Campus Infrastructures Community Workshop at Duke University: Connecting Science to Cycles and Data

Report of Contributions

Contribution ID: 0 Type: not specified

Opening and Welcoming Remarks

Tuesday, 27 August 2013 09:30 (10 minutes)

Presenter: BASS, Steffen (Duke University)

Contribution ID: 2 Type: not specified

Cyberinfrastructure Futures: Enhanced Workflow Services, Science DMZs and Software Defined Networks

Tuesday, 27 August 2013 10:30 (30 minutes)

Presenters: CHASE, Jeff (Duke University); RUTH, Paul (RENCI)

Contribution ID: 3 Type: not specified

An Overview of Campus Cyberinfrastructure at Duke University

Tuesday, 27 August 2013 10:00 (30 minutes)

Presenter: PORMANN, John (Duke University)

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

Computational Needs for the Growing Field of Neural Engineering

Tuesday, 27 August 2013 11:20 (20 minutes)

Presenter: HOWELL, Bryan (Duke University)

Lunch

Contribution ID: 8 Type: not specified

Lunch

Wednesday, 28 August 2013 12:30 (1 hour)

Contribution ID: 9 Type: not specified

OSG Roadmap for Connecting Science to Cycles and Data

Tuesday, 27 August 2013 09:40 (20 minutes)

Presenter: GARDNER, Robert (University of Chicago)

Contribution ID: 10 Type: not specified

Panel Discussion

Wednesday, 28 August 2013 12:00 (20 minutes)

Presenters: CHASE, Jeff (Duke University); MCGEE, John (RENCI); PORMANN, John (Duke University); GARDNER, Robert (University of Chicago); BASS, Steffen (Duke University); TUECKE, Steve (University of Chicago)

Contribution ID: 11 Type: not specified

Properties of High Throughput Applications

Tuesday, 27 August 2013 13:30 (15 minutes)

Presenter: RYNGE, Mats (USC / Information Sciences Institute)

Session Classification: Tutorial Session I: Getting Started with the OSG Connect Service

Contribution ID: 12 Type: not specified

OSG Connect registration and login services

Tuesday, 27 August 2013 13:45 (15 minutes)

Presenter: CHAMPION, David (University of Chicago)

Session Classification: Tutorial Session I: Getting Started with the OSG Connect Service

Contribution ID: 13 Type: not specified

QuickStart to using OSG Connect

Tuesday, 27 August 2013 14:00 (15 minutes)

Presenter: Mr BRYANT, Lincoln (University of Chicago)

Session Classification: Tutorial Session I: Getting Started with the OSG Connect Service

Contribution ID: 14 Type: not specified

Access OSG Connect cycles from your laptop using Bosco

Tuesday, 27 August 2013 14:15 (15 minutes)

Presenter: MAMBELLI, Marco (University of Chicago)

Session Classification: Tutorial Session I: Getting Started with the OSG Connect Service

Contribution ID: 15 Type: not specified

Scaling up to more resources

Tuesday, 27 August 2013 14:30 (12 minutes)

Presenter: Mr BRYANT, Lincoln (University of Chicago)

Session Classification: Tutorial Session I: Getting Started with the OSG Connect Service

Contribution ID: 16 Type: not specified

A simple R (statistical analysis) calculation on OSG Connect

Tuesday, 27 August 2013 14:42 (15 minutes)

Presenter: MAMBELLI, Marco (University of Chicago)

Session Classification: Tutorial Session I: Getting Started with the OSG Connect Service

Contribution ID: 17 Type: not specified

A simple Mathematica calculation on OSG Connect

Tuesday, 27 August 2013 14:57 (15 minutes)

Presenter: Mr BRYANT, Lincoln (University of Chicago)

Session Classification: Tutorial Session I: Getting Started with the OSG Connect Service

Contribution ID: 18 Type: not specified

Stash: The OSG Connect Storage Service

Tuesday, 27 August 2013 15:50 (10 minutes)

Presenter: CHAMPION, David (University of Chicago)

Session Classification: Tutorial Session II: OSG Connect Storage, Software and Data Ac-

cess

Contribution ID: 19 Type: not specified

Using Globus Online with Stash

Tuesday, 27 August 2013 16:00 (20 minutes)

Presenter: TUECKE, Steve (University of Chicago)

Session Classification: Tutorial Session II: OSG Connect Storage, Software and Data Ac-

cess

Contribution ID: 20 Type: not specified

Data Transfers via HTCondor transport mechanisms

Tuesday, 27 August 2013 16:15 (10 minutes)

Presenter: Mr THAPA, Suchandra (Computation Institute / University of Chicago)

Session Classification: Tutorial Session II: OSG Connect Storage, Software and Data Ac-

cess

Contribution ID: 21 Type: not specified

Accessing Stash remotely from your job

Tuesday, 27 August 2013 16:25 (15 minutes)

