TTC2023 Meeting, Fermilab



Report of Contributions

Contribution ID: 2 Type: not specified

Hot Topic Session

Presenters: YAMAMOTO (KEK/CERN), Akira (KEK); CIOVATI (JLAB), Gianluigi (Jefferson Lab); KNOBLOCH (HZB), Jens (Helmholtz-Zentrum Berlin / Universität Siegen)

Contribution ID: 3 Type: not specified

Tour

Friday, 8 December 2023 14:20 (3h 30m)

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Special Seminar 1

The science of FRIB: From the nuclear many-body challenge to the origin of the elements in the Universe

Presenter: GADE, Alexandra (Michigan State University)

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Special Seminar 2

Contribution ID: 6 Type: not specified

WG-1 Summary Report

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

WG-2 Summary Report

Contribution ID: 8 Type: not specified

WG-3 Summary Report

Contribution ID: 9 Type: not specified

WG-4 Summary Report

Contribution ID: 10 Type: not specified

Technical Board Report

Presenter: RESCHKE (DESY), Detlef (DESY)

Contribution ID: 11 Type: not specified

Collaboration Board Report

Presenter: KAKO (KEK), Eiji (KEK)

Contribution ID: 12 Type: not specified

Closing Remarks

Presenter: EREMEEV (FNAL), Grigory (FNAL)

Contribution ID: 13 Type: not specified

Recent progress on PIP-II project

Presenter: PASSARELLI (FNAL), Donato (Fermilab)

Contribution ID: 14 Type: **not specified**

Overview of SRF projects for Synchrotron Light Sources in China

Presenter: ZHAI (IHEP), Jiyuan (IHEP)

Contribution ID: 15 Type: not specified

Recent Status of SRF Projects for Hadron Accelerators in China

Presenter: HE (INSTITUTE OF MODERN PHYSICS), Yuan (Institute of Modern Physics)

Contribution ID: 16 Type: not specified

Overview of SRF Cavitites for Coming & Future Circular Lepton and Electron-Ion Colliders

Presenter: GUO (JLAB), Jiquan (JLab)

Contribution ID: 17 Type: not specified

Technology challenges in HOM damping structures and input couplers for future circular colliders

Presenter: CALAGA (CERN), Rama (CERN)

Contribution ID: 18 Type: not specified

Challenges for high-current beam interactions with SRF cavities

Presenter: TEYTELMAN (DIMTEL, INC.), Dmitry (Dimtel, Inc.)

Contribution ID: 19 Type: not specified

Overview of recent progress on thin film technologies

Presenter: VALENTE-FELICIANO (JLAB), Anne-Marie (JLab)

Contribution ID: 20 Type: not specified

Review of SRF-Gun cavities and cryomodules

Presenter: VOGEL (DESY), Elmar

Contribution ID: 21 Type: not specified

Recent Status of SRF Projects for Hadron Accelerators in China

Tuesday, 5 December 2023 09:30 (30 minutes)

Presenter: HE (IMP), Yuan (IMPCAS)

Session Classification: Plenary Sessions

Contribution ID: 22 Type: not specified

Overview of SRF projects for Synchrotron Light Sources in China

Tuesday, 5 December 2023 10:00 (30 minutes)

Presenter: ZHANG (IHEP), Pei (IHEP)

Session Classification: Plenary Sessions

Opening Talk

Contribution ID: 23 Type: not specified

Opening Talk

Tuesday, 5 December 2023 09:00 (10 minutes)

Presenter: EREMEEV (FNAL), Grigory (FNAL)

Session Classification: Opening & Welcome

Contribution ID: 24 Type: not specified

Welcome by Fermilab Director

Tuesday, 5 December 2023 09:10 (10 minutes)

Presenter: MERMINGA (FNAL), Lia (FNAL)

Session Classification: Opening & Welcome

Contribution ID: 25 Type: not specified

Introduction and Update from Last TTC meeting

Tuesday, 5 December 2023 09:20 (10 minutes)

Presenter: KAKO (KEK), Eiji (KEK)

Session Classification: Opening & Welcome

Contribution ID: 26 Type: not specified

Recent Progress on SRF developments for PIP-II project

Wednesday, 6 December 2023 09:00 (30 minutes)

Presenter: PASSARELLI (FNAL), Donato (Fermilab)

Session Classification: Plenary Sessions

Contribution ID: 27 Type: not specified

Overview of SRF Cavities for Coming & Future Circular Lepton and Electron-Ion Colliders

Wednesday, 6 December 2023 09:30 (30 minutes)

Presenter: GUO (JLAB), Jiquan (JLab)

Session Classification: Plenary Sessions

Contribution ID: 28 Type: not specified

Technology challenges in HOM damping structures and input couplers for future circular colliders

Wednesday, 6 December 2023 10:00 (30 minutes)

Presenter: CALAGA (CERN), Rama (CERN)

Session Classification: Plenary Sessions

Contribution ID: 29 Type: not specified

Challenges for high-current beam interactions with SRF cavities

Thursday, 7 December 2023 09:00 (30 minutes)

Presenter: TEYTELMAN (DIMTEL, INC.), Dmitry (Dimtel, Inc.)

