SRF 2011

Report of Contributions

Contribution ID: 0 Type: not specified

Adaptive Compensation for Lorentz Force Detuning in Superconducting RF Cavities

Friday, 29 July 2011 08:05 (20 minutes)

Presenter: SCHAPPERT, Warren

Session Classification: SRF Technology

Contribution ID: 1 Type: **not specified**

Innovative Tuner Designs For Low Beta SRF Cavities

Friday, 29 July 2011 08:25 (20 minutes)

Presenter: ALAN CONWA, Zachary

Session Classification: SRF Technology

Contribution ID: 2

SRF 2011

Type: not specified

Recent Progress in HOM Damping from Around The World

Friday, 29 July 2011 08:45 (20 minutes)

Presenter: LIEPE, Matthias

Session Classification: SRF Technology

Contribution ID: 3 Type: not specified

Power Couplers for Spiral-2

Friday, 29 July 2011 09:05 (20 minutes)

Presenter: GÓMEZ MARTÍNEZ, Yolanda

Session Classification: SRF Technology

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Overview of CW Input Couplers for ERL

Friday, 29 July 2011 09:25 (20 minutes)

Presenter: SAKAI, Hiroshi

Session Classification: SRF Technology

Type: not specified

Contribution ID: 5

Construction of cERL

Friday, 29 July 2011 09:45 (20 minutes)

Presenter: UMEMORI, Kensei

SRF 2011

Session Classification: SRF Technology

Contribution ID: 6 Type: not specified

SRF Photoinjector Tests at HoBiCat

Friday, 29 July 2011 10:05 (15 minutes)

Presenter: NEUMANN, Axel

Session Classification: SRF Technology

Contribution ID: 7

SRF 2011

Type: not specified

New/Emerging SRF Capability & Applications

Presenter: CHEN, Jia-er

Contribution ID: 8 Type: not specified

SRF Activities at Peking University

Friday, 29 July 2011 10:50 (20 minutes)

Presenter: HAO, Jiankui

Session Classification: New/Emerging SRF Capability & Applications

Contribution ID: 9 Type: not specified

RF and Beam Test of the DC-SRF Injector of PKU-SETF

Friday, 29 July 2011 11:10 (20 minutes)

Presenter: ZHU, Feng

Session Classification: New/Emerging SRF Capability & Applications

Contribution ID: 10 Type: not specified

Chinese Plan for ADS and CSNS

Friday, 29 July 2011 11:30 (20 minutes)

Presenter: FU, Shinian

Session Classification: New/Emerging SRF Capability & Applications

Contribution ID: 11 Type: not specified

SRF Accelerator for Indian ADS Program: Present & Future Prospects

Friday, 29 July 2011 11:50 (20 minutes)

Presenter: SINGH, Pitamber

Session Classification: New/Emerging SRF Capability & Applications

Contribution ID: 12 Type: not specified

Crab Crossing for LHC Upgrade

Friday, 29 July 2011 12:10 (20 minutes)

Presenter: CALAGA, Rama

Session Classification: New/Emerging SRF Capability & Applications

Contribution ID: 13 Type: not specified

The ESS Accelerator

Friday, 29 July 2011 12:30 (20 minutes)

Presenter: LINDROOS, Mats

Session Classification: New/Emerging SRF Capability & Applications

Contribution ID: 14 Type: not specified

Welcome and Conference Kickoff

Monday, 25 July 2011 08:00 (15 minutes)

Presenter: LEVY, Donald

Contribution ID: 15 Type: not specified

Accelerators for the Future

Monday, 25 July 2011 08:15 (25 minutes)

Presenter: HENNING, Walter

Contribution ID: 16 Type: not specified

Challenges in SRF Module Production for the European XFEL

Monday, 25 July 2011 08:40 (25 minutes)

Presenter: RESCHKE, Detlef

Session Classification: Overview of SRF Challenges

Contribution ID: 17 Type: not specified

Advances in SRF Development for ILC

Monday, 25 July 2011 09:05 (25 minutes)

Presenter: YAMAMOTO, Akira

Session Classification: Overview of SRF Challenges

Contribution ID: 18 Type: not specified

Recent SRF Developments for ERLs

Monday, 25 July 2011 09:30 (25 minutes)

Presenter: HOFFSTAETTER, Georg H.

Session Classification: Overview of SRF Challenges

Contribution ID: 19 Type: not specified

SRF Challenges for Improving Operational Electron Linacs

Monday, 25 July 2011 09:55 (20 minutes)

Presenter: REECE, Charles E.

