AlCap analysis meeting

Report of Contributions

Contribution ID: 0 Type: not specified

Welcome and meeting organization

Monday, 24 March 2014 09:00 (15 minutes)

Presenters: GRANGE, Joe; WINTER, Peter

Session Classification: Run 1 Revew Morning

Contribution ID: 1 Type: not specified

Beam time report and online analysis summary

Monday, 24 March 2014 09:15 (1h 30m)

Primary authors: EDMONDS, Andy; LITCHFIELD, Phill

Presenters: EDMONDS, Andy; LITCHFIELD, Phill

Session Classification: Run 1 Revew Morning

Contribution ID: 2 Type: not specified

Data acquisition: Setup, performance and lessons learned

Monday, 24 March 2014 11:15 (30 minutes)

Data acquisition: Setup, performa...

Primary author: TISHCHENKO, Volodya

Presenter: TISHCHENKO, Volodya

Session Classification: Run 1 Revew Morning

Contribution ID: 3 Type: not specified

FADC: Overview and performance, data quality issues

Monday, 24 March 2014 11:45 (30 minutes)

Primary author: GRANGE, Joe

Presenter: GRANGE, Joe

Session Classification: Run 1 Revew Morning

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

The vacuum chamber and alignment: Setup, performance, and lessons learned

Monday, 24 March 2014 13:30 (30 minutes)

Presenter: Dr WINTER, Peter (Argonne National Laboratory)

Session Classification: Run 1 Review Afternoon

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

The silicon detectors and electronics: Setup, performance, and lessons learned

Monday, 24 March 2014 14:00 (30 minutes)

Primary author: TRAN HOAI, Nam

Presenter: TRAN HOAI, Nam

Session Classification: Run 1 Review Afternoon

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

The germanium detector: Setup, performance, calibration and results

Monday, 24 March 2014 14:30 (30 minutes)

Primary authors: Prof. MILLER, James (Boston University); QUIRK, John; KUNO, Yoshitaka

Presenters: Prof. MILLER, James (Boston University); QUIRK, John; KUNO, Yoshitaka

Session Classification: Run 1 Review Afternoon

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Neutron measurement at PSI: Setup, measurement, calibration and results

Monday, 24 March 2014 15:30 (30 minutes)

Primary author: ALEXANDER, Damien

Presenter: ALEXANDER, Damien

Session Classification: Run 1 Review Afternoon

Contribution ID: 8 Type: **not specified**

Scintillators: Setup, performance and lessons learned

Monday, 24 March 2014 16:00 (30 minutes)

Scintillators: Setup, performance a ...

Primary author: HONG, Ran

Presenter: HONG, Ran

Session Classification: Run 1 Review Afternoon

Contribution ID: 9 Type: **not specified**

WP1: Physics overview and analysis goal

Tuesday, 25 March 2014 09:00 (45 minutes)

Primary authors: Prof. MILLER, James (Boston University); KAMMEL, Peter

Presenters: Prof. MILLER, James (Boston University); KAMMEL, Peter

Session Classification: Work Packages Morning

Contribution ID: 10 Type: not specified

Lessons learned from 2009

Tuesday, 25 March 2014 09:45 (45 minutes)

Session Classification: Work Packages Morning

Contribution ID: 11 Type: not specified

First preliminary analysis of Run2013

Tuesday, 25 March 2014 11:00 (45 minutes)

Primary author: TRAN HOAI, Nam

Presenter: TRAN HOAI, Nam

Session Classification: Work Packages Morning

Contribution ID: 12 Type: not specified

WP2: Gamma and X-ray measurements overview and aim

Tuesday, 25 March 2014 11:45 (30 minutes)

WP2: Gamma and X-ray measure...

Primary author: Prof. MILLER, James (Boston University)

Presenter: Prof. MILLER, James (Boston University)

Session Classification: Work Packages Morning

Contribution ID: 13 Type: not specified

WP2: Work plan for 2014 to prepare for PSI measurement in 2015

Tuesday, 25 March 2014 13:30 (50 minutes)

WP2: Work plan for 2014 to prepa...