Session Classification: Plenary Sessions

Contribution ID: 30 Type: not specified

Overview of recent progress on thin film technologies

Thursday, 7 December 2023 09:30 (30 minutes)

Presenter: VALENTE-FELICIANO (JLAB), Anne-Marie (JLab)

Session Classification: Plenary Sessions

Contribution ID: 31 Type: not specified

Review of SRF-Gun cavities and cryomodules

Thursday, 7 December 2023 10:00 (30 minutes)

Presenter: VOGEL (DESY), Elmar

Session Classification: Plenary Sessions

Contribution ID: 32 Type: not specified

Challenges for conduction-cooled SRF cavity technology

Thursday, 7 December 2023 16:00 (1h 30m)

Challenges for conduction-cooled SRF cavity technology specially focusing on (i) cryocoolers, (ii) thermal link, (iii) Nb3Sn thin-film, and (iv) tunability of Nb3Sn-coated cavities. Discussion:

- Introduction: The current state-of-the-art for conduction-cooled SRF cavity technology : G. Ciovati (JLab)
- Short presentations (< 3 min.) on each topic, followed by discussions:
- (1) Choice of cryocoolers: T. Yamada (KEK), R. Dhuley (FNAL), R. Kostin (Euclid), and J. Hao (PKU)
- (2) Thermal link design: N. Stilin (Cornell), T. Yamada (KEK), R. Dhuley (FNAL), R. Kostin (Euclid), and T. Proslier (CEA)
- (3) Nb3Sn thin film performance
- (on Cu): C. Pira (INFN) and S. McNeal (Ultramet)
- (on Nb): U. Pudasaini (JLab) and J. Hao (PKU), and L. Shpani (Cornell)
- (4) Tunability of Nb3Sn coated cavities: G. Eremeev (FNAL)
- (5) Any Others ...

Presenters: YAMAMOTO, Akira (KEK); PIRA, Cristian (INFN LNL); CIOVATI, Gianluigi (Jefferson Lab); EREMEEV, Grigory (FNAL); KNOBLOCH, Jens (Helmholtz-Zentrum Berlin / Universität Siegen); HAO, Jiankui (Peking University); SHPANI, Liana (Cornell University); STILIN, Neil (Cornell University (CLASSE)); DHULEY, Ram (Fermilab); KOSTIN, Roman (Euclid Techlabs); MCNEAL, Shawn (Ultramet); PROSLIER, Thomas (commissariat de l'énergie atomique); YAMADA, Tomohiro (KEK); PUDASAINI, Uttar (The College of William and Mary/ Jefferson Lab); YANG, Ziqin (IMP CAS)

Session Classification: Hot Topic Session

Contribution ID: 33 Type: not specified

The science of FRIB: From the nuclear many-body challenge to the origin of the elements in the Universe

Friday, 8 December 2023 09:00 (45 minutes)

There are approximately 300 stable and 3,000 known unstable (rare) isotopes. Estimates are that over 7,000 different isotopes are bound by the nuclear force. It is now recognized that the properties of many yet undiscovered rare isotopes hold the key to understanding how to develop a comprehensive and predictive model of atomic nuclei, to accurately model a variety of astrophysical environments, and to understand the origin and history of elements in the Universe. Some of these isotopes also offer the possibility to study nature's underlying fundamental symmetries and to explore new societal applications of rare isotopes. This presentation will give a glimpse of the opportunities that arise at the Facility for Rare Isotope Beams (FRIB) that started operations at Michigan State University in 2022.

Presenter: GADE (MSU), Prof. Alexandra (Michigan State University)

Session Classification: Special Seminars

Contribution ID: 34 Type: not specified

SRF technology for Quantum Computing and Dark Matter Searches

Friday, 8 December 2023 09:45 (45 minutes)

Quantum information science is no longer a field of uniquely theoretical endeavors. Current state-of-the-art quantum hardware is capable of processing shallow algorithms and nearly reaches the domain where classical computing will struggle. In addition to the increase in performance, the last decade has shown a broadening of applications well beyond the typical mantra of the programmable quantum processor. A telling example is the use of quantum states for the detection of particles and Dark Matter searches. Despite the advancements of the last decade, there is still ample room for new experiments and a pressing need for improvements. Adopting elements from Superconducting Radiofrequency technologies will help to push the frontier of this field. In this talk I will introduce the concepts of Quantum Information science and discuss why the field would benefit from SRF technologies and how the combination of SRF technologies and Quantum Information science leads to new enabling technologies for example for Dark Matter searches.