Session Classification: Overview of SRF Challenges

Contribution ID: 20 Type: not specified

SRF Development for High Energy Physics

Monday, 25 July 2011 10:45 (25 minutes)

Presenter: STUART CHAMPION, Mark

Session Classification: Overview of SRF Challenges

Contribution ID: 21 Type: not specified

Advances in SRF for Low Beta Ion Linacs

Monday, 25 July 2011 11:10 (25 minutes)

Advances in SRF for Low Beta Ion ...

Presenter: BOUSSON, Sébastien

Session Classification: Overview of SRF Challenges

Contribution ID: 22 Type: not specified

Advances in SRF for Neutron Sources

Monday, 25 July 2011 11:35 (25 minutes)

Presenter: KIM, Sang-Ho

Session Classification: Overview of SRF Challenges

Contribution ID: 23 Type: not specified

Survey of SRF Guns

Monday, 25 July 2011 12:00 (25 minutes)

Presenter: BELOMESTNYKH, Sergey

Session Classification: Overview of SRF Challenges

Contribution ID: 24 Type: not specified

Operational Experience with SRF Cavities for Light Sources

Monday, 25 July 2011 12:25 (20 minutes)

Presenter: JENSEN, Morten

Session Classification: Overview of SRF Challenges

Hot Topic: Source of Quench prod...

Contribution ID: 25 Type: not specified

Hot Topic: Source of Quench producing defects (low and high field)

Monday, 25 July 2011 18:00 (45 minutes)

Presenter: GENG, Rong-Li

Contribution ID: 26 Type: not specified

Source of Quench producing defects

Monday, 25 July 2011 12:45 (15 minutes)

Presenter: GENG, Rong-Li

Session Classification: Overview of SRF Challenges

Contribution ID: 27 Type: not specified

Athmospheric Surface Treatments to SC cavities

Tuesday, 26 July 2011 08:00 (30 minutes)

Presenter: PALMIERI, Vincenzo

Session Classification: New Materials/Techniques

Contribution ID: 28 Type: not specified

Multilayer Coatings: Opportunities and Challenges

Tuesday, 26 July 2011 08:30 (25 minutes)

Presenter: GUREVICH, Alexander

Session Classification: New Materials/Techniques

Contribution ID: 29 Type: not specified

Magnetic Screening of NbN Multilayers Samples

Tuesday, 26 July 2011 08:55 (20 minutes)

Presenter: ANTOINE, Claire

Session Classification: New Materials/Techniques

Contribution ID: 30 Type: not specified

MgB2 Thin Film Studies

Tuesday, 26 July 2011 09:15 (20 minutes)

Presenter: TAJIMA, Tsuyoshi

Session Classification: New Materials/Techniques

Contribution ID: 31 Type: not specified

The Superheating Field of Niobium: Theory and Experiment

Tuesday, 26 July 2011 09:35 (20 minutes)

Presenter: VALLES, Nicholas Ruben Alexander

Session Classification: New Materials/Techniques

Contribution ID: 32 Type: not specified

Deposition of Niobium and Other Superconducting Materials With High Power Impulse Magnetron Sputtering: Concept and First Results

Tuesday, 26 July 2011 09:55 (20 minutes)

Presenter: ANDERS, Andre

Session Classification: New Materials/Techniques

Contribution ID: 33 Type: not specified

Energetic Condensation Growth of Nb Films

Tuesday, 26 July 2011 10:45 (20 minutes)

Presenter: KRISHNAN, Mahadevan

Session Classification: New Materials/Techniques

Summary of the Symposium on Ingot Nb and New Results on Fundamental Studies of Large Grain Nb

Tuesday, 26 July 2011 11:05 (20 minutes)

Summary of the Symposium on $\ln\dots$

Presenter: CIOVATI, Gianluigi

Session Classification: New Materials/Techniques

Contribution ID: 35 Type: not specified

Testing the RF Properties of Novel Super Conducting Materials

Tuesday, 26 July 2011 11:25 (20 minutes)

Presenter: GUO, Jiquan

Session Classification: New Materials/Techniques

Contribution ID: 36 Type: not specified

Muon Spin Rotation/Relaxation Studies of Niobium for SRF applications

Tuesday, 26 July 2011 11:45 (20 minutes)

Presenter: GRASSELLINO, Anna

Session Classification: New Materials/Techniques

Contribution ID: 37 Type: not specified

New Approaches to Nb Thin Film Coating

Tuesday, 26 July 2011 12:05 (20 minutes)

Presenter: CALATRONI, Sergio

Session Classification: New Materials/Techniques

Contribution ID: 38 Type: not specified

Nb Films: Substrates, Nucleation & Crystal Growth

Tuesday, 26 July 2011 12:25 (20 minutes)

