16th Advanced Accelerator Concepts Workshop (AAC 2014) - Working Group 7

Report of Contributions

Contribution ID: 0 Type: not specified

Staging of Muon-based Neutrino Sources at Fermilab (from NuSTORM to NuMAX)

Monday, 14 July 2014 15:30 (30 minutes)

20' talk + 10' discussion

Presenter: Dr ANKENBRANDT, Charles (Muons, Inc.)

Session Classification: Pion, muon and neutrino sources

Contribution ID: 1 Type: not specified

Luminosity Estimate in a Multi-TeV Muon Collider Using e+e→µ+µ- as the Muon Source

Monday, 14 July 2014 16:00 (30 minutes)

20' talk + 10' discussion

Presenter: KELLER, Lewis (SLAC National Accelerator Laboratory)

Session Classification: Pion, muon and neutrino sources

Contribution ID: 2 Type: not specified

Muon production by Gammas

Monday, 14 July 2014 16:30 (30 minutes)

20' talk + 10' discussion

Presenter: YAKIMENKO, Vitaliy

Session Classification: Pion, muon and neutrino sources

Contribution ID: 3 Type: not specified

Cooling particles with microbunching electrons

Tuesday, 15 July 2014 11:00 (30 minutes)

20' talk + 10' discussion

Presenter: RAFTNER, D. (SLAC)

Session Classification: Novel Cooling

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Advanced Cooling Concepts for Future Electron-Ion Colliders

Tuesday, 15 July 2014 10:30 (30 minutes)

20' talk + 10' discussion

Presenter: LITVINENKO, Vladimir

Session Classification: Novel Cooling

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Tests of Optical Stochastic cooling at Fermilab

Tuesday, 15 July 2014 11:30 (30 minutes)

20' talk + 10' discussion

Presenters: KAFKA, Gene (Illinois Institute of Technology); Dr LEBEDEV, Valeri (Fermilab)

Session Classification: Novel Cooling

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

Six-dimensional ionization cooling: options, issues and R&D (MICE)

Tuesday, 15 July 2014 13:30 (22 minutes)

15' talk + 7' discussion

Presenter: Dr SNOPOK, Pavel (IIT/Fermilab)

Session Classification: Muon Cooling

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

A hybrid channel for fast six-dimensional beam cooling using gas-filled microwave cavities

Tuesday, 15 July 2014 13:52 (23 minutes)

15' talk + 7' discussion

Presenter: Dr STRATAKIS, Diktys (Brookhaven National Laboratory)

Session Classification: Muon Cooling

Contribution ID: 8 Type: **not specified**

Novel High field - low energy ionization cooling channel

Tuesday, 15 July 2014 14:15 (22 minutes)

15' talk + 7' discussion

Presenter: Dr SAYED, Hisham (Brookhaven National Laboratory)

Session Classification: Muon Cooling

Contribution ID: 9 Type: not specified

Muon Final Cooling and Reacceleration: an Alternative Approach

Tuesday, 15 July 2014 14:37 (23 minutes)

15' talk + 7' discussion

Presenter: Dr NEUFFER, David (Fermilab)

Session Classification: Muon Cooling

Contribution ID: 10 Type: not specified

NCRF cavities in strong magnetic field: Is this is still an issue?

Tuesday, 15 July 2014 16:00 (30 minutes)

20' talk + 10' discussion

Presenter: Dr LI, Derun (LBNL)

Session Classification: Novel Acceleration

Contribution ID: 11 Type: not specified

Use of advanced genetic algorithms in design of high intensity muon sources

Tuesday, 15 July 2014 15:30 (30 minutes)

20' talk + 10' discussion

Presenter: Dr SAYED, Hisham (Brookhaven National Laboratory)

Session Classification: Novel Acceleration

Contribution ID: 12 Type: not specified

Stochastic Acceleration of Antihydrogen for Precision Charge Neutrality Measurements

Tuesday, 15 July 2014 16:30 (30 minutes)