Presenter: VAN ZANTEN (FNAL), David

Session Classification: Special Seminars

Contribution ID: 35 Type: not specified

WG-1 Summary Report

Friday, 8 December 2023 11:00 (15 minutes)

Session Classification: Summary and Closing session

Contribution ID: 36 Type: not specified

WG-2 Summary Report

Friday, 8 December 2023 11:15 (15 minutes)

Session Classification: Summary and Closing session

Contribution ID: 37 Type: not specified

WG-3 Summary Report

Friday, 8 December 2023 11:30 (15 minutes)

 $\textbf{Session Classification:} \ \ \textbf{Summary and Closing session}$

Contribution ID: 38 Type: not specified

WG-4 Summary Report

Friday, 8 December 2023 11:45 (15 minutes)

Session Classification: Summary and Closing session

Contribution ID: 39 Type: not specified

Technical Board Report

Friday, 8 December 2023 12:00 (10 minutes)

Presenter: RESCHKE (DESY), Detlef (DESY)

Session Classification: Summary and Closing session

Contribution ID: 40 Type: not specified

Collaboration Board Report

Friday, 8 December 2023 12:10 (10 minutes)

Presenter: KAKO (KEK), Eiji (KEK)

Session Classification: Summary and Closing session

Contribution ID: 41 Type: not specified

Closing Remarks

Friday, 8 December 2023 12:20 (10 minutes)

Presenter: EREMEEV (FNAL), Grigory (FNAL)

Session Classification: Summary and Closing session

Contribution ID: 42 Type: not specified

Introduction and short summary of remote WG high-Q/high-G

Tuesday, 5 December 2023 11:00 (15 minutes)

Presenter: MIYAZAKI (CNRS/IN2P3/IJCLB), Akira (CNRS/IN2P3/IJCLb)

Session Classification: WG1

Contribution ID: 43 Type: not specified

LCLS-II-HE Cavity and CM Results

Tuesday, 5 December 2023 11:15 (15 minutes)

Presenter: MANISCALCO (SLAC), James (SLAC)

Session Classification: WG1

Contribution ID: 44 Type: **not specified**

Performance of first mid-T 1.3 GHz cryomodules

Tuesday, 5 December 2023 11:30 (15 minutes)

Primary author: ZHAI (IHEP), Jiyuan (IHEP)

Presenters: LI (IASF), Han (Institute of advanced science facilities); ZHAI (IHEP), Jiyuan (IHEP)

Session Classification: WG1

Contribution ID: 45 Type: not specified

Recent results of SHINE High-Q cavities and cryomodules

Tuesday, 5 December 2023 11:45 (15 minutes)

Primary author: CHEN (SARI, CAS), Jinfang (SARI, CAS)

Presenters: CHEN (SARI, CAS), Jinfang (SARI, CAS); MA (SARI), Zhenyu (Shanghai Advanced

Research Institute, CAS)

Session Classification: WG1

Contribution ID: 46 Type: not specified

The first horizontal test results of TESLA-type large grain 9-cell cavity at KEK

Tuesday, 5 December 2023 12:00 (15 minutes)

Presenter: YAMADA (KEK), Tomohiro

Session Classification: WG1

Contribution ID: 47 Type: **not specified**

Exploring mode mixing in PIP-II LB650 Cavities: Impact of 350C furnace baking on reduction post HPR and vertical tests

Tuesday, 5 December 2023 12:15 (15 minutes)

Presenter: WU (FNAL), Genfa (FNAL/TD)

Session Classification: WG1

Contribution ID: 48 Type: not specified

In-situ baking of SRF cavities

Tuesday, 5 December 2023 14:00 (15 minutes)

 $\textbf{Presenter:} \ \ \mathsf{KUGELER} \ (\mathsf{HELMHOLTZ}\text{-}\mathsf{ZENTRUM}\text{-}\mathsf{BERLIN}) \,, \\ \mathsf{Oliver} \ (\mathsf{Helmholtz}\text{-}\mathsf{Zentrum}\text{-}\mathsf{Berlin}) \,$

Session Classification: WG1

Contribution ID: 49 Type: not specified

Cooldown dependencies of mid-T treated cavity performance

Tuesday, 5 December 2023 14:15 (15 minutes)

Presenter: BATE (DESY), Christopher (German)

Session Classification: WG1

Contribution ID: 50 Type: not specified

80.5 MHz QWR 4K Q curves with various surface treatments

Tuesday, 5 December 2023 14:30 (15 minutes)

Presenter: BROWN (MSU), Jacob (MSU)

Session Classification: WG1

Contribution ID: 51 Type: not specified

RF and Material Studies on Interstitial Impurities in Bulk Nb Cavities

Tuesday, 5 December 2023 14:45 (15 minutes)

Presenter: HU (UCHICAGO), Hannah

Session Classification: WG1

Contribution ID: **52** Type: **not specified**

Study of interstitial oxygen as a result of various surface treatments

Tuesday, 5 December 2023 15:00 (15 minutes)

Presenter: WENSKAT (UNIVERSITY OF HAMBURG), Marc (University of Hamburg)

Session Classification: WG1

Contribution ID: 53 Type: not specified

Update on Analysis of Low RRR SRF Cavities

Tuesday, 5 December 2023 15:15 (15 minutes)

Presenter: HOWARD (UCHICAGO), Katrina (UChicago)

Session Classification: WG1

Contribution ID: 54 Type: not specified

Recent Beta-NMR Studies at TRIUMF

Tuesday, 5 December 2023 16:00 (15 minutes)

