Report of Contributions

Registration

Contribution ID: 0 Type: not specified

Registration

Monday, 11 March 2013 08:00 (1 hour)

Contribution ID: 1 Type: not specified

Update on WLCG Operations Coordination and Commissioning Team

Monday, 11 March 2013 16:30 (20 minutes)

Presenter: GIRONE, Maria (CERN - WLCG Operatins)

Session Classification: WLCG and EGI Interoperations

Contribution ID: 2 Type: not specified

WLCG Service Availability Monitoring (SAM)

Monday, 11 March 2013 16:50 (20 minutes)

Presenter: COLLADOS, David (CERN - WLCG Monitoring)

Session Classification: WLCG and EGI Interoperations

Contribution ID: 3 Type: not specified

EGI Operations and Interoperability with OSG

Monday, 11 March 2013 17:10 (20 minutes)

Presenter: SOLAGNA, Peter (EGI - Operations Manager)

Session Classification: WLCG and EGI Interoperations

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Finding the Higgs Particle on the Open Science Grid

Wednesday, 13 March 2013 14:00 (20 minutes)

Presenter: Dr LUEHRING, Fredrick (Indiana University)

Session Classification: Science Highlights

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Pre-calculated protein structure alignments at the RCSB Protein Data Bank

Wednesday, 13 March 2013 14:20 (20 minutes)

Presenter: PRLIĆ, Andreas (University of California San Diego)

Session Classification: Science Highlights

Contribution ID: 6 Type: not specified

Combatting Concussions with "Virtual Recordings"

Wednesday, 13 March 2013 14:40 (20 minutes)

Presenter: KRIEGER, Don (University of Pittsburg)

Session Classification: Science Highlights

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

SPLINTER (Structural Protein-Ligand Interactome)

Wednesday, 13 March 2013 15:00 (20 minutes)

Presenter: MEROUEH, Samy (Indiana University School of Medicine)

Session Classification: Science Highlights

Contribution ID: 8 Type: not specified

RPM install experience & tips

Monday, 11 March 2013 09:45 (20 minutes)

Presenter: RAMIREZ, Eduardo

Session Classification: CMS Tier 2/3 Workshop

Contribution ID: 9 Type: **not specified**

PKI transition & impact on CMS

Monday, 11 March 2013 10:05 (20 minutes)

Presenter: Mr TIRADANI, Anthony (Fermilab)

Session Classification: CMS Tier 2/3 Workshop

Contribution ID: 10 Type: not specified

Future storage options at Fermilab CMS Tier 1

Monday, 11 March 2013 11:00 (20 minutes)

Presenter: Dr DUMITRESCU, Catalin (Fermi National Accelerator Laboratory)

Session Classification: CMS Tier 2/3 Workshop

/ Report of Contributions

CMSSW with CvmFS

Contribution ID: 11 Type: not specified

CMSSW with CvmFS

Monday, 11 March 2013 11:20 (20 minutes)

Presenter: Dr KIM, Bockjoo (U. of Florida)

Session Classification: CMS Tier 2/3 Workshop

/ Report of Contributions

T2 program

Contribution ID: 12 Type: not specified

T2 program

Monday, 11 March 2013 11:40 (20 minutes)

Presenter: BLOOM, Ken (University of Nebraska-Lincoln)

Session Classification: CMS Tier 2/3 Workshop

/ Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 13 Type: not specified

Discussion

Monday, 11 March 2013 12:00 (30 minutes)

Session Classification: CMS Tier 2/3 Workshop

Contribution ID: 14 Type: not specified

Any Data, Anytime, Anywhere

Monday, 11 March 2013 14:30 (20 minutes)

Presenter: Mr BRADLEY, Dan (University of Wisconsin)

Session Classification: Joint ATLAS/CMS Workshop

Contribution ID: 15 Type: not specified

Operational issues supporting federated storage services and OSG

Monday, 11 March 2013 15:10 (20 minutes)

Presenters: Dr BOCKELMAN, Brian (University of Nebraska-Lincoln); GARDNER, Robert (Univer-

sity of Chicago)

Session Classification: Joint ATLAS/CMS Workshop

/ Report of Contributions

Future Directions

Contribution ID: 16 Type: not specified

Future Directions

Monday, 11 March 2013 14:00 (30 minutes)

Presenter: Dr FISK, Ian (Fermilab)

Session Classification: Joint ATLAS/CMS Workshop

Contribution ID: 17 Type: not specified

LHCONE and US LHC computing facilities

Monday, 11 March 2013 16:15 (15 minutes)

Presenter: Dr MCKEE, Shawn (Univ. of Michigan)

Session Classification: Joint ATLAS/CMS Workshop

Contribution ID: 18 Type: not specified

Status, Strategies and Future Plans - OSG PKI Transition

Wednesday, 13 March 2013 11:15 (15 minutes)