20' talk + 10' discussion

Presenter: WURTELE

Session Classification: Novel Acceleration

Contribution ID: 13 Type: not specified

Electron lens activities at Fermilab: scraping of high-power beams, beam-beam compensation, and nonlinear optics

Wednesday, 16 July 2014 10:30 (30 minutes)

20' talk + 10' discussion

Presenter: STANCARI, Giulio (Fermilab)

Session Classification: Beam Halo

Contribution ID: 14 Type: not specified

Commissioning RHIC's Electron Lens

Wednesday, 16 July 2014 11:00 (30 minutes)

20' talk + 10' discussion

Presenter: GU, Xiaofeng

Session Classification: Beam Halo

Contribution ID: 15 Type: not specified

Simulating Proton Beams in the Integrable Optics Test Accelerator

Wednesday, 16 July 2014 11:30 (30 minutes)

20' talk + 10' discussion

Presenter: Dr BRUHWILER, David (University of Colorado Boulder)

Session Classification: Beam Halo

Contribution ID: 16 Type: not specified

Space-charge compensation experiments at ASTA

Wednesday, 16 July 2014 13:30 (30 minutes)

20' talk + 10' discussion

Presenter: Dr SHILTSEV, Vladimir (FNAL)

Session Classification: Space Charge

Contribution ID: 17 Type: not specified

Studies of Nonlinear Dynamics with Space-Charge in a Small Electron Recirculator

Wednesday, 16 July 2014 14:00 (30 minutes)

20' talk + 10' discussion

Presenter: BERNAL

Session Classification: Space Charge

Contribution ID: 18 Type: not specified

Space charge suppression for flat beams

Wednesday, 16 July 2014 14:30 (30 minutes)

20' talk + 10' discussion

Presenter: Mr BUROV, Alexey (AD/RR)

Session Classification: Space Charge

Contribution ID: 19 Type: not specified

Transverse instabilities in the Fermilab Booster

Wednesday, 16 July 2014 15:30 (23 minutes)

15' talk + 7' discussion

Presenters: Dr AMUNDSON, James (Fermilab); MACRIDIN

Session Classification: Beam Stability

Contribution ID: 20 Type: not specified

Developments in Synergia space-charge-induced resonance trapping

Wednesday, 16 July 2014 15:53 (22 minutes)

15' talk + 7' discussion

Presenter: Dr STERN, Eric (FNAL)

Session Classification: Beam Stability

Contribution ID: 21 Type: not specified

Design and Measurement of IOTA non-linear insert magnets

Wednesday, 16 July 2014 16:37 (23 minutes)

15' talk + 7' discussion

Presenter: Dr O'SHEA, Finn (RadiaBeam Technologies)

Session Classification: Beam Stability

Contribution ID: 22 Type: not specified

A MW class target system for muon beam production

Thursday, 17 July 2014 10:30 (25 minutes)

18' talk + 7' discussion

Presenter: KIRK, Harold (Brookhaven National Laboratory)

Session Classification: Novel Technologies

Contribution ID: 23 Type: not specified

Pulsed Synchrotrons for Very Rapid Acceleration

Thursday, 17 July 2014 10:55 (25 minutes)

18' talk + 7' discussion

Presenter: Dr BERG, J. Scott (Brookhaven National Laboratory)

Session Classification: Novel Technologies

Contribution ID: 24 Type: not specified

Quasi-Integrable Nonlinear Optics Experiment at IOTA

Thursday, 17 July 2014 11:20 (20 minutes)

14' talk + 6' discussion

Presenter: ANTIPOV, Sergey (Fermilab)

Session Classification: Novel Technologies

Contribution ID: 25 Type: not specified

Nonlinear Optics at the University of Maryland Electron Ring

Thursday, 17 July 2014 11:40 (20 minutes)

14' talk + 6' discussion

Presenter: Ms RUISARD, Kiersten (University of Maryland)

Session Classification: Novel Technologies

Contribution ID: 26 Type: not specified

Chromaticity Considerations for Nonlinear Integrable Lattices

Wednesday