Please read these instructions before posting any event on Fermilab Indico

Indico search will be reestablished in the next version upgrade of the software: https://getindico.io/roadmap/


   

This search is only for public events. Restricted events are not available.

Winter Workshop on Electric Dipole Moments (EDMs13)

US/Central
One West Conference Room (Fermi National Accelerator Laboratory)

One West Conference Room

Fermi National Accelerator Laboratory

P. O. Box 500 Batavia, Illinois
Andreas Kronfeld (Fermi National Accelerator Laboratory) , Bob Tschirhart (Fermi National Accelerator Laboratory)
Description
The objective of this workshop is to provide a pedagogical overview of the theory of electric dipole moments (EDMs) of leptons, nucleons, nuclei, and atoms.  The Project X accelerator will enable measurements of muon, proton, neutron, and several atomic EDMs.  Some aspects of the theory, especially the more complicated systems, are not especially well-known in the HEP community, bringing in aspects of hadronic, nuclear and atomic physics.  At the same time, the motivation for these measurements lies in fundamental physics, as a nonzero EDM is a clear sign of CP violation.  We shall also explore connections to flavor physics, Higgs physics, and other complementary aspects of collider physics.

Support
    • 4:00 PM 5:00 PM
      Colloquium: Electric Dipole Moments 1h Auditorium

      Auditorium

      Fermi National Accelerator Laboratory

      Speaker: Klaus Kirch (PSI)
      Slides
    • 8:50 AM 9:00 AM
      Announcements One West Conference Room

      One West Conference Room

      Fermi National Accelerator Laboratory

      P. O. Box 500 Batavia, Illinois
      Convener: Dr Andreas Kronfeld (Fermilab)
      slides
    • 9:00 AM 10:00 AM
      Sources of EDMs in the Standard Model 1h One West Conference Room

      One West Conference Room

      Fermi National Accelerator Laboratory

      P. O. Box 500 Batavia, Illinois
      Speaker: Maxim Pospelov (U Victoria)
      Slides
    • 10:00 AM 11:00 AM
      Dimension-Six Operators at Many Scales 1h One West Conference Room

      One West Conference Room

      Fermi National Accelerator Laboratory

      P. O. Box 500 Batavia, Illinois
      Speaker: Michael Ramsey-Musolf (U Wisconsin)
      Slides
    • 11:00 AM 11:10 AM
      Group photo 10m Atrium

      Atrium

      Fermi National Accelerator Laboratory

    • 11:10 AM 11:30 AM
      Coffee Break 20m Atrium

      Atrium

      Fermi National Accelerator Laboratory

    • 11:30 AM 12:30 PM
      Nucleon Matrix Elements 1h One West Conference Room

      One West Conference Room

      Fermi National Accelerator Laboratory

      P. O. Box 500 Batavia, Illinois
      Speaker: Dr Adam Ritz (University of Victoria)
      Slides
    • 12:30 PM 1:30 PM
      Lunch 1h Wilson Hall Café

      Wilson Hall Café

      Fermi National Accelerator Laboratory

    • 1:30 PM 2:30 PM
      Searches for CP Violation at Colliders 1h One West Conference Room

      One West Conference Room

      Fermi National Accelerator Laboratory

      P. O. Box 500 Batavia, Illinois
      Speaker: Dr JiJi Fan (Harvard University)
      Slides
    • 2:30 PM 3:30 PM
      Lattice-QCD Calculations for EDMs 1h One West Conference Room

      One West Conference Room

      Fermi National Accelerator Laboratory

      P. O. Box 500 Batavia, Illinois
      Speaker: Taku Izubuchi (Brookhaven National Laboratory)
      Slides
    • 3:30 PM 4:00 PM
      Coffee Break 30m Atrium

      Atrium

      Fermi National Accelerator Laboratory

    • 4:00 PM 4:10 PM
      Welcome 10m One West Conference Room

      One West Conference Room

      Fermi National Accelerator Laboratory

      P. O. Box 500 Batavia, Illinois
      Speaker: Dr Pier Oddone (Fermilab)
    • 4:10 PM 4:50 PM
      EDMs and Baryogenesis 40m One West Conference Room

      One West Conference Room

      Fermi National Accelerator Laboratory

      P. O. Box 500 Batavia, Illinois
      Speaker: Vincenzo Cirigliano (LANL)
      Slides
    • 4:50 PM 5:20 PM
      <i>CP</i> violation in nuclear beta decay and EDMs 30m One West Conference Room

      One West Conference Room

      Fermi National Accelerator Laboratory

      P. O. Box 500 Batavia, Illinois
      Speaker: Sean Tulin (University of Michigan)
      Slides
    • 5:20 PM 5:50 PM
      EDM of Light Nuclei in Chiral Effective Field Theory 30m One West Conference Room

      One West Conference Room

      Fermi National Accelerator Laboratory

      P. O. Box 500 Batavia, Illinois
      Speaker: Emanuele Mereghetti (Lawrence Berkeley National Laboratory)
      Slides
    • 6:30 PM 9:00 PM
      Workshop Dinner Chez Leon

      Chez Leon

      Fermi National Accelerator Laboratory

      P. O. Box 500 Batavia, Illinois
    • 9:00 AM 10:00 AM
      Susy Origins of EDMs 1h One West Conference Room

      One West Conference Room

      Fermi National Accelerator Laboratory

      P. O. Box 500 Batavia, Illinois
      Speaker: Dr Marcela Carena (Fermilab)
      Slides
    • 10:00 AM 11:00 AM
      Non-Susy Origins of EDMs 1h One West Conference Room

      One West Conference Room

      Fermi National Accelerator Laboratory

      P. O. Box 500 Batavia, Illinois
      Speaker: Prof. Susan Gardner (U Kentucky)
      Slides
    • 11:00 AM 11:30 AM
      Coffee Break 30m Atrium

      Atrium

      Fermi National Accelerator Laboratory

    • 11:30 AM 12:30 PM
      Interplay of EDMs with Higgs and Flavor Physics 1h One West Conference Room

      One West Conference Room

      Fermi National Accelerator Laboratory

      P. O. Box 500 Batavia, Illinois
      Speaker: Wolfgang Altmannshofer (Fermilab)
      Slides
    • 12:30 PM 1:30 PM
      Lunch 1h Wilson Hall Café

      Wilson Hall Café

      Fermi National Accelerator Laboratory

    • 1:30 PM 2:30 PM
      Nuclear Structure and EDMs 1h One West Conference Room

      One West Conference Room

      Fermi National Accelerator Laboratory

      P. O. Box 500 Batavia, Illinois
      Speaker: Jonathan Engel (University of North Carolina)
      Slides
    • 2:30 PM 3:30 PM
      Atomic and Molecular EDMs 1h One West Conference Room

      One West Conference Room

      Fermi National Accelerator Laboratory

      P. O. Box 500 Batavia, Illinois
      Speaker: Jonathan Sapirstein (Notre Dame)
      Slides
    • 3:30 PM 4:00 PM
      Coffee Beak 30m WH2X Gallery

      WH2X Gallery

      Fermi National Accelerator Laboratory

    • 4:00 PM 5:00 PM
      JETP Seminar: EDM Experiments with Project X 1h One West Conference Room

      One West Conference Room

      Fermi National Accelerator Laboratory

      P. O. Box 500 Batavia, Illinois
      Speaker: Z-T Lu
      Slides