Presenter: THOENG (TRIUMF), Edward (TRIUMF)

Session Classification: WG1

Contribution ID: 55 Type: not specified

Electromagnetic Response of Disordered Superconducting cavities

Tuesday, 5 December 2023 16:15 (15 minutes)

Presenter: ZAREA (LOUISIANA STATE UNIVERSITY), Mehdi

Session Classification: WG1

Contribution ID: 56 Type: not specified

Anomalous frequency shift within Dynes superconductor theory

Tuesday, 5 December 2023 16:30 (15 minutes)

Presenter: HERMAN (COMENIUS UNIVERSITY IN BRATISLAVA), František (Comenius University

in Bratislava)

Session Classification: WG1

Contribution ID: 57 Type: not specified

EP parameter investigation for low and high beta 650 MHz niobium cavities

Tuesday, 5 December 2023 16:45 (15 minutes)

Presenter: CHOUHAN (FNAL), Vijay (Fermilab)

Session Classification: WG1

Contribution ID: 58 Type: not specified

Plasma Electrolytic Polishing

Tuesday, 5 December 2023 17:00 (15 minutes)

Presenter: PIRA (INFN LNL), Cristian (INFN LNL)

Session Classification: WG1

Contribution ID: **59** Type: **not specified**

Topographic Evolution of Heat-Treated Nb Upon Electropolishing for SRF Applications

Tuesday, 5 December 2023 17:15 (15 minutes)

Presenter: LECHNER (JLAB), Eric (JLab)

Session Classification: WG1

Contribution ID: 60 Type: not specified

Suppression of field emission for the SRF cavities at KEK

Wednesday, 6 December 2023 11:00 (15 minutes)

Presenter: YAMADA (KEK), Tomohiro

Session Classification: WG1

Contribution ID: 61 Type: not specified

Update on Traveling Wave Cavity Progress at FNAL

Wednesday, 6 December 2023 11:15 (15 minutes)

Presenter: FURUTA (FNAL), Fumio (Fermilab)

Session Classification: WG1

Contribution ID: 62 Type: not specified

Development and Application of Nb3Sn Thin Film SRF Cavity at IMP

Wednesday, 6 December 2023 11:30 (15 minutes)

Primary author: YANG (IMP), Ziqin

Presenters: HAO (PKU), Jiankui (Peking University); YANG (IMP), Ziqin

Session Classification: WG1

Contribution ID: 63 Type: not specified

Overview of WG3 objectives

Tuesday, 5 December 2023 11:00 (6 minutes)

Presenters: CENNI (CEA SACLAY, IRFU), Enrico (CEA Saclay, Irfu); MARTINELLO (SLAC), Martina

(SLAC); SAKAMOTO (RIKEN), Naruhiko (RIKEN)

Session Classification: WG3

Contribution ID: 64 Type: not specified

ALD surface engineering for SRF cavities

Wednesday, 6 December 2023 11:45 (15 minutes)

Presenter: KALBOUSSI (CEA SACLAY), Yasmine

Session Classification: WG1

Contribution ID: 65 Type: not specified

SRF multi-layer thin film R&D at KEK

Wednesday, 6 December 2023 12:00 (15 minutes)

Presenter: KATAYAMA (KEK), Ryo

Session Classification: WG1

Contribution ID: 66 Type: not specified

Development of Automatic Cleaning and Assembly Systems in Clean Room at KEK

Tuesday, 5 December 2023 11:06 (12 minutes)

Presenter: SAKAI (KEK), Hiroshi (KEK)

Session Classification: WG3

Contribution ID: 67 Type: **not specified**

Comparison of Nb, Nb3Sn, MgB2, cuprate, and pnictide for future SRF cavities

Wednesday, 6 December 2023 12:15 (15 minutes)

Presenter: MIYAZAKI (CNRS/IN2P3/IJCLB), Akira (CNRS/IN2P3/IJCLb)

Session Classification: WG1

Contribution ID: 68 Type: not specified

Robotic-assisted technology for assembling PIP-II SRF couplers onto cavities in cleanroom environments

Tuesday, 5 December 2023 11:18 (12 minutes)

Presenters: NARUG (FNAL), Colin (Fermilab); PASSARELLI (FNAL), Donato (Fermilab)

Session Classification: WG3

Contribution ID: 69 Type: not specified

Robotization of Clean Room Processing and Assembly at IMP

Presenter: GUO (IMP, CAS), Hao

Session Classification: WG3

Contribution ID: **70** Type: **not specified**

Robotization development for ESS and PIP-II projects

Tuesday, 5 December 2023 11:30 (12 minutes)

Presenter: MADEC (CEA), Catherine (CEA)

Session Classification: WG3

Contribution ID: 71 Type: not specified

Automation of Nb cavity production for rapid and wider application of this technology

Tuesday, 5 December 2023 11:42 (12 minutes)

Presenter: MYNENI (BSCE SYSTEMS, INC.), Ganapati (BSCE Systems, Inc.)

