna (CERN); HENNESSY, Karol

Contribution ID: 14 Type: not specified

Planned ProtoDUNE-SP/DP Schedule and DAQ Operational Demands

Presenter: Dr ACCIARRI, Roberto (FNAL)

Type: not specified

ProtoDUNE-SP: FELIX "as is" development/improvements for EXT triggering: FELIX devel.

Type: not specified

ProtoDUNE-SP: FELIX with SW trigger primitive generation (goals, tentative development plan including timeline/resource needs)

Type: not specified

ProtoDUNE-SP: FELIX with HW (fpga) trigger primitive generation (goals, tentative development plan including timeline/resource needs)

Type: not specified

ProtoDUNE-SP: Online data selection development and integration (goals, tentative development plan including timeline/resource needs)

Presenters: KARAGIORGI, Georgia (Columbia University); KLEIN, Josh (University of Pennsylvania)

Type: not specified

ProtoDUNE-SP: Calibration development and integration (goals, tentative development plan including timeline/resource needs)

Presenters: MANEIRA, Jose; Prof. MAHN, Kendall (Michigan State University)

Contribution ID: 20 Type: not specified

Hands-on time: Overall DAQ development schedule to EDR and mapping to ProtoDUNE schedule

Hands-on time: Overall DAQ deve...

Type: not specified

*ProtoDUNE-SP: FELIX "as is" development/improvements for EXT triggering: CCM devel.

Type: not specified

ProtoDUNE-SP: FELIX "as is" development/improvements for EXT triggering: Backend devel.

Type: not specified

Contribution ID: 23

Revisiting ProtoDUNE-SP/DP schedule in view of DAQ development plans

Presenter: Dr BROOKE, Jim (University of Bristol)

Contribution ID: 24 Type: not specified

DAQ system functional block definitions

Monday, 4 February 2019 10:40 (20 minutes)

Presenters: Prof. NEWBOLD, David (University of Bristol / Rutherford Appleton Laboratory); KARA-GIORGI, Georgia (Columbia University)

Type: not specified

DAQ system interfaces and interfaces to CCM

Contribution ID: 26 Type: not specified

DAQ Activities and Potential Contributions by Czech Tech. Univ.

Monday, 4 February 2019 10:00 (30 minutes)

Contribution ID: 27 Type: not specified

Front End System I (Felix, Network)

Monday, 4 February 2019 11:00 (1 hour)

Presenters: GAMBERINI, Enrico (CERN); LEHMANN, Giovanna (CERN); HENNESSY, Karol (University of Liverpool); Mr SIPOS, Roland (CERN)

Timing System

Contribution ID: 28 Type: not specified

Timing System

Monday, 4 February 2019 13:00 (30 minutes)

Presenter: Dr CUSSANS, David (University of Bristol)

Contribution ID: 29 Type: not specified

Back End System (artdaq, buffer, data management, computing interface)

Monday, 4 February 2019 13:30 (1 hour)

Presenter: Dr BIERY, Kurt (Fermilab)

Contribution ID: 30 Type: not specified

Data Selection System

Monday, 4 February 2019 14:30 (1 hour)

Presenters: KARAGIORGI, Georgia (Columbia University); KLEIN, Josh (University of Pennsylvania)

Contribution ID: 31 Type: not specified

Infrastructure and Operations

Monday, 4 February 2019 16:00 (1 hour)

Contribution ID: 32 Type: not specified

Online Systems I: Proposal for online software design

Monday, 4 February 2019 17:00 (1 hour)

Presenter: Dr VIREN, Brett (BNL)

Contribution ID: 33 Type: not specified

Front End System II (co-processor)

Tuesday, 5 February 2019 10:00 (1 hour)

Presenters: Dr CUSSANS, David (University of Bristol); BARR, Giles (Oxford University)

Contribution ID: 34 Type: not specified

Online Systems II (CCM, IPC, config, DQM)

Tuesday, 5 February 2019 11:00 (1 hour)

Presenters: Dr VIREN, Brett (BNL); LEHMANN, Giovanna (CERN); Dr BIERY, Kurt (Fermilab); Mr SIPOS, Roland (CERN)

Contribution ID: 35 Type: not specified

ProtoDUNE Schedule for 2019

Tuesday, 5 February 2019 13:00 (1 hour)

Presenters: Prof. NEWBOLD, David (University of Bristol / Rutherford Appleton Laboratory); Dr BROOKE, Jim (University of Bristol)

Contribution ID: 36 Type: not specified

Project Schedule to EDR

Tuesday, 5 February 2019 14:00 (1 hour)

Contribution ID: 37 Type: not specified

Resource Planning/Drafting

Tuesday, 5 February 2019 15:30 (1 hour)

Contribution ID: 38 Type: not specified

Reserve time for discussion

Tuesday, 5 February 2019 16:30 (1 hour)

Dinner

Contribution ID: 39 Type: not specified

Dinner

Monday, 4 February 2019 19:30 (2 hours)