FAST/IOTA Collaboration Meeting

Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Welcome and Logistics

Monday, 15 June 2020 10:00 (10 minutes)

Presenters: VALISHEV, Alexander (Fermilab); LOPEZ, Lisa (Fermilab)

Session Classification: Overview

Contribution ID: 2 Type: not specified

FAST/IOTA Research and the Fermilab Program

Monday, 15 June 2020 10:10 (15 minutes)

Presenter: LYKKEN, Joseph (Fermilab)

Session Classification: Overview

Contribution ID: 3 Type: not specified

Accelerator Science Program

Monday, 15 June 2020 10:25 (20 minutes)

Presenter: NAGAITSEV, Sergei (FNAL)

Session Classification: Overview

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Research at FAST/IOTA: Strategy and Priorities

Monday, 15 June 2020 10:45 (25 minutes)

Presenter: VALISHEV, Alexander (Fermilab)

Session Classification: Overview

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Planning and Conducting Experiments at IOTA/FAST

Monday, 15 June 2020 11:10 (20 minutes)

Presenter: STANCARI, Giulio (Fermilab)

Session Classification: Overview

Contribution ID: 6 Type: not specified

Facility Overview and FAST Linac Performance

Monday, 15 June 2020 11:30 (30 minutes)

Presenter: BROEMMELSIEK, Daniel (FNAL/AD/AST/FAST Facility Department)

Session Classification: Facility and Operations

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Run 2 Operations, Shutdown Activities and Planning for Run 3

Monday, 15 June 2020 13:00 (30 minutes)

Presenter: SANTUCCI, James (Fermilab)

Session Classification: Facility and Operations

Contribution ID: 8 Type: not specified

Commissioning and Performance of the IOTA Ring

Monday, 15 June 2020 13:30 (30 minutes)

Presenter: ROMANOV, Aleksandr (Fermilab/AD/IOTA)

Session Classification: Facility and Operations

Contribution ID: 9 Type: not specified

IOTA Proton Source Status and Plans

Monday, 15 June 2020 14:00 (30 minutes)

Presenter: EDSTROM, Dean (AD/APC/FAST)

Session Classification: Facility and Operations

Contribution ID: 10 Type: not specified

Long-Range and Short-Range Wakefield Effects in TESLA-Type Cavities (LRW/SRW)

Monday, 15 June 2020 15:30 (30 minutes)

Presenter: LUMPKIN, Alex (Fermilab)

Session Classification: Experiment Reports from Runs 1 and 2

Contribution ID: 11 Type: not specified

Generation, Transport and Diagnostics of High-Charge Magnetized Beams

Monday, 15 June 2020 15:00 (30 minutes)

Presenter: FETTERMAN, Aaron

Session Classification: Experiment Reports from Runs 1 and 2

Contribution ID: 12 Type: not specified

Introduction to Nonlinear Integrable Optics Experiments

Tuesday, 16 June 2020 10:00 (15 minutes)

Presenter: VALISHEV, Alexander (Fermilab)

Session Classification: Experiment Reports from Runs 1 and 2 $\,$

Contribution ID: 13 Type: not specified

Nonlinear Integrable Optics: Implementation and First Results

Tuesday, 16 June 2020 10:15 (25 minutes)

Presenter: KUKLEV, Nikita

Session Classification: Experiment Reports from Runs 1 and 2

Contribution ID: 14 Type: not specified

Measurements with the Danilov-Nagaitsev Magnet (NIO)

Tuesday, 16 June 2020 10:40 (20 minutes)

Presenter: SZUSTKOWSKI, Sebastian

Session Classification: Experiment Reports from Runs 1 and 2

Contribution ID: 15 Type: not specified

Nonlinear Optics Measurements and Correction (NL-OMC)

Tuesday, 16 June 2020 11:00 (30 minutes)

Presenter: HOFER, Michael (CERN)

Session Classification: Experiment Reports from Runs 1 and 2

Contribution ID: 16 Type: not specified

Instability Thresholds with Octupole Channel (NIOLD)

Tuesday, 16 June 2020 11:30 (30 minutes)

Presenter: EDDY, Nathan (Instrumentation)

Session Classification: Experiment Reports from Runs 1 and 2

Contribution ID: 17 Type: not specified

Understanding Lifetimes, Beam Sizes and Scattering in IOTA (IBS_Study)

Tuesday, 16 June 2020 13:00 (30 minutes)

Presenter: LEBEDEV, Valeri (Fermilab)

Session Classification: Experiment Reports from Runs 1 and 2

Contribution ID: 18 Type: not specified

Fluctuations in Undulator Radiation (URSSE and FUR)

