# SUSY at the Near Energy Frontier



# **Report of Contributions**

Contribution ID: 0 Type: not specified

#### **Overview of natural SUSY**

Contribution ID: 1 Type: **not specified** 

# Overview of natural SUSY (25'+5')

Monday, 11 November 2013 08:45 (30 minutes)

Presenter: REECE, Matthew (Princeton University)

Session Classification: Session 1 (a)

Contribution ID: 2 Type: not specified

# pMSSM and Natural SUSY (25'+5')

Monday, 11 November 2013 09:15 (30 minutes)

**Presenter:** ISMAIL, Ahmed (SLAC)

Session Classification: Session 1 (a)

Contribution ID: 3 Type: not specified

# SUSY and dark matter (25'+5')

Monday, 11 November 2013 09:45 (30 minutes)

**Presenter:** OLIVE, Keith (University of Minnesota)

Session Classification: Session 1 (a)

Discussion

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

#### Discussion

Discussion

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

#### Discussion

Discussion

Contribution ID: 6 Type: **not specified** 

#### Discussion

Discussion

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

#### Discussion

Monday, 11 November 2013 10:15 (15 minutes)

Session Classification: Session 1 (a)

Contribution ID: 8 Type: not specified

# Review of stop/sbottom searches at ATLAS (25'+5')

Monday, 11 November 2013 10:50 (30 minutes)

**Presenter:** PATARAIA, Sophio (Bergische Universitaet Wuppertal, Germany)

Session Classification: Session 1(b)

Contribution ID: 9 Type: not specified

# Review of stop/sbottom searches at CMS (25'+5')

Monday, 11 November 2013 11:20 (30 minutes)

**Presenter:** MARTINEZ OUTSCHOORN, Verena (Fermilab)

**Session Classification:** Session 1(b)

Contribution ID: 10 Type: not specified

# The phenomenology of the LSSM (25'+5')

Monday, 11 November 2013 11:50 (30 minutes)

**Presenter:** DELGADO, Antonio (University of Notre Dame)

**Session Classification:** Session 1(b)

Discussion

Contribution ID: 11 Type: not specified

#### Discussion

Monday, 11 November 2013 12:20 (15 minutes)

**Session Classification:** Session 1(b)

Contribution ID: 12 Type: not specified

# Overview of ATLAS gaugino and slepton searches

Monday, 11 November 2013 14:00 (30 minutes)

Presenter: GABIZON, Ofir

Session Classification: Session 2(a)

Contribution ID: 13 Type: not specified

# Overview of CMS gaugino and slepton searches

Monday, 11 November 2013 14:30 (30 minutes)

Presenters: Dr GOLF, Frank (UCSD); SHCHUTSKA, Lesya

Session Classification: Session 2(a)

Discussion

Contribution ID: 14 Type: not specified

#### Discussion

Monday, 11 November 2013 15:00 (15 minutes)

**Session Classification:** Session 2(a)

Contribution ID: 15 Type: not specified

### Mono-X searches at CMS & ATLAS (25+5)

Monday, 11 November 2013 16:20 (20 minutes)

**Presenter:** PEREZ, Mario Martinez

Session Classification: Session 2(b)

Contribution ID: 16 Type: not specified

# Light DM and ewkinos (20+5)

Monday, 11 November 2013 16:40 (25 minutes)

Presenter: WAGNER, Carlos (University of Chicago and Argonne National Laboratory)

**Session Classification:** Session 2(b)

Contribution ID: 17 Type: not specified

# Electroweakinos in the Light of the Higgs Boson (20+5)

Monday, 11 November 2013 15:55 (25 minutes)

**Presenter:** HAN, Tao (University of Pittsburgh)

Session Classification: Session 2(b)

Contribution ID: 18 Type: not specified

# Sleptons at the LHC (15+5)

Monday, 11 November 2013 17:15 (20 minutes)

**Presenter:** SU, Shufang (University of Arizona)

**Session Classification:** Session 2(b)

Contribution ID: 19 Type: not specified

### Current status of RPV SUSY models (25+5)

Tuesday, 12 November 2013 14:00 (30 minutes)