Session Classification: WG3

Contribution ID: 72 Type: not specified

High Pressure Rinse Simulation Tool Applied to the SSR2 Cavity

Tuesday, 5 December 2023 11:54 (12 minutes)

Presenter: GOWER (FRIB), Blake (FRIB)

Session Classification: WG3

Contribution ID: 73 Type: not specified

Robotic High Pressure Rinse Process Development for Complex Cavity Geometries Based on Simulation Tool Results

Tuesday, 5 December 2023 12:06 (12 minutes)

Presenter: METZGAR (FRIB), Ethan (FRIB)

Session Classification: WG3

Contribution ID: 74 Type: **not specified**

Clean assembly of the warm section and cryo-module in the RAON accelerator tunnel

Tuesday, 5 December 2023 14:00 (12 minutes)

Presenter: KWON (IRIS / IBS), Jangwon (ROAN)

Session Classification: WG3

Contribution ID: 75 Type: not specified

Strategy and installation experience for ESS SRF linac

Tuesday, 5 December 2023 14:12 (12 minutes)

Presenter: PIERINI (ESS ERIC), Paolo (European Spallation Source ERIC)

Session Classification: WG3

Contribution ID: 76 Type: not specified

Contamination prevention measures when installing the SRILAC cryomodules to a 40-years-old dirty beamline

Tuesday, 5 December 2023 14:24 (12 minutes)

Presenter: YAMADA (RIKEN), Kazunari (RIKEN Nishina Center)

Session Classification: WG3

Contribution ID: 77 Type: **not specified**

LCLS-II Installation Experience and Lessons Learned

Tuesday, 5 December 2023 14:36 (12 minutes)

Presenter: GONNELLA (SLAC), Dan

Session Classification: WG3

Contribution ID: 78 Type: not specified

Particulate migration at the TRIUMF e-Linac and ISAC II superconducting linac

Tuesday, 5 December 2023 14:48 (12 minutes)

Presenter: MAHON (TRIUMF), Aveen (TRIUMF)

Session Classification: WG3

Contribution ID: 79 Type: not specified

Open discussion

Tuesday, 5 December 2023 15:00 (30 minutes)

Session Classification: WG3

Contribution ID: 80 Type: not specified

Fundamental power coupler substitution on ESS cryomodule

Tuesday, 5 December 2023 16:00 (12 minutes)

Presenter: MADEC (CEA), Catherine (CEA)

Session Classification: WG3

Contribution ID: 81 Type: not specified

Coupler exchange under local cleanroom conditions with the subsequent successful operation of a cryomodule

Tuesday, 5 December 2023 16:12 (12 minutes)

Presenter: KASPRZAK (DESY), Karol (DESY)

Session Classification: WG3

Contribution ID: 82 Type: not specified

Field emission experience with ESS cryomodule in TS2

Tuesday, 5 December 2023 16:24 (12 minutes)

Presenter: MAIANO (ESS), Cecilia (ESS - European Spallation Source)

Session Classification: WG3

Contribution ID: 83 Type: not specified

Gamma diagnostics for SRF cavities and cryomodules

Tuesday, 5 December 2023 16:36 (12 minutes)

Presenter: CENNI (CEA), Enrico (CEA Saclay, Irfu)

Session Classification: WG3

Contribution ID: 84 Type: not specified

Field emission diagnostics for ESS and PIP2 project

Tuesday, 5 December 2023 16:48 (12 minutes)

Presenter: DEL CORE (INFN LASA), Elisa (INFN LASA)

Session Classification: WG3

Open discussion

Contribution ID: 85 Type: not specified

Open discussion

Tuesday, 5 December 2023 17:00 (30 minutes)

Session Classification: WG3

Contribution ID: 86 Type: not specified

High-Pressure Liquid Nitrogen Cleaning

Wednesday, 6 December 2023 11:00 (12 minutes)

Presenter: RUBER (JLAB), Roger (JLab)

Session Classification: WG3

Contribution ID: 87 Type: not specified

In-situ SRF Cryomodule Beamline Service" (actual in-situ swap of cryomodule FPC cold cathode gauge, and offline FPC swap procedure verification test)

Wednesday, 6 December 2023 11:12 (12 minutes)

Presenter: ELLIOTT (FRIB), Kyle (FRIB)

Session Classification: WG3

Contribution ID: 88 Type: not specified

Investigation of coupler breakdown thresholds for plasma processing of FRIB QWR with fundamental and higher order modes

Wednesday, 6 December 2023 11:24 (12 minutes)

Presenter: TUTT (FRIB), Patrick (FRIB)

Session Classification: WG3

Contribution ID: 89 Type: not specified

Overview of plasma processing activities at IJCLab

Wednesday, 6 December 2023 11:36 (12 minutes)

Presenter: CHENEY (IJCLAB), Camille (CNRS/IN2P3, IJCLab)

Session Classification: WG3

Contribution ID: 90 Type: not specified

Comparison between plasma cleaning and Helium processing in CEBAF cryomodules

Wednesday, 6 December 2023 11:48 (16 minutes)

Presenter: POWERS (JLAB), Tom (Jefferson Lab)

