Information on precautionary site access restrictions to Fermilab's Batavia site in response to coronavirus/COVID-19
We continue to review all events currently planned for the next sixty days and organizers will be notified if their event must be canceled, postponed, or held remotely. Please, check back on Indico during this time for updates regarding your meeting specifics.
As DOE O 142.3A, Unclassified Foreign Visits and Assignments Program (FVA) applies not only to physical access to DOE sites, technologies, and equipment, but also information, all remote events hosted by Fermilab must comply with FVA requirements. This includes participant registration and agenda review. Please contact Melissa Ormond, FVA Manager, with any questions.

Vacuum Cooling Technology Workshop

US/Pacific
LBNL

LBNL

Building 71 (Center for Beam Physics), Conference Room 264
Diktys Stratakis (Brookhaven National Laboratory)
Description
6D cooling is needed in order to provide the micron scale emittances for a Muon Collider. The purpose of the VCC Workshop is to discuss our efforts on the design & simulation of a 6D vacuum rf cooling channel.The current status will be reported and the future steps will be outlined. LBNL is our collaborator on rf cavity and magnet feasibility research. Both are key components for 6D cooling. Phone bridge information: 1. Dial Toll-Free Number: 866-740-1260 (U.S. & Canada) 2. United Kingdom: 08004960576 (Toll Free) 3.Other International participants dial: Toll Number: 303-248-0285 Or International Toll-Free Number: http://www.readytalk.com/intl 4. Enter your 7-digit Access Code, followed by "#" Access Code is: 6631799
    • 9:00 AM 9:10 AM
      Cooling Overview 10m
      Speaker: Dr Pavel Snopok (IIT/Fermilab)
      Slides
    • 9:10 AM 9:30 AM
      Workshop Procedure 20m
      Speaker: Dr Diktys Stratakis (Brookhaven National Laboratory)
      Slides
    • 9:30 AM 9:50 AM
      Magnet Design Challenges 20m
      Speaker: Dr Holger Witte (Brookhaven National Laboratory)
      Slides
    • 9:50 AM 12:00 PM
      Discussion 2h 10m
    • 12:00 PM 1:00 PM
      Lunch 1h
    • 1:00 PM 6:00 PM
      Discussion 5h
    • 9:00 AM 10:30 AM
      Working Groups Summary 1h 30m
      Speaker: Dr Robert B Palmer (Brookhaven National lab)
    • 10:00 AM 12:00 PM
      Discussion 2h
    • 2:00 PM 4:00 PM
      Materion Visit 2h
      Slides