Tuesday, 16 June 2020 13:30 (30 minutes)

Presenters: LOBACH, Ihar; LOBACH, Ihar (The University of Chicago)

Session Classification: Experiment Reports from Runs 1 and 2

Contribution ID: 19 Type: not specified

Spatial and Temporal Correlations in Undulator Radiation (AMPUR)

Tuesday, 16 June 2020 14:00 (30 minutes)

Presenters: ANGELICO, Evan; ANGELICO, Evan (University of Chicago)

Session Classification: Experiment Reports from Runs 1 and 2

Contribution ID: 20 Type: not specified

Single-Electron Phase-Space Tomography from Synchrotron-Light Camera Images

Tuesday, 16 June 2020 15:00 (30 minutes)

Presenter: ROMANOV, Aleksandr (Fermilab/AD/IOTA)

Session Classification: Experiment Reports from Runs 1 and 2

Contribution ID: 21 Type: not specified

Optical Stochastic Cooling Experiment

Wednesday, 17 June 2020 10:00 (30 minutes)

Presenter: JARVIS, Jonathan (Fermilab)

Session Classification: Run 3 and Beyond

Contribution ID: 22 Type: not specified

A Simple Variational Principle for Synchrotron Radiation with Applications to Small-Bunch Undulator Radiation

Wednesday, 17 June 2020 10:30 (20 minutes)

Presenter: CHARMAN, Andrew (UC Berkeley Department of Physics)

Session Classification: Run 3 and Beyond

Contribution ID: 23 Type: not specified

Nonlinear Integrable Optics Experiments Based on Symplectic Integrators

Wednesday, 17 June 2020 10:50 (20 minutes)

Presenter: BATURIN, Stanislav

Session Classification: Run 3 and Beyond

Contribution ID: 24 Type: not specified

Nonlinear Integrable Dynamics and Space Charge

Wednesday, 17 June 2020 11:30 (20 minutes)

Presenter: MITCHELL, Chad (Lawrence Berkeley National Laboratory)

Session Classification: Run 3 and Beyond

Contribution ID: 25 Type: not specified

Research with the IOTA Electron Lens

Wednesday, 17 June 2020 11:10 (20 minutes)

Presenter: STANCARI, Giulio (Fermilab)

Session Classification: Run 3 and Beyond

Contribution ID: 26 Type: not specified

Space-Charge Compensation, Booster Studies and the IOTA Program

Wednesday, 17 June 2020 12:50 (20 minutes)

Presenter: SHILTSEV, Vladimir (FNAL)

Session Classification: Run 3 and Beyond

Contribution ID: 27 Type: not specified

Experiments on Circular Modes in IOTA

Wednesday, 17 June 2020 13:10 (20 minutes)

Presenter: MOROZOV, Vasiliy (Jefferson Lab)

Session Classification: Run 3 and Beyond

Contribution ID: 28 Type: not specified

Accelerator Science and the Role of Test Facilities

Wednesday, 17 June 2020 15:30 (30 minutes)

Presenter: YAKIMENKO, vitaly (slac)

Session Classification: Conclusion

Contribution ID: 29 Type: not specified

Conclusions and Outlook

Wednesday, 17 June 2020 16:00 (15 minutes)

Presenter: VALISHEV, Alexander (Fermilab)

Session Classification: Conclusion

Contribution ID: 30 Type: not specified

Convergence of Data Science and Accelerator Systems: Status and Prospects

Wednesday, 17 June 2020 14:10 (20 minutes)

Presenter: BIEDRON, Sandra

Session Classification: Run 3 and Beyond

Contribution ID: 31 Type: not specified

Nonlinear Magnet for a Rapid-Cycling Synchrotron at Fermilab

Wednesday, 17 June 2020 13:30 (20 minutes)

Presenter: GADJEV, Ivan (RadiaBeam)

Session Classification: Run 3 and Beyond

Contribution ID: 32 Type: not specified

Resonant Control of Electron Bunches and Nonlinear Decoherence of Protons in IOTA

Wednesday, 17 June 2020 13:50 (20 minutes)

Presenter: WEBB, Stephen (RadiaSoft, LLC)

Session Classification: Run 3 and Beyond

Contribution ID: 33 Type: not specified

FAST Linac Experiments for the Development of LCLS-II Injector Diagnostics

Monday, 15 June 2020 16:00 (15 minutes)

Presenter: JACOBSON, Bryce (SLAC)

Session Classification: Experiment Reports from Runs 1 and 2