Presenter: WELCH, Von (Indiana University)

Session Classification: State of the OSG

Contribution ID: 19 Type: not specified

OSG Technology in 2013

Wednesday, 13 March 2013 16:00 (20 minutes)

Presenter: Dr BOCKELMAN, Brian (University of Nebraska-Lincoln)

Session Classification: New Technology Discussions

Contribution ID: 20 Type: not specified

100Gbit/s R&D at Fermilab

Wednesday, 13 March 2013 17:00 (15 minutes)

Presenter: Dr GARZOGLIO, Gabriele (Fermilab)

Session Classification: New Technology Discussions

Contribution ID: 21 Type: not specified

FermiCloud: Enabling Virtual Scientific Workflows with Federation and Interoperability

Thursday, 14 March 2013 09:00 (20 minutes)

Presenter: Dr TIMM, Steven (Fermilab)

Session Classification: New Technology Discussions

Contribution ID: 22 Type: not specified

OSG CIC Welcome and Opening Remarks

Tuesday, 12 March 2013 09:00 (10 minutes)

Presenter: GARDNER, Robert (University of Chicago)

Session Classification: Campus Infrastructures Community

Contribution ID: 23

Type: not specified

SPT Data Analysis - Enabling a Measurement of the Cosmic Microwave Background Damping Tail from the 2500-Square-Degree SPT-SZ Survey

Tuesday, 12 March 2013 09:30 (20 minutes)

Presenter: AIRD, Kenneth (University of Chicago)

Session Classification: Campus Infrastructures Community

Contribution ID: 24 Type: not specified

Campus Update from the Holland Computing Center at Nebraska

Tuesday, 12 March 2013 09:10 (20 minutes)

Presenter: Dr SWANSON, David (University of Nebraska-Lincoln)

Session Classification: Campus Infrastructures Community

Science Gateways

Contribution ID: 25 Type: not specified

Science Gateways

Tuesday, 12 March 2013 09:50 (20 minutes)

Presenter: PIERCE, Marlon (Indiana University)

Session Classification: Campus Infrastructures Community

Contribution ID: 26 Type: not specified

Facilitating Research at UW-Madison with HTC

Tuesday, 12 March 2013 12:00 (20 minutes)

Presenter: MICHAEL, Lauren (Morgridge Institute for Research)

Session Classification: Campus Infrastructures Community

Contribution ID: 27 Type: not specified

Overview of the BOSCO project

Tuesday, 12 March 2013 11:00 (20 minutes)

Presenter: FRASER, Dan (Computation Institute, Argonne National Laboratory)

Session Classification: Campus Infrastructures Community

Contribution ID: 28 Type: not specified

Thoughts on the BOSCO user experience

Tuesday, 12 March 2013 11:20 (20 minutes)

Presenter: AHRONOVITZ, Miha

Session Classification: Campus Infrastructures Community

Contribution ID: 29

Type: not specified

BOSCO as service and other considerations for connecting the Campus to OSG

Tuesday, 12 March 2013 11:40 (20 minutes)

Presenter: MAMBELLI, Marco (University of Chicago)

Session Classification: Campus Infrastructures Community

Contribution ID: 30

Type: not specified

Five todos when moving an application to distributed HTC (using Matlab, R, and Galaxy as examples)

Tuesday, 12 March 2013 14:00 (30 minutes)

Presenter: MILLER, Zach (University of Wisconsin)

Session Classification: Campus Infrastructures Community

Contribution ID: 31 Type: not specified

Facilitating software and data access in campus infrastructures

Tuesday, 12 March 2013 14:30 (15 minutes)

Presenter: Mr THAPA, Suchandra (Computation Institute / University of Chicago)

Session Classification: Campus Infrastructures Community

Contribution ID: 32 Type: not specified

Identity management integration in campus grids with U-Bolt

Tuesday, 12 March 2013 14:45 (15 minutes)

Presenter: CHAMPION, David (University of Chicago)

Session Classification: Campus Infrastructures Community

Contribution ID: 33 Type: not specified

Scaling up applications over diverse resources: plans for the dV/DT project

Tuesday, 12 March 2013 15:20 (20 minutes)

Presenter: Dr DEELMAN, Ewa (USC/ISI)

Session Classification: Campus Infrastructures Community

Type: not specified

Contribution ID: 34

Managing application software in campus grid environments with OASIS (TBC)

Contribution ID: 35 Type: not specified

Meeting the HTC Demand with Diagrid and XSEDE

Tuesday, 12 March 2013 16:40 (20 minutes)

Presenter: DILLMAN, Kim (Purdue University)

Session Classification: Campus Infrastructures Community

Contribution ID: 36 Type: not specified

XSEDE Campus Bridging

Tuesday, 12 March 2013 16:20 (20 minutes)