Presenter: VALENTE-FELICIANO, Anne-Marie

Session Classification: New Materials/Techniques

Contribution ID: 39 Type: not specified

Magnesium Diboride Films for SRF Cavity Applications

Tuesday, 26 July 2011 12:45 (15 minutes)

Presenter: AGASSI, Daniel

Session Classification: New Materials/Techniques

Contribution ID: 40 Type: not specified

Medium Field Q-Slope and Paths to High-Q Operation

Tuesday, 26 July 2011 13:00 (15 minutes)

Presenter: WEINGARTEN, Wolfgang

Session Classification: New Materials/Techniques

Contribution ID: 41

Hot Topic: Medium Field Q-slope and Paths to high-Q operation

Tuesday, 26 July 2011 18:00 (45 minutes)

Hot Topic: Medium Field Q-slope ...

Type: not specified

Presenter: WEINGARTEN, Wolfgang

Contribution ID: 42 Type: not specified

Quantitative EP Studies and Results for SRF Nb Cavity Production

Wednesday, 27 July 2011 08:00 (25 minutes)

Presenter: TIAN, Hui

Session Classification: R&D/Diagnostics

Contribution ID: 43 Type: not specified

Centrifugal Barrel Polishing (CBP) of SRF Cavities Worldwide

Wednesday, 27 July 2011 08:25 (25 minutes)

Presenter: COOPER, Charlie A.

Session Classification: R&D/Diagnostics

Contribution ID: 44 Type: **not specified**

A New Electropolishing System For Low-Beta SC Cavities

Wednesday, 27 July 2011 08:50 (20 minutes)

Presenter: GERBICK, Scott

Session Classification: R&D/Diagnostics

Contribution ID: 45 Type: not specified

Review of RF-Sample-Test Equipment and Results

Wednesday, 27 July 2011 09:10 (20 minutes)

Presenter: JUNGINGER, Tobias

Session Classification: R&D/Diagnostics

Contribution ID: 46 Type: not specified

X-Ray Tomography Inspection of SRF Cavities

Wednesday, 27 July 2011 09:30 (20 minutes)

Presenter: HARMS, Elvin Robert

Session Classification: R&D/Diagnostics

Contribution ID: 47

Type: not specified

Effect of Deformation and Heat Treatment on the Thermal Conductivity of Large Grain Superconducting Niobium

Wednesday, 27 July 2011 09:50 (20 minutes)

Presenter: CHANDRASEKARAN, Saravan Kumar

Session Classification: R&D/Diagnostics

Contribution ID: 48 Type: not specified

Guided Cavity Repair with Laser, E-Beam and Grinding

Wednesday, 27 July 2011 10:45 (25 minutes)

Presenter: WU, Genfa

Session Classification: R&D/Diagnostics/Fabrication

Contribution ID: 49 Type: not specified

Cavity Inspection and Repair Techniques

Wednesday, 27 July 2011 11:10 (25 minutes)

Presenter: WATANABE, Ken

Session Classification: R&D/Diagnostics/Fabrication

Contribution ID: 50 Type: not specified

Improvement in Cavity Fabrication Technology and Cost Reduction Methods

Wednesday, 27 July 2011 11:35 (25 minutes)

Presenter: SENNYU, Katsuya

Session Classification: R&D/Diagnostics/Fabrication

Contribution ID: 51 Type: not specified

XFEL Cavity Procurement as an Example of Technology Transfer

Wednesday, 27 July 2011 12:00 (20 minutes)

Presenter: SINGER, Waldemar

 $\textbf{Session Classification:} \ \ R\&D/Diagnostics/Fabrication$

Contribution ID: 52 Type: not specified

Large Grain Cavities: Fabrication, RF Results and Optical Inspection

Wednesday, 27 July 2011 12:20 (20 minutes)

Presenter: ADERHOLD, Sebastian

Session Classification: R&D/Diagnostics/Fabrication

Contribution ID: 53 Type: not specified

IHEP 1.3GHz Low-Loss Large Grain 9-cell cavity R&D for ILC

Wednesday, 27 July 2011 12:40 (20 minutes)

Presenter: ZHAI, Jiyuan

Session Classification: R&D/Diagnostics/Fabrication

Contribution ID: 54 Type: **not specified**

Banquet Special Talk- 50 Years of RF Superconductivity

Wednesday, 27 July 2011 20:30 (30 minutes)

 $Youtube\ link\ to\ the\ video\ of\ the\ talk\ (incomplete):\ http://www.youtube.com/watch?v=JuiGl42_G3E$

