Accelerator Advisory Committee Meeting

US/Central
Comitium

Comitium

Charge
Final Report
Source Development Lab Proposal
Support
    • 8:30 AM 9:00 AM
      Committee Executive Session 30m
      Speaker: K. Harkay
    • 9:00 AM 9:30 AM
      Welcome, Overview, and Presentation of Charge 30m
      Speaker: Stephen Holmes (Fermilab)
      Slides
    • 9:30 AM 12:10 PM
      AARD Opportunities and Plans
      • 9:30 AM
        Status and Plans for Beam at NML 40m
        Speaker: Sergei Nagaitsev (FNAL)
        Slides
      • 10:10 AM
        Future AARD Possibilities and Options for NML 40m
        Speaker: Yin-e Sun (FNAL)
        Slides
      • 10:50 AM
        Coffee Break 20m
      • 11:10 AM
        Proposal for a Source Development Laboratory at A0 20m
        Speaker: Philippe Piot
        Slides
      • 11:30 AM
        Proposal to Explore Dielectric Wakefield Acceleratoration with Flat Beams 20m
        Speaker: Philippe Piot
        Slides
      • 11:50 AM
        Discussion 20m
    • 12:10 PM 1:10 PM
      Working Lunch 1h
    • 1:10 PM 2:15 PM
      Tour - NML 1h 5m
    • 2:15 PM 5:00 PM
      Proposal for post-Run II Studies
      • 2:15 PM
        Introduction/Workshop Summary 15m
        Speaker: Ronald Moore (Fermilab)
        Slides
      • 2:30 PM
        CERN/LHC Needs Overview 20m
        Speaker: Frank Schmidt (CERN)
        Slides
      • 2:50 PM
        Collimation Tests fro LHC 20m
        Speaker: Roderik Bruce (CERN)
        Slides
      • 3:10 PM
        BNL Needs 30m
        Speaker: Wolfram Fischer (BNL)
        Slides
      • 3:40 PM
        Coffee Break 20m
      • 4:00 PM
        Tevatron Needs 30m
        Speaker: Ronald Moore (Fermilab)
        Slides
      • 4:30 PM
        Summary/What's Next 15m
        Speaker: Ronald Moore (Fermilab)
        Slides
      • 4:45 PM
        Discussion 15m
    • 5:00 PM 6:30 PM
      Committee Executive Session 1h 30m
      Requests for supplementary or breakout presentations on Tuesday
    • 6:30 PM 9:00 PM
      Dinner at Chez Leon 2h 30m
    • 8:30 AM 8:50 AM
      Proposal for post-Run II Studies (cont.)
      • 8:30 AM
        T980/Crystal Collimator 20m
        Speaker: Dr Nikolai Mokhov (Fermilab)
        Slides
    • 8:50 AM 10:45 AM
      Project X and Muon Accelerators
      • 8:50 AM
        Introduction: Project X and NF/MC Requirements 30m
        Speaker: Dr Keith Gollwitzer (Fermilab)
        Slides
      • 9:20 AM
        Reformatting Beam and Associated Issues 30m
        Speaker: Dr Valeri Lebedev (Fermilab)
        Slides
      • 10:00 AM
        Wrap-up and Accelerator R&D Projects 20m
        Speaker: Dr Keith Gollwitzer (Fermilab)
        Slides
      • 10:20 AM
        Discussion 25m
    • 10:45 AM 11:00 AM
      Coffee Break 15m
    • 11:00 AM 12:00 PM
      Supplementary presentations and/or breakout discussions as requested by the committee. Committee Executive Session 1h
    • 12:00 PM 1:00 PM
      Working Lunch 1h
    • 1:00 PM 5:00 PM
      Committee Executive Session 4h
    • 8:30 AM 11:00 AM
      Committee Executive Session 2h 30m
    • 11:00 AM 12:00 PM
      Closeout 1h
      AARD Closeout
      Closeout Slides
      Project X Closeout