Session Classification: WG3

Contribution ID: 91 Type: not specified

Degradation and Recovery of Cavity Performance in SRILAC Cryomodules at RIBF (Pulsed RF conditioning)

Wednesday, 6 December 2023 12:04 (12 minutes)

Presenter: SAKAMOTO (RIKEN), Naruhiko (RIKEN)

Session Classification: WG3

Open discussion

Contribution ID: 92 Type: not specified

Open discussion

Wednesday, 6 December 2023 12:16 (14 minutes)

Session Classification: WG3

Contribution ID: 93 Type: not specified

Design and Optimization of Single Spoke Cavities for Medium Energy, High-Intensity Proton Accelerators (MEHIPA)

Wednesday, 6 December 2023 14:00 (20 minutes)

Design and Optimization of Single ...

Presenter: PATHAK (FNAL), Abhishek (Fermi National Accelerator Laboratory)

Session Classification: WG2

Contribution ID: 94 Type: not specified

Crab Cavities for Electron Ion Collider

Wednesday, 6 December 2023 14:20 (20 minutes)

Presenter: XIAO (BNL), Binping (Brookhaven National Lab)

Session Classification: WG2

Contribution ID: 95 Type: not specified

Crab Cavities for International Linear Collider

Wednesday, 6 December 2023 14:40 (20 minutes)

Presenter: DE SILVA (ODU), Subashini (Old Dominion University)

Session Classification: WG2

Contribution ID: 96 Type: not specified

Tuner development for HILumi crab cavities

Wednesday, 6 December 2023 15:00 (20 minutes)

Presenter: CALAGA (CERN), Rama (CERN)

Session Classification: WG2

Discussion

Contribution ID: 97 Type: not specified

Discussion

Wednesday, 6 December 2023 15:20 (10 minutes)

Session Classification: WG2

Contribution ID: 98 Type: not specified

RFD crab cavity production for LHC HILumi upgrade

Wednesday, 6 December 2023 16:00 (20 minutes)

Presenter: NARDUZZI (FNAL), Manuele

Session Classification: WG2

Contribution ID: 99 Type: not specified

Fabrication experience of PIP-II SSR1 and SSR2 cavities

Wednesday, 6 December 2023 16:20 (20 minutes)

Presenter: PARISE (FNAL), Mattia (Fermilab)

Session Classification: WG2

Contribution ID: 100 Type: not specified

Prototyping of Single Spoke Resonators(SSRs) for RAON

Wednesday, 6 December 2023 16:40 (20 minutes)

Presenter: JUNG (IBS), Hoechun

Session Classification: WG2

Contribution ID: 101 Type: not specified

Fabrication of 650 MHz deflecting cavity

Wednesday, 6 December 2023 17:00 (20 minutes)

Presenter: YAO (TRIUMF), Zhongyuan

Session Classification: WG2

Discussion

Contribution ID: 102 Type: not specified

Discussion

Wednesday, 6 December 2023 17:20 (10 minutes)

Session Classification: WG2

Contribution ID: 103 Type: not specified

Fabrication and Testing of DQW Crab Cavities for LHC HiLumi Upgrade

Thursday, 7 December 2023 11:00 (15 minutes)

Presenter: TURAJ (CERN), Katarzyna

Session Classification: WG2

Contribution ID: 104 Type: not specified

RFD crab cavity prototype testing and lessons learned for HILumi upgrade

Thursday, 7 December 2023 11:15 (15 minutes)

Presenter: CASTILLA LOEZA (JEFFERSON LAB), ALEJANDRO (Jefferson Lab)

Session Classification: WG2

Contribution ID: 105 Type: not specified

Tentative : Mitigation of HFQS in an electropolished HWR

Thursday, 7 December 2023 11:30 (15 minutes)

Tentative : Mitigation of HFQS in \dots

Presenter: ELLIOTT (FRIB), Kyle (FRIB)

Session Classification: WG2

Contribution ID: 106 Type: not specified

Path toward the validation of the first PIP2 SSR2 cavity: experience vs simulations and challenges

Thursday, 7 December 2023 11:45 (15 minutes)

Presenter: LONGUEVERGNE (IJCLAB/FNAL), David (CNRS/IN2P3 - IJCLab)

Session Classification: WG2

Contribution ID: 107 Type: not specified

185 MHz QWR-based SRF gun cavity development: vertical test results

Thursday, 7 December 2023 12:00 (15 minutes)

Presenter: KONOMI (FRIB), Taro

Session Classification: WG2

Contribution ID: 108 Type: not specified

Open Discussion

Thursday, 7 December 2023 12:15 (15 minutes)

Session Classification: WG2

Contribution ID: 109 Type: not specified

Experience of testing TEM cavities in FREIA laboratory: ESS series double-spoke cryomodules and CERN Crab cavity

Thursday, 7 December 2023 14:00 (20 minutes)

Presenter: ZHOVNER (UPPSALA UNIV), Mykhailo (Uppsala University)

Session Classification: WG2

Contribution ID: 110 Type: not specified

Double-spoke cavity cryomodule for CSNS-II project

Thursday, 7 December 2023 14:20 (20 minutes)