Presenter: Mr THAPA, Suchandra (Computation Institute / University of Chicago)

Session Classification: Tutorial Session II: OSG Connect Storage, Software and Data Ac-

cess

Contribution ID: 22 Type: not specified

Software access using HTCondor transport mechanisms

Tuesday, 27 August 2013 16:40 (10 minutes)

Presenter: MAMBELLI, Marco (University of Chicago)

Session Classification: Tutorial Session II: OSG Connect Storage, Software and Data Ac-

cess

Contribution ID: 23 Type: not specified

Software access using OASIS - the OSG software service

Tuesday, 27 August 2013 16:50 (15 minutes)

Presenter: MAMBELLI, Marco (University of Chicago)

Session Classification: Tutorial Session II: OSG Connect Storage, Software and Data Ac-

cess

Contribution ID: 24 Type: not specified

Using Parrot and OASIS

Tuesday, 27 August 2013 17:05 (10 minutes)

Presenter: Mr THAPA, Suchandra (Computation Institute / University of Chicago)

Session Classification: Tutorial Session II: OSG Connect Storage, Software and Data Ac-

cess

Contribution ID: 25 Type: not specified

An example using GNU Octave on OSG Connect

Wednesday, 28 August 2013 09:00 (15 minutes)

Presenter: Mr BRYANT, Lincoln (University of Chicago)

Session Classification: Tutorial Session III: Application Focus and OSG Connect

Contribution ID: 26 Type: not specified

Using the CERN ROOT application (high energy physics) on OSG Connect

Wednesday, 28 August 2013 09:15 (10 minutes)

Presenter: Mr BRYANT, Lincoln (University of Chicago)

Session Classification: Tutorial Session III: Application Focus and OSG Connect

Contribution ID: 27 Type: not specified

Using BLAST on OSG Connect

Wednesday, 28 August 2013 09:25 (15 minutes)

Presenter: Mr WEITZEL, Derek (University of Nebraska - Lincoln)

Session Classification: Tutorial Session III: Application Focus and OSG Connect

Contribution ID: 28 Type: not specified

Bosco integrated with R (BoscoR) on OSG Connect

Wednesday, 28 August 2013 10:50 (15 minutes)

Presenter: Mr WEITZEL, Derek (University of Nebraska - Lincoln)

Session Classification: Advanced Capabilities: Workflow Systems on OSG Connect

Contribution ID: 29 Type: not specified

Using Pegasus to manage workflows on OSG Connect

Wednesday, 28 August 2013 11:05 (20 minutes)

Presenter: RYNGE, Mats (USC / Information Sciences Institute)

Session Classification: Advanced Capabilities: Workflow Systems on OSG Connect

Contribution ID: 30 Type: not specified

Using Swift (a parallel scripting language) on OSG Connect

Wednesday, 28 August 2013 11:25 (20 minutes)

Presenter: Mr THAPA, Suchandra (Computation Institute / University of Chicago)

Session Classification: Advanced Capabilities: Workflow Systems on OSG Connect

Contribution ID: 31 Type: not specified

Starting a Project on OSG Connect - Guidance for Pls and Project Managers

Wednesday, 28 August 2013 14:00 (20 minutes)

Presenter: GARDNER, Robert (University of Chicago)

Session Classification: Workshop Annex: Focus on Duke Research

Contribution ID: 32 Type: not specified

Breakout III: More on user software and libraries: using PALMS with OASIS - the OSG software server

Wednesday, 28 August 2013 15:10 (20 minutes)

Presenter: MAMBELLI, Marco (University of Chicago)

Session Classification: Workshop Annex: Focus on Duke Research

Contribution ID: 33 Type: not specified

Breakout I: Strategies for connecting Duke campus grid resources, OSG Connect working group

Wednesday, 28 August 2013 14:20 (50 minutes)

Session Classification: Workshop Annex: Focus on Duke Research

Contribution ID: 34 Type: not specified

Breakout II: Launching Projects on OSG Connect working group

Wednesday, 28 August 2013 14:20 (50 minutes)

Session Classification: Workshop Annex: Focus on Duke Research

Contribution ID: 35 Type: not specified

Research Computing at Duke & RENCI Discussion

Wednesday, 28 August 2013 13:30 (30 minutes)

Session Classification: Workshop Annex: Focus on Duke Research

Contribution ID: 36 Type: not specified

Computational Chemistry

Tuesday, 27 August 2013 11:40 (20 minutes)

Presenters: VIRSHUP, Aaron (Duke University); MIGLIORE, Agostino (Duke University)

Contribution ID: 37 Type: not specified

Recreating the Big Bang in the Lab - Computational Challenges in High-Energy Nuclear Physics

Tuesday, 27 August 2013 12:00 (20 minutes)

Presenter: BASS, Steffen (Duke University)