Presenter: HALLOCK, Barbara (Indiana University)

Session Classification: Campus Infrastructures Community

Contribution ID: 37 Type: not specified

Swift: a scientist's gateway to campus clusters, grids and supercomputers

Tuesday, 12 March 2013 15:00 (20 minutes)

Presenter: KELLY, David

Session Classification: Campus Infrastructures Community

Contribution ID: 38 Type: not specified

Ideas for Integrating Bioinformatics and Campus Resources with Galaxy

Tuesday, 12 March 2013 10:10 (20 minutes)

Presenter: MADDURI, Ravi (Computation Institute, Argonne National Laboratory)

Session Classification: Campus Infrastructures Community

Contribution ID: 39 Type: not specified

Supporting an LHC Tier3 community from campus resources at Notre Dame

Tuesday, 12 March 2013 17:00 (20 minutes)

Presenter: NABRZYSKI, Jarek (University of Notre Dame)

Session Classification: Campus Infrastructures Community

Contribution ID: 40 Type: not specified

Introduction to Facility-based private clouds using Openstack

Thursday, 14 March 2013 09:20 (20 minutes)

Presenter: Mr HOVER, John (Brookhaven National Laboratory)

Session Classification: New Technology Discussions

Contribution ID: 41 Type: not specified

Large-scale cloud-based clusters with Boxgrinder, Condor, Panda, and APF

Wednesday, 13 March 2013 16:40 (20 minutes)

Presenter: Mr HOVER, John (Brookhaven National Laboratory)

Session Classification: New Technology Discussions

OSG All Hands

/ Report of Contributions

Introductory remarks

Contribution ID: 42 Type: not specified

Introductory remarks

Presenter: GARDNER, Robert (University of Chicago)

Contribution ID: 43 Type: not specified

Out of the basement, into the cloud: Extending the Tier 3

Monday, 11 March 2013 11:00 (20 minutes)

Presenter: BRYANT, Lincoln (University of Chicago)

Session Classification: ATLAS Tier 2/3 Workshop

Contribution ID: 44 Type: **not specified**

Security for users - User Certificates

Thursday, 14 March 2013 09:15 (30 minutes)

Presenter: GROSS, Kyle

Session Classification: Training and Demos

Contribution ID: 45 Type: not specified

Security for administrators, RA, GA

Thursday, 14 March 2013 09:45 (30 minutes)

Presenter: Dr ALTUNAY, Mine (FNAL)

Session Classification: Training and Demos

Bosco

Contribution ID: 46

Type: not specified

Bosco

Thursday, 14 March 2013 09:00 (30 minutes)

Presenter: Mr WEITZEL, Derek (University of Nebraska - Lincoln)

Session Classification: Training and Demos

OSG All Hands

/ Report of Contributions

Using OASIS

Contribution ID: 47 Type: **not specified**

Using OASIS

Thursday, 14 March 2013 09:30 (30 minutes)

Presenters: TEIGE, Scott; HAYASHI, Soichi

Session Classification: Training and Demos

Contribution ID: 48 Type: not specified

Accessing remote files and applications with Skeleton key

Thursday, 14 March 2013 10:00 (30 minutes)

Presenter: Mr THAPA, Suchandra (Computation Institute / University of Chicago)

 $\textbf{Session Classification:} \ \ \textbf{Training and Demos}$

Contribution ID: 49 Type: not specified

Cloud activities at BNL

Presenter: Mr HOVER, John (Brookhaven National Laboratory)

Contribution ID: 50 Type: not specified

What's next for the US ATLAS Computing Facility

Monday, 11 March 2013 09:45 (20 minutes)

Presenter: GARDNER, Robert (University of Chicago)

Session Classification: ATLAS Tier 2/3 Workshop

Contribution ID: 51 Type: not specified

Cloud activities at BNL

Monday, 11 March 2013 10:05 (20 minutes)

Presenter: Mr HOVER, John (Brookhaven National Laboratory)

Session Classification: ATLAS Tier 2/3 Workshop

Contribution ID: 52 Type: not specified

ATLAS and the PKI transition

Monday, 11 March 2013 11:30 (15 minutes)

Presenter: Mr HOVER, John (Brookhaven National Laboratory)

Session Classification: ATLAS Tier 2/3 Workshop

Contribution ID: 53 Type: not specified

US ATLAS Networking Open Discussion

Monday, 11 March 2013 11:45 (20 minutes)

Presenter: Dr MCKEE, Shawn (Univ. of Michigan)

Session Classification: ATLAS Tier 2/3 Workshop

Contribution ID: 54 Type: not specified

Campus grid activities at Indiana University

Tuesday, 12 March 2013 17:20 (15 minutes)

Presenter: QUICK, Rob (Indiana University)