Presenter: CONG (IHEP), Zhang (IHEP)

Session Classification: WG2

Contribution ID: 111 Type: not specified

UK Crab Cavity Cryomodule development for Hi Lumi LHC

Thursday, 7 December 2023 14:40 (20 minutes)

Presenter: TEMPLETON (STFC), Niklas (STFC)

Session Classification: WG2

Contribution ID: 112 Type: not specified

Fabrication and testing of HOM dampers for RFD crab cavities for LHC HILumi Upgrade

Thursday, 7 December 2023 15:00 (20 minutes)

Presenter: HUQUE (JLAB), Naeem (JLab)

Session Classification: WG2

Contribution ID: 113 Type: not specified

Open Discussion

Thursday, 7 December 2023 15:20 (10 minutes)

Session Classification: WG2

Contribution ID: 114 Type: not specified

LCLS-II Operational Experience

Wednesday, 6 December 2023 14:00 (15 minutes)

Presenter: ADERHOLD (SLAC), Sebastian (SLAC)

Session Classification: WG4

Contribution ID: 115 Type: not specified

Exploring the continuous wave mode performance of the spare E-XFEL third harmonic cryomodule

Wednesday, 6 December 2023 14:15 (15 minutes)

Presenter: KASPRZAK (DESY), Karol (DESY)

Session Classification: WG4

Contribution ID: 116 Type: not specified

Elliptical ESS module tests: performances overview experienced at ESS Test Stand

Wednesday, 6 December 2023 14:30 (15 minutes)

Presenter: MAIANO (ESS), Cecilia (ESS - European Spallation Source)

Session Classification: WG4

Contribution ID: 117 Type: not specified

Development of 1.3GHz 2-cell Superconducting Accelerator Module for DALS Injector

Wednesday, 6 December 2023 14:45 (15 minutes)

Presenter: ZHOU (DICP), Quan (DICP CAS)

Session Classification: WG4

Contribution ID: 118 Type: not specified

Comparison on assembly and alignment procedures/standards for the different designs CEA made in the last years

Wednesday, 6 December 2023 15:00 (15 minutes)

Presenter: BAZIN (CEA), Nicolas (CEA)

Session Classification: WG4

Contribution ID: 119 Type: not specified

HBCAM alignment system for PIP-II cavities and cryomodule: design and measurements

Wednesday, 6 December 2023 15:15 (15 minutes)

Presenter: BERNARDINI (FNAL), Jacopo (Fermilab)

Session Classification: WG4

Contribution ID: 120 Type: not specified

Heat load measurement and analysis for SHINE 1.3 GHz cryomodules

Wednesday, 6 December 2023 16:00 (5 minutes)

Primary author: HUANG (SHANGHAITECH UNIVERSITY), Yawei (ShanghaiTech University)

Presenters: HUANG (SHANGHAITECH UNIVERSITY), Yawei (ShanghaiTech University); MA

(SARI), Zhenyu (Shanghai Advanced Research Institute, CAS)

Session Classification: WG4

Contribution ID: 121 Type: not specified

Heat load measurement for 1.3 GHz CM at IHEP

Wednesday, 6 December 2023 16:05 (5 minutes)

Primary author: HE (IHEP), Feisi (Institute of High Energy Physics, Chinese Academy of Sciences)

Presenters: HE (IHEP), Feisi (Institute of High Energy Physics, Chinese Academy of Sciences); LI (IASF), Han (Institute of advanced science facilities)

Session Classification: WG4

Contribution ID: 122 Type: not specified

PIP-II cryomodules: heat loads results and challenges

Wednesday, 6 December 2023 16:10 (5 minutes)

Presenter: OZELIS (FNAL), Joe (Fermilab)

Session Classification: WG4

Contribution ID: 123 Type: not specified

Methods and results of heat load measurements (static/dynamic), valid for test stands and cryomodules installed in linac at ESS

Wednesday, 6 December 2023 16:15 (5 minutes)

Presenter: ELIAS (ESS), Nuno (European Spallation Source (ERIC))

Session Classification: WG4

Contribution ID: 124 Type: not specified

Improved calorimetric cavity measurement techniques for the HB650 prototype cryomodule for PIP-II

Wednesday, 6 December 2023 16:20 (5 minutes)

Presenter: HOLZBAUER (FNAL), Jeremiah (Fermi National Accelerator Laboratory)

Session Classification: WG4

Contribution ID: 125 Type: not specified

Heat load measurements at LCLS-II

Wednesday, 6 December 2023 16:25 (5 minutes)

Presenter: ZACARIAS (SLAC), Lisa (SLAC)

Session Classification: WG4

Contribution ID: 126 Type: not specified

Heat load measurements on STF and cERL at KEK

Wednesday, 6 December 2023 16:30 (5 minutes)

Presenter: SAKAI (KEK), Hiroshi (KEK)

Session Classification: WG4

Contribution ID: 127 Type: not specified

CEA heat loads

Wednesday, 6 December 2023 16:35 (5 minutes)