**Presenter:** STRASSLER, Matt (Rutgers University)

Session Classification: Session 4 (a)

Discussion

Contribution ID: 20 Type: not specified

#### Discussion

Contribution ID: 21 Type: not specified

# New methods for discovering RPV SUSY and GMSB (25+5)

Tuesday, 12 November 2013 14:30 (30 minutes)

**Presenter:** TWEEDIE, Brock

Session Classification: Session 4 (a)

Discussion

Contribution ID: 22 Type: not specified

#### Discussion

Contribution ID: 23 Type: not specified

### Current status of RPV searches at CMS (20+5)

Tuesday, 12 November 2013 15:00 (25 minutes)

**Presenter:** WALKER, Matthew (Rutgers University)

Session Classification: Session 4 (a)

Contribution ID: 24 Type: not specified

### Current status of RPV searches at Atlas (20+5)

Tuesday, 12 November 2013 15:25 (25 minutes)

Presenter: BLOCKER, Craig

**Session Classification:** Session 4 (a)

Discussion

Contribution ID: 25 Type: not specified

#### Discussion

Contribution ID: 26 Type: not specified

#### **Overview of Stealth SUSY**

Contribution ID: 27 Type: not specified

### Overview of Stealth SUSY (25+5)

Tuesday, 12 November 2013 16:10 (30 minutes)

Presenter: FAN, Jiji

**Session Classification:** Session 4 (b)

Discussion

Contribution ID: 28 Type: not specified

#### Discussion

Contribution ID: 29 Type: not specified

# Signatures of GMSB post-Higgs (25+5)

Tuesday, 12 November 2013 16:40 (30 minutes)

**Presenter:** CRAIG, Nathaniel (Rutgers University)

Session Classification: Session 4 (b)

Discussion

Contribution ID: 30 Type: not specified

#### Discussion

Contribution ID: 31 Type: not specified

### Current status of GMSB searches at Atlas (20+5)

Tuesday, 12 November 2013 17:10 (25 minutes)

**Presenter:** HAAS, Andy

**Session Classification:** Session 4 (b)

Contribution ID: 32 Type: not specified

### Current status of GMSB searches at CMS (20+5)

Tuesday, 12 November 2013 17:35 (25 minutes)

**Presenter:** THOMASSEN, Peter (Rutgers University)

**Session Classification:** Session 4 (b)

Discussion

Contribution ID: 33 Type: not specified

#### Discussion

Contribution ID: 34 Type: not specified

# Overview of high energy run opportunities and challenges

Wednesday, 13 November 2013 08:30 (30 minutes)

**Presenter:** PETERSEN, Brian (The University of Melbourne)

Session Classification: Session (5): Summary & Outlook

Contribution ID: 35 Type: not specified

## Kinematic variables for new physics searches

Wednesday, 13 November 2013 09:00 (30 minutes)

**Presenter:** ROGAN, Christopher (Harvard University)

**Session Classification:** Session (5): Summary & Outlook

Contribution ID: 36 Type: not specified

#### **Monte Carlos and tools**

Wednesday, 13 November 2013 09:30 (30 minutes)

**Presenter:** MALTONI, Fabio (Universite' catholique de Louvain)

**Session Classification:** Session (5): Summary & Outlook

Contribution ID: 37 Type: not specified

### Discussion

Wednesday, 13 November 2013 10:00 (15 minutes)

**Session Classification:** Session (5): Summary & Outlook

Contribution ID: 38 Type: not specified

# **Understanding Standard Model backgrounds - Progress and challenges**

Wednesday, 13 November 2013 10:45 (30 minutes)

**Presenter:** WUERTHWEIN, Frank (University of California, San Diego)

**Session Classification:** Session 5 (b): Summary & Outlook

Contribution ID: 39 Type: not specified

## SUSY scenarios that we aren't looking for, but should be!

Wednesday, 13 November 2013 11:15 (30 minutes)