Primary authors: Prof. MILLER, James (Boston University); QUIRK, John

Presenters: Prof. MILLER, James (Boston University); QUIRK, John

Session Classification: Work Packages Afternoon

Contribution ID: 14 Type: not specified

WP3: Neutron measurement overview and aim

Tuesday, 25 March 2014 14:20 (30 minutes)

WP3: Neutron measurement over...

Primary author: Prof. HUNGERFORD, Ed (University of Houston)

Presenter: Prof. HUNGERFORD, Ed (University of Houston)

Session Classification: Work Packages Afternoon

Contribution ID: 15 Type: not specified

WP3: Detector calibration and preparation for PSI measurement in 2015

Tuesday, 25 March 2014 14:50 (50 minutes)

WP3: Detector calibration and pre ...

Primary author: DANIEL, Aji

Presenter: DANIEL, Aji

Session Classification: Work Packages Afternoon

Contribution ID: 16 Type: not specified

WP1: Plans and hardware upgrades for next run

Tuesday, 25 March 2014 16:00 (40 minutes)

Primary author: KAMMEL, Peter

Presenter: KAMMEL, Peter

Session Classification: Work Packages Afternoon

Contribution ID: 17 Type: not specified

Collaboration organization: Next meeting, work party, beam time preparations etc.

Tuesday, 25 March 2014 16:40 (20 minutes)

Presenter: Dr WINTER, Peter (Argonne National Laboratory)

Session Classification: Work Packages Afternoon

Contribution ID: 18 Type: not specified

Pulse finding and processing: status and plans

Wednesday, 26 March 2014 09:00 (40 minutes)

Session Classification: Analysis + MC Workshop Morning

Contribution ID: 19 Type: not specified

Analysis workshop 1: Data quality, pulse finder, shape analysis and fitting, muon identification

Wednesday, 26 March 2014 09:40 (1h 20m)

Session Classification: Analysis + MC Workshop Morning

Contribution ID: 20 Type: not specified

Analysis workshop 2: Energy and time correlations

Contribution ID: 21 Type: not specified

Muon identification and energy and time correlations: Status and plans

Wednesday, 26 March 2014 11:30 (45 minutes)

Session Classification: Analysis + MC Workshop Morning

Contribution ID: 22 Type: not specified

Analysis workshop 2: Energy and time correlations

Wednesday, 26 March 2014 13:30 (1h 30m)

Session Classification: Analysis + MC Workshop Afternoon

Contribution ID: 23 Type: not specified

Monte Carlo: Status and plans

Wednesday, 26 March 2014 15:20 (40 minutes)

Monte Carlo: Status and plans

Session Classification: Analysis + MC Workshop Afternoon

Contribution ID: 24 Type: not specified

Monte Carlo workshop

Wednesday, 26 March 2014 16:00 (1 hour)

Session Classification: Analysis + MC Workshop Afternoon

Contribution ID: 25 Type: not specified

Software workshop 1: Framework discussion (GIT, database, branch maintenance, etc.)

Contribution ID: 26 Type: not specified

Data analysis framework overview

Contribution ID: 27 Type: not specified

Software workshop 1: Framework discussion (GIT, database, branch maintenance, etc.)

Thursday, 27 March 2014 09:00 (1 hour)

Session Classification: Hands-On Software Workshop Morning

Contribution ID: 28 Type: not specified

Data analysis framework overview

Thursday, 27 March 2014 10:00 (45 minutes)

Session Classification: Hands-On Software Workshop Morning

Contribution ID: 29 Type: not specified

Software workshop 2: Analysis software (Analysis classes, MIDAS, ROOT, job processing etc.)

Thursday, 27 March 2014 11:05 (1h 10m)

Session Classification: Hands-On Software Workshop Morning

Contribution ID: 30 Type: not specified

Work session (Installation and running on Merlin, implement framework changes, ...)

Thursday, 27 March 2014 13:30 (2 hours)

Session Classification: Hands-On Software Workshop Afternoon

Contribution ID: 31 Type: not specified

Discussion and summary: Work distribution (software, analysis, simulation)

Thursday, 27 March 2014 16:00 (1 hour)

Session Classification: Hands-On Software Workshop Afternoon