Session Classification: Campus Infrastructures Community

Contribution ID: 55 Type: not specified

Elastic Colony Manager: Reactive Capacity Growth for Virtual Clusters

Monday, 11 March 2013 11:20 (10 minutes)

Presenter: CHAMPION, David (University of Chicago)

Session Classification: ATLAS Tier 2/3 Workshop

Contribution ID: 56 Type: not specified

HTCondor Project Plans

Wednesday, 13 March 2013 16:20 (20 minutes)

Presenter: MILLER, Zach

Session Classification: New Technology Discussions

Contribution ID: 57 Type: not specified

Pegasus 4.2 on the Open Science Grid

Thursday, 14 March 2013 09:40 (20 minutes)

Presenter: RYNGE, Mats (USC / Information Sciences Institute)

Session Classification: New Technology Discussions

Contribution ID: 58 Type: not specified

glideinWMS Roadmap and Plans

Thursday, 14 March 2013 10:00 (20 minutes)

Presenter: Mr TIRADANI, Anthony (Fermilab)

Session Classification: New Technology Discussions

Contribution ID: 59 Type: not specified

Network Monitoring for the OSG

Wednesday, 13 March 2013 17:15 (15 minutes)

Presenters: Dr GARZOGLIO, Gabriele (Fermilab); Dr MCKEE, Shawn (Univ. of Michigan)

Session Classification: New Technology Discussions

Contribution ID: 60 Type: not specified

HTCondor Project Plans

Presenter: Mr MILLER, Zach (University of Wisconsin-Madison)

Contribution ID: 61 Type: not specified

Federating ATLAS Storage using Xrootd

Monday, 11 March 2013 14:50 (20 minutes)

Presenter: GARDNER, Robert (University of Chicago)

Session Classification: Joint ATLAS/CMS Workshop

Contribution ID: 62 Type: not specified

Status, Strategies, and Future Plans - Executive Team

Wednesday, 13 March 2013 09:00 (15 minutes)

Presenter: Dr BAUERDICK, Lothar (Fermilab)

Session Classification: State of the OSG

Contribution ID: 63 Type: not specified

Status, Strategies and Future Plans - Pl and Technical Director

Wednesday, 13 March 2013 09:15 (15 minutes)

Presenter: LIVNY, Miron

Session Classification: State of the OSG

Contribution ID: 64 Type: not specified

Status, Strategies and Future Plans - OSG Council Chair

Wednesday, 13 March 2013 09:30 (15 minutes)

Presenter: PORDES, Ruth (Fermilab)

Session Classification: State of the OSG

Contribution ID: 65 Type: not specified

Status, Strategies and Future Plans - Production

Wednesday, 13 March 2013 09:45 (15 minutes)

Presenter: FRASER, Dan (OSG)

Session Classification: State of the OSG

Contribution ID: 66 Type: not specified

Status, Strategies and Future Plans - Campus Infrastructures Community

Wednesday, 13 March 2013 10:00 (15 minutes)

Presenter: GARDNER, Robert (University of Chicago)

Session Classification: State of the OSG

Contribution ID: 67 Type: not specified

Status, Strategies and Future Plans - User Support

Wednesday, 13 March 2013 10:15 (15 minutes)

Presenter: SEHGAL, Chander (Fermilab)

Session Classification: State of the OSG

Contribution ID: 68 Type: not specified

Status, Strategies and Future Plans - Software

Wednesday, 13 March 2013 11:00 (15 minutes)

Presenter: CARTWRIGHT, Tim (University of Wisconsin-Madison)

Session Classification: State of the OSG

Contribution ID: 69 Type: not specified

Future of the Grid - Lightning and Thunder Talks

Wednesday, 13 March 2013 11:30 (1 hour)

Presenters: Dr BOCKELMAN, Brian (University of Nebraska-Lincoln); BLOOM, Ken (University of

Nebraska-Lincoln)

Session Classification: State of the OSG

Contribution ID: 70 Type: not specified

Networking Potpourri

Monday, 11 March 2013 15:55 (20 minutes)

Presenter: Mr ZURAWSKI, Jason (Internet2)

Session Classification: Joint ATLAS/CMS Workshop

Contribution ID: 71 Type: not specified

Installing the Brazos CMS Tier 3 Monitor

Thursday, 14 March 2013 09:00 (15 minutes)

Presenter: Prof. WALKER, Joel (Texas A&M)

Session Classification: Training and Demos

Contribution ID: 72 Type: not specified

Installing and using Pakiti

Thursday, 14 March 2013 10:15 (15 minutes)

Presenter: HILL, Kevin (CD/CSS/CSI Email Team Lead)

Session Classification: Training and Demos

Contribution ID: 73 Type: not specified

OSG CIC Closeout

Tuesday, 12 March 2013 17:35 (2 minutes)

Presenter: GARDNER, Robert (University of Chicago)

Session Classification: Campus Infrastructures Community