**Presenter:** LUTY, Markus

**Session Classification:** Session 5 (b) : Summary & Outlook

Contribution ID: 40 Type: not specified

## **Summary and Outlook**

Wednesday, 13 November 2013 11:45 (30 minutes)

**Presenter:** KRIBS, Graham (Fermilab/U Oregon)

**Session Classification:** Session 5 (b): Summary & Outlook

Contribution ID: 41 Type: not specified

### Discussion

Wednesday, 13 November 2013 12:15 (15 minutes)

**Session Classification:** Session 5 (b): Summary & Outlook

Contribution ID: 42 Type: not specified

## Cornering ewkinos at the LHC

Monday, 11 November 2013 15:15 (20 minutes)

**Presenter:** GORI, Stefania (Perimeter Institute)

Session Classification: Session 2(a)

Contribution ID: 43 Type: not specified

## Light staus and ewkinos (15+5)

Monday, 11 November 2013 17:35 (20 minutes)

Presenter: SHAH, Nausheen (University of Michigan)

**Session Classification:** Session 2(b)

Contribution ID: 44 Type: **not specified** 

### Discussion

Monday, 11 November 2013 18:20 (10 minutes)

**Session Classification:** Session 2(b)

Contribution ID: 45 Type: not specified

## Overview of inclusive squark/gluino searches

Tuesday, 12 November 2013 08:30 (30 minutes)

**Presenter:** NGUYEN HAI, Duong

Session Classification: Session 3 (a)

Contribution ID: 46 Type: not specified

### **Dirac Gluinos**

Tuesday, 12 November 2013 09:00 (30 minutes)

**Presenter:** MARTIN, Adam (Fermilab)

Session Classification: Session 3 (a)

Contribution ID: 47 Type: **not specified** 

## Gluinos and SO(10)

Tuesday, 12 November 2013 09:30 (30 minutes)

**Presenter:** RABY, Stuart (The Ohio State University)

Session Classification: Session 3 (a)

Contribution ID: 48 Type: not specified

### Discussion

Tuesday, 12 November 2013 10:00 (15 minutes)

**Session Classification:** Session 3 (a)

Contribution ID: 49 Type: not specified

## Overview of gluino mediated stop/sbottom searches

Tuesday, 12 November 2013 10:45 (30 minutes)

Presenter: THOMPSON, Joshua (Cornell University)

Session Classification: Session 3 (b)

Contribution ID: 50 Type: not specified

## Performance and applications of jet substructure in SUSY searches at the LHC

Tuesday, 12 November 2013 11:45 (30 minutes)

**Presenter:** Dr TRAN, Nhan (FNAL)

Session Classification: Session 3 (b)

Contribution ID: 51 Type: not specified

## High multiplicity SUSY signatures

Tuesday, 12 November 2013 11:15 (30 minutes)

Presenter: EL HEDRI, Sonia

Session Classification: Session 3 (b)

Contribution ID: 52 Type: not specified

### Discussion

Tuesday, 12 November 2013 12:15 (15 minutes)

**Session Classification:** Session 3 (b)

Contribution ID: 53 Type: not specified

# The pMSSM likelihood approach to CMS data and implications thereof (20+5)

Monday, 11 November 2013 17:55 (25 minutes)

Presenter: GUNION, John (University of California, Davis)

Session Classification: Session 2(b)

Contribution ID: 54 Type: not specified

### Discussion

Monday, 11 November 2013 17:05 (10 minutes)

**Session Classification:** Session 2(b)

Welcome

Contribution ID: 55 Type: not specified

#### Welcome

Monday, 11 November 2013 08:30 (5 minutes)

**Presenter:** MCBRIDE, Patricia (Fermilab)

**Session Classification:** Welcome & Introduction

Introduction

Contribution ID: 56 Type: not specified

### Introduction

Monday, 11 November 2013 08:35 (10 minutes)

Presenter: SHARMA, Seema (Fermilab)

Session Classification: Welcome & Introduction