Presenter: BAZIN (CEA), Nicolas (CEA)

Session Classification: WG4

Contribution ID: 128 Type: not specified

DESY heat loads

Wednesday, 6 December 2023 16:40 (5 minutes)

Presenter: BARBANOTTI (DESY), Serena (DESY)

Session Classification: WG4

Contribution ID: 129 Type: not specified

Heat load measurements at CEBAF

Wednesday, 6 December 2023 16:45 (5 minutes)

Presenter: DRURY (JLAB), Mike (JLab)

Session Classification: WG4

Contribution ID: 130 Type: not specified

Heat load measurements at SNS

Wednesday, 6 December 2023 16:50 (5 minutes)

Presenter: PIZZOL - ORNL, Paolo

Session Classification: WG4

Contribution ID: 131 Type: not specified

Open discussion

Wednesday, 6 December 2023 16:55 (35 minutes)

Session Classification: WG4

Contribution ID: 132 Type: not specified

Fast cooldown procedure used for the PIP-II prototype HB650 cryomodule at PIP2IT

Thursday, 7 December 2023 11:00 (10 minutes)

Presenter: WHITE (FNAL), Michael (Fermilab)

Session Classification: WG4

Contribution ID: 133 Type: not specified

Cooldown procedure for single-cell CM (DICP)

Thursday, 7 December 2023 11:10 (10 minutes)

Primary author: DONG (IASF), Xinbo (Institute of Advanced Science Facilities(IASF))

Presenters: LI (IASF), Han (Institute of advanced science facilities); DONG (IASF), Xinbo (Institute

of Advanced Science Facilities(IASF))

Session Classification: WG4

Contribution ID: 134 Type: not specified

LCLS-II cool down experience (including fast cool down)

Thursday, 7 December 2023 11:20 (10 minutes)

Presenter: PORTER (CORNELL UNIVERSITY), Ryan (Cornell University)

Session Classification: WG4

Contribution ID: 135 Type: not specified

Open discussion

Thursday, 7 December 2023 11:30 (30 minutes)

Session Classification: WG4

Contribution ID: 136 Type: not specified

PIP-II couplers: lessons learned transitioning from prototype to production phase

Thursday, 7 December 2023 12:00 (15 minutes)

Presenter: HELSPER (FNAL), Josh (APS-TD)

Session Classification: WG4

Contribution ID: 137 Type: not specified

Manufacturing studies and RF test results of the 1.3 GHz FPCs for SHINE project

Thursday, 7 December 2023 12:15 (15 minutes)

Presenter: MA (SHANGHAI ADVANCED RESEARCH INSTITUTE, CAS), Zhenyu (Shanghai Ad-

vanced Research Institute, CAS)

Session Classification: WG4

Contribution ID: 138 Type: not specified

Development of 3.9 GHz/ 1.3 GHz tuner for S3FEL project & DALS project

Thursday, 7 December 2023 14:00 (15 minutes)

Primary author: ZHA (IASF), Linhong (Institute of Advanced Science Facilities)

Presenters: LI (IASF), Han (Institute of advanced science facilities); ZHA (IASF), Linhong (Institute

of Advanced Science Facilities)

Session Classification: WG4

Contribution ID: 139 Type: not specified

Design and fabrication of a twin-FPCs 1.3GHz 9-cell cavity

Thursday, 7 December 2023 14:15 (15 minutes)

Primary author: HOU (SHANGHAI ADVANCED RESEARCH INSTITUTE, CAS), Hongtao (Shanghai Advanced Research Institute Chinese Academy of Sciences)

Presenters: HOU (SHANGHAI ADVANCED RESEARCH INSTITUTE, CAS), Hongtao (Shanghai Advanced Research Institute Chinese Academy of Sciences); MA (SARI), Zhenyu (Shanghai Advanced Research Institute, CAS)

Session Classification: WG4

Contribution ID: 140 Type: not specified

Cryogenic operation of the FLASH linac at DESY below 0.5 bar

Thursday, 7 December 2023 14:30 (15 minutes)

Presenter: JENSCH (DESY), Kay (DESY)

Session Classification: WG4

Contribution ID: 141 Type: not specified

Overpressure protection for the PIP-II CM beamline: design approach and resolution

Thursday, 7 December 2023 14:45 (15 minutes)

Presenter: PARISE (FNAL), Mattia (Fermilab)

Session Classification: WG4

Contribution ID: 142 Type: not specified

ESS cryomodules design, PED strategy and operating experience

Thursday, 7 December 2023 15:00 (15 minutes)

Presenter: ELIAS (ESS), Nuno (European Spallation Source (ERIC))

Session Classification: WG4

Contribution ID: 143 Type: not specified

Design of PIP-II cryomodules: approach adopted for code equivalency

Thursday, 7 December 2023 15:15 (15 minutes)

Presenter: ROGER (FNAL), Vincent (FNAL/TD)

Session Classification: WG4

Contribution ID: 144 Type: not specified

Open discussion

Tuesday, 5 December 2023 12:18 (12 minutes)

Session Classification: WG3