Presenter: PADAMSEE, Hasan

SRF 2011 / Report of Contributions

 β =1 Cavities

Contribution ID: 55 Type: not specified

β=1 Cavities

Presenter: EDWARDS, Helen

Contribution ID: 56 Type: not specified

Test Results of the International S1-Global Cryomodule

Thursday, 28 July 2011 08:00 (20 minutes)

Presenter: YAMAMOTO, Yasuchika

Session Classification: β =1 Cavities

Contribution ID: 57 Type: not specified

Gradient R&D in the US

Thursday, 28 July 2011 08:20 (20 minutes)

Presenter: OZELIS, Joseph Paul

Session Classification: β =1 Cavities

Contribution ID: 58

Type: not specified

Compact Superconducting Cavities for Deflecting and Crabbing Applications

Thursday, 28 July 2011 08:40 (20 minutes)

Presenter: DELAYEN, Jean Roger

Session Classification: β =1 Cavities

Contribution ID: 59 Type: not specified

QWR for β~1 Accelerators

Thursday, 28 July 2011 09:00 (20 minutes)

Presenter: BEN-ZVI, Ilan

Session Classification: β =1 Cavities

Contribution ID: 60 Type: not specified

The sc cw-LINAC Demonstrator - SRF-Technology finds the way into GSI

Thursday, 28 July 2011 09:20 (20 minutes)

Presenter: MICKAT, Sascha

Session Classification: β =1 Cavities

Contribution ID: 61 Type: not specified

Mechanical Design Considerations for beta=1 Cavities

Thursday, 28 July 2011 09:40 (20 minutes)

Presenter: CAPATINA, Ofelia

Session Classification: β =1 Cavities

Contribution ID: 62 Type: not specified

Single-cell SC Cavity Development in India

Thursday, 28 July 2011 10:00 (20 minutes)

Presenter: PUNTAMBEKAR, Avinash

Session Classification: β =1 Cavities

Contribution ID: 63 Type: not specified

Project X Cavity and Cryomodule Development

Thursday, 28 July 2011 10:45 (20 minutes)

Presenter: GINSBURG, Camille

Session Classification: β <1 Cavities

Contribution ID: 64 Type: **not specified**

Vertical Tests Results of the IFMIF Cavity Prototypes and Cryomodule Development

Thursday, 28 July 2011 11:05 (20 minutes)

Presenter: ORSINI, Fabienne

Session Classification: β <1 Cavities

Contribution ID: 65 Type: not specified

Status of the ReAccelerator Facility R&A for Rare Isotopes

Thursday, 28 July 2011 11:25 (20 minutes)

Presenter: LEITNER, Daniela

Session Classification: β <1 Cavities

Contribution ID: 66 Type: not specified

SRF Advances for ATLAS and other β <1 Applications

Thursday, 28 July 2011 11:45 (15 minutes)

Presenter: KELLY, Michael

Session Classification: β <1 Cavities

Contribution ID: 67 Type: not specified

SPL Cavity Development

Thursday, 28 July 2011 12:00 (15 minutes)

Presenter: OLRY, Guillaume

Session Classification: β <1 Cavities

Contribution ID: 68 Type: not specified

Recents Developments in SRF at TRIUMF

Thursday, 28 July 2011 12:15 (15 minutes)

Presenter: LAXDAL, Robert Edward

Session Classification: β <1 Cavities

Contribution ID: 69 Type: not specified

HIE-ISOLDE quarter wave Nb/Cu cavity

Thursday, 28 July 2011 12:30 (15 minutes)

Presenter: PASINI, Matteo

Session Classification: β <1 Cavities

Contribution ID: **70** Type: **not specified**

Recipes for 9-cell cavity fabrication and preparation

Thursday, 28 July 2011 13:00 (15 minutes)

Presenter: SAEKI, Takayuki

Session Classification: β <1 Cavities

Contribution ID: 71 Type: not specified

Hot Topics- Recipes for 9-cell cavity fabrication and preparation

Thursday, 28 July 2011 18:00 (1 hour)

Presenter: SAEKI, Takayuki

Dinner

Contribution ID: 72 Type: not specified

Dinner

Wednesday, 27 July 2011 18:00 (2h 30m)

Contribution ID: 73 Type: not specified

Architectural boat tour

Wednesday, 27 July 2011 15:00 (1h 30m)

Contribution ID: 74 Type: **not specified**

Student Poster Talk

Thursday, 28 July 2011 12:45 (15 minutes)

Presenter: POSEN, Sam

Session Classification: β <1 Cavities