The Indico system will be unavailable due to system upgrades on August 30th from 6 - 9PM CST. Please email Indico support with any questions or concerns.

Please read these instructions before posting any event on Fermilab Indico

Higgs Systematics Meeting

US/Central
Curia II (Fermilab)

Curia II

Fermilab

Kirk and Pine Sts. Batavia, IL
Stephen Mrenna (Fermilab)
Description
The aim of this meeting to facilitate an exchange of information between the CDF and DØ experimental groups and phenomenologists and theorists to allow an improvement of the theory tools and analysis techniques that impact analyses such as this Higgs boson search. MODIFICATION KEY: Disabled
Participants
  • Joey Huston
  • Stephen Mrenna
  • Tom Junk
  • Wade Fisher
Support
    • 8:00 AM 9:00 AM
      Setup 1h Curia II

      Curia II

      Fermilab

      Kirk and Pine Sts. Batavia, IL
    • 9:00 AM 9:15 AM
      Welcome, Intro, Goals 15m Curia II

      Curia II

      Fermilab

      Kirk and Pine Sts. Batavia, IL
      Speaker: Stephen Mrenna (Fermilab)
      Slides
    • 9:15 AM 9:45 AM
      Theory Systematic Errors: What are they? Why do they matter? 30m Curia II

      Curia II

      Fermilab

      Kirk and Pine Sts. Batavia, IL
      Speaker: Tom Junk (Fermilab)
      Slides
    • 9:45 AM 10:15 AM
      Theory Systematics: CDF Perspective 30m Curia II

      Curia II

      Fermilab

      Kirk and Pine Sts. Batavia, IL
      Speaker: Eric James (Fermilab)
      Slides
    • 10:15 AM 10:45 AM
      Reweighting and PDF Systematics 30m Curia II

      Curia II

      Fermilab

      Kirk and Pine Sts. Batavia, IL
      Speaker: Jennifer Pursley (Univ. of Wisconsin)
      Slides
    • 10:45 AM 11:15 AM
      Theorist Comments on Systematics 30m Curia II

      Curia II

      Fermilab

      Kirk and Pine Sts. Batavia, IL
      Speaker: Frank Petriello (Univ. of Wisconsin)
      Slides
    • 11:15 AM 12:00 PM
      Discussion 45m Curia II

      Curia II

      Fermilab

      Kirk and Pine Sts. Batavia, IL
    • 12:00 PM 1:00 PM
      Lunch Break 1h Curia II

      Curia II

      Fermilab

      Kirk and Pine Sts. Batavia, IL
    • 1:00 PM 3:00 PM
      Discussion 2h Curia II

      Curia II

      Fermilab

      Kirk and Pine Sts. Batavia, IL
    • 3:00 PM 3:30 PM
      PDF issues 30m Curia II

      Curia II

      Fermilab

      Kirk and Pine Sts. Batavia, IL
      Speaker: Joey Huston (Michigan State University)
      Slides
    • 3:30 PM 4:00 PM
      Director's Coffee Break 30m Curia II

      Curia II

      Fermilab

      Kirk and Pine Sts. Batavia, IL
    • 4:00 PM 5:00 PM
      Continuing Discussion 1h WH3NE

      WH3NE

      Fermilab

      Kirk and Pine Sts. Batavia, IL
    • 8:00 AM 9:00 AM
      Setup 1h Curia II

      Curia II

      Fermilab

      Kirk and Pine Sts. Batavia, IL
    • 9:00 AM 9:40 AM
      W/Z+jets theory 40m Curia II

      Curia II

      Fermilab

      Kirk and Pine Sts. Batavia, IL
      Speaker: John Campbell (Fermilab)
      Slides
    • 9:40 AM 10:20 AM
      Background modeling for low mass Higgs searches at CDF 40m Curia II

      Curia II

      Fermilab

      Kirk and Pine Sts. Batavia, IL
      Speaker: Ben Kilminster (Fermilab)
      Slides
    • 10:20 AM 11:00 AM
      W/Z + jets measurements at D0 40m Curia II

      Curia II

      Fermilab

      Kirk and Pine Sts. Batavia, IL
      Speaker: Dmitry Bandurin (Florida State University)
      Slides
    • 11:00 AM 11:30 AM
      Signal and Background Modeling for Higgs @ Tevatron 30m Curia II

      Curia II

      Fermilab

      Kirk and Pine Sts. Batavia, IL
      Speaker: Krisztian Peters (Univ. of Manchester)
      Slides
    • 11:30 AM 12:00 PM
      Discussion 30m Curia II

      Curia II

      Fermilab

      Kirk and Pine Sts. Batavia, IL
    • 12:00 PM 1:00 PM
      Lunch Break 1h Curia II

      Curia II

      Fermilab

      Kirk and Pine Sts. Batavia, IL
    • 1:00 PM 1:45 PM
      Neural Networks, Backgrounds and Systematics 45m Curia II

      Curia II

      Fermilab

      Kirk and Pine Sts. Batavia, IL
      Speaker: Sergo Jindariani (Fermilab)
      Slides
    • 1:45 PM 2:30 PM
      Limit Setting, Backgrounds and Systematics 45m Curia II

      Curia II

      Fermilab

      Kirk and Pine Sts. Batavia, IL
      Speaker: Wade Fisher (Michigan State University)
      Slides
    • 2:30 PM 4:30 PM
      Discussion 2h Curia II

      Curia II

      Fermilab

      Kirk and Pine Sts. Batavia, IL
    • 8:00 AM 9:00 AM
      Setup 1h Curia II

      Curia II

      Fermilab

      Kirk and Pine Sts. Batavia, IL
    • 9:00 AM 9:40 AM
      bb->H and BSM 40m Curia II

      Curia II

      Fermilab

      Kirk and Pine Sts. Batavia, IL
      Speaker: Bill Kilgore (Brookhaven National Laboratory)
      Slides
    • 9:40 AM 10:20 AM
      Limit Setting in the BSM 40m Curia II

      Curia II

      Fermilab

      Kirk and Pine Sts. Batavia, IL
      Speaker: Tom Wright (Univ. of Michigan)
      Slides
    • 10:20 AM 12:00 PM
      Discussion on how BSM limits are presented 1h 40m Curia II

      Curia II

      Fermilab

      Kirk and Pine Sts. Batavia, IL
    • 12:00 PM 1:00 PM
      Lunch Break 1h Curia II

      Curia II

      Fermilab

      Kirk and Pine Sts. Batavia, IL
    • 1:00 PM 2:00 PM
      Wishlist for Theorists and Experimentalists 1h Curia II

      Curia II

      Fermilab

      Kirk and Pine Sts. Batavia, IL
      Speaker: CDF/D0 speaker
      more information
      pictures
      Slides
    • 2:00 PM 4:00 PM
      Wishlist Discussion 2h Curia II

      Curia II

      Fermilab

      Kirk and Pine Sts. Batavia, IL