# **Project X Collaboration Meeting**

# **Report of Contributions**

Contribution ID: 0 Type: not specified

# **Project X Introduction, Strategy, and Collaboration Goals**

Friday, 21 November 2008 08:30 (1 hour)

**Presenter:** HOLMES, Stephen (DO-DIRECTORATE)

Session Classification: Opening Plenary Session

Contribution ID: 1 Type: not specified

# **Project X Initial Configuration Overview**

Friday, 21 November 2008 09:30 (1 hour)

**Presenter:** DERWENT, Paul (AD/Recycler)

Session Classification: Opening Plenary Session

Contribution ID: 2 Type: not specified

# Overview of SNS Beam Instrumentation (Incl. Collaboration Aspects)

Friday, 21 November 2008 11:00 (30 minutes)

**Presenter:** W. BLOKLAND

Session Classification: Instrumentation Working Group

Contribution ID: 3 Type: not specified

#### **HINS Beam Instrumentation R&D**

Friday, 21 November 2008 11:35 (30 minutes)

**Presenter:** SCARPINE, Vic (Fermilab)

Session Classification: Instrumentation Working Group

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

# A Personal View of Beam Instrumentation Collaborations

Friday, 21 November 2008 12:10 (10 minutes)

**Presenter:** M. WENDT

Session Classification: Instrumentation Working Group

Discussions

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

# Discussions

Friday, 21 November 2008 13:40 (1 hour)

Session Classification: Instrumentation Working Group

Contribution ID: 6 Type: **not specified** 

# **Project X Cryogenic System Overview**

Friday, 21 November 2008 13:30 (20 minutes)

**Presenter:** A. KLEBANER, FNAL

Session Classification: Cryogenic Systems Working Group

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

# **Potential Cryogenic Cycles**

Friday, 21 November 2008 13:50 (30 minutes)

**Presenter:** D. ARENIUS, TJLAB

Session Classification: Cryogenic Systems Working Group

Contribution ID: 8 Type: not specified

# **Superconducting Accelerator Segmentation Overview**

Friday, 21 November 2008 14:20 (20 minutes)

**Presenter:** J. THEILACKER, FNAL

Session Classification: Cryogenic Systems Working Group

Contribution ID: 9 Type: not specified

#### **SRF Pressure Safety at Fermilab**

Friday, 21 November 2008 14:40 (20 minutes)

**Presenter:** T. NICOL, FNAL

Session Classification: Cryogenic Systems Working Group

Discussions

Contribution ID: 10 Type: not specified

#### **Discussions**

Friday, 21 November 2008 15:00 (30 minutes)

Session Classification: Cryogenic Systems Working Group

Contribution ID: 11 Type: not specified

#### The 1.3 GHzCryomodule Heat Load

Friday, 21 November 2008 16:00 (20 minutes)

**Presenter:** T. PETERSON, FNAL

Session Classification: Cryogenic Systems Working Group

Contribution ID: 12 Type: not specified

# **NML Cryogenic System Overview**

Friday, 21 November 2008 16:20 (20 minutes)

**Presenter:** A. MARTINEZ, FNAL

Session Classification: Cryogenic Systems Working Group

Contribution ID: 13 Type: not specified

#### **HINS Solenoids Head Load**

Friday, 21 November 2008 16:40 (20 minutes)

**Presenter:** T. PAGE, FNAL

Session Classification: Cryogenic Systems Working Group

Contribution ID: 14 Type: not specified

#### Present details of transfer line and injection ICD

Friday, 21 November 2008 11:00 (15 minutes)

Convener: D. Raparia

Goals: Present details of ICD and discuss any potenital modifications to ICD

Presenter: D. JOHNSON

Session Classification: Beam Transfer Line/Recycler Working Group

Contribution ID: 15 Type: not specified

# **Current Effort**

Friday, 21 November 2008 11:15 (50 minutes)

Session Classification: Beam Transfer Line/Recycler Working Group

Contribution ID: 16 Type: not specified

# PS2 Injection: thoughts and concerns

Friday, 21 November 2008 12:05 (10 minutes)

PS2 Injection: thoughts and concerns

Presenter: B. GODDARD, CERN

Session Classification: Beam Transfer Line/Recycler Working Group

Contribution ID: 17 Type: not specified

# Discussion of potential modifications to ICD

Friday, 21 November 2008 12:15 (15 minutes)

Session Classification: Beam Transfer Line/Recycler Working Group

Contribution ID: 18 Type: not specified

#### Present current RD&D issues

Friday, 21 November 2008 13:30 (15 minutes)

**Presenter:** D. JOHNSON

Session Classification: Beam Transfer Line/Recycler Working Group

Contribution ID: 19 Type: not specified

#### Start discussion of RD&D issues to be addressed

Friday, 21 November 2008 13:45 (10 minutes)

Session Classification: Beam Transfer Line/Recycler Working Group

Contribution ID: 20 Type: not specified

#### Present initial draft of RD&D plan

Friday, 21 November 2008 13:55 (10 minutes)

Presenter: D. JOHNSON

Session Classification: Beam Transfer Line/Recycler Working Group

Contribution ID: 21 Type: not specified

# Discussion of proposed RD&D timeline

Friday, 21 November 2008 14:05 (1 hour)

Session Classification: Beam Transfer Line/Recycler Working Group

Contribution ID: 22 Type: not specified

# Discussion of any issues that need resolution

Friday, 21 November 2008 16:00 (20 minutes)

**Session Classification:** Beam Transfer Line/Recycler

Contribution ID: 23 Type: not specified

# Discussion of a provisional distribution of responsibility

Friday, 21 November 2008 16:20 (40 minutes)

**Session Classification:** Beam Transfer Line/Recycler

Contribution ID: 24 Type: not specified

# Other business/summary

Friday, 21 November 2008 17:00 (30 minutes)

**Session Classification:** Beam Transfer Line/Recycler

Contribution ID: 25 Type: not specified

# Px Overview/Goals of working grp/elliptical cav.

Friday, 21 November 2008 11:00 (20 minutes)

**Presenter:** R. KEPHART

Session Classification: SRF Working Group

Contribution ID: 26 Type: not specified

#### FNAL program and ANL/FNAL infrastructure

Friday, 21 November 2008 11:20 (20 minutes)

**Presenter:** S. MISHRA

Session Classification: SRF Working Group

Contribution ID: 27 Type: not specified

# MSU on Beta = 0.8 R&D so far, what is needed, and interests

Friday, 21 November 2008 11:40 (20 minutes)

Presenter: R. YORK

Session Classification: SRF Working Group

Contribution ID: 28 Type: not specified

#### India interest in Spoke resonators

Friday, 21 November 2008 12:00 (10 minutes)

**Presenter:** A. ROY

Session Classification: SRF Working Group

Contribution ID: 29 Type: not specified

#### India interest in beta = 0.8 CM and capabilities

Friday, 21 November 2008 12:10 (10 minutes)

Presenter: V. SAHNI

Session Classification: SRF Working Group

Discussion

Contribution ID: 30 Type: not specified

#### Discussion

Friday, 21 November 2008 12:20 (10 minutes)

Session Classification: SRF Working Group

Contribution ID: 31 Type: not specified

#### Linac lattice requirements on cryomodules

Friday, 21 November 2008 13:30 (15 minutes)

**Presenter:** P. OSTROUMOV

Session Classification: SRF/Linac Working Group (Joint Session)

Contribution ID: 32 Type: not specified

#### Intro to PrX front end/Low Beta Cavities

Friday, 21 November 2008 13:45 (20 minutes)

**Presenter:** R. WEBBER

Session Classification: SRF/Linac Working Group (Joint Session)

Contribution ID: 33 Type: not specified

#### ANL interests and capabilities (spokes + ellipticals)

Friday, 21 November 2008 14:05 (20 minutes)

**Presenter:** M. KELLY

Session Classification: SRF/Linac Working Group (Joint Session)

Contribution ID: 34 Type: not specified

# PrX coupler requirements

Friday, 21 November 2008 14:25 (15 minutes)

**Presenter:** N. SOLYAK/YAKOVLEV

Session Classification: SRF/Linac Working Group (Joint Session)

Contribution ID: 35 Type: not specified

# SLAC proposals for PrX (1.3) couplers

Friday, 21 November 2008 14:40 (10 minutes)

**Presenter:** C. ADOLPHSEN

Session Classification: SRF/Linac Working Group (Joint Session)

Contribution ID: 36 Type: not specified

# Cornell interests and capabilities

Friday, 21 November 2008 14:50 (15 minutes)

**Presenter:** M. TIGNER

Session Classification: SRF/Linac Working Group (Joint Session)

Contribution ID: 38 Type: not specified

## How to design/build top loaded cryostats

Friday, 21 November 2008 15:05 (10 minutes)

**Presenter:** J. FUERST, ANL

Session Classification: SRF/Linac Working Group (Joint Session)

Contribution ID: 39 Type: not specified

### Discussion

Friday, 21 November 2008 15:15 (15 minutes)

Session Classification: SRF/Linac Working Group (Joint Session)

Contribution ID: 40 Type: not specified

# SLAC interest in Px RF equipment (dist, klystrons, modulators), RF R&D needed

Friday, 21 November 2008 16:00 (15 minutes)

**Presenter:** C. ADOLPHSEN

Session Classification: Linac Working Group

Contribution ID: 41 Type: not specified

# PrX SC quads/solenoids

Friday, 21 November 2008 16:15 (15 minutes)

**Presenter:** M. TARTAGLIA

Session Classification: Linac Working Group

Contribution ID: 42 Type: not specified

# Final discussion/preparation of WG summary talk

Friday, 21 November 2008 16:30 (1 hour)

Session Classification: Linac Working Group

Contribution ID: 43 Type: not specified

## JLab interests and capabilities

Friday, 21 November 2008 16:00 (25 minutes)

**Presenter:** A. HUTTON

Session Classification: SRF Working Group

Contribution ID: 44 Type: **not specified** 

# Final discussion/preparation of WG summary talk

Friday, 21 November 2008 16:25 (20 minutes)

Session Classification: SRF Working Group

Contribution ID: 45 Type: not specified

## Overview/Goals of Linac working group

Friday, 21 November 2008 11:00 (10 minutes)

**Presenter:** S. NAGAITSEV

Session Classification: Linac Working Group

Contribution ID: 46 Type: not specified

# Beam physics, linac lattice

Friday, 21 November 2008 11:10 (20 minutes)

**Presenter:** P. OSTROUMOV

Session Classification: Linac Working Group

Contribution ID: 47 Type: **not specified** 

#### Issues with rf distirbution at the front end

Friday, 21 November 2008 11:30 (10 minutes)

**Presenter:** R. PASQUINELLI

Session Classification: Linac Working Group

Contribution ID: 48 Type: not specified

## Fermilab proposal for the PrX Linac RF distribution

Friday, 21 November 2008 11:40 (10 minutes)

**Presenter:** O. NEZHEVENKO

Session Classification: Linac Working Group

Contribution ID: 49 Type: not specified

#### **CERN** interests/views

Friday, 21 November 2008 11:50 (15 minutes)

**Presenter:** R. GAROBY

Session Classification: Linac Working Group

Contribution ID: 50 Type: not specified

## LLRF and other activities (LBNL)

Friday, 21 November 2008 12:05 (10 minutes)

**Presenter:** L. DOOLITTLE

Session Classification: Linac Working Group

Contribution ID: 51 Type: not specified

### Discussion

Friday, 21 November 2008 12:15 (10 minutes)

Session Classification: Linac Working Group

Contribution ID: 52 Type: not specified

### Discussion

Friday, 21 November 2008 11:30 (5 minutes)

Session Classification: Instrumentation Working Group

Contribution ID: 53 Type: not specified

### Discussion

Friday, 21 November 2008 12:05 (5 minutes)

Session Classification: Instrumentation Working Group

Contribution ID: 54 Type: not specified

### Discussion

Friday, 21 November 2008 12:20 (10 minutes)

Session Classification: Instrumentation Working Group

Contribution ID: 55 Type: not specified

# Presentation of possible Project X Beam Instrumentation R&D projects

Friday, 21 November 2008 13:30 (10 minutes)

**Presenter:** V. SCARPINE/M. WENDT

Session Classification: Instrumentation Working Group

Contribution ID: 56 Type: not specified

### **Review of MI Issues**

Friday, 21 November 2008 11:00 (20 minutes)

**Presenter:** I. KOURBANIS

Session Classification: Main Injector Working Group

Contribution ID: 57 Type: not specified

## New rf system requirements/preliminary design

Friday, 21 November 2008 11:20 (15 minutes)

Presenter: J. REID

Session Classification: Main Injector Working Group

Contribution ID: 58 Type: not specified

## Experience with the RHIC yt-jump system

Friday, 21 November 2008 11:35 (15 minutes)

Presenter: T. ROSER

Session Classification: Main Injector Working Group

Contribution ID: 59 Type: not specified

## MI e-cloud measurements

Friday, 21 November 2008 13:30 (20 minutes)

Presenter: B. ZWASKA

Session Classification: Main Injector Working Group

Contribution ID: 60 Type: not specified

#### Review of MI e-cloud simulations

Friday, 21 November 2008 13:50 (20 minutes)

**Presenter:** M. FURMAN

Session Classification: Main Injector Working Group

Contribution ID: 61 Type: not specified

# **MI** Collimation experience

Friday, 21 November 2008 14:10 (15 minutes)

Presenter: B. BROWN

Session Classification: Main Injector Working Group

Contribution ID: 62 Type: not specified

# Propose a provisional distribution of responsibility through CD-1

Friday, 21 November 2008 16:00 (1h 30m)

Session Classification: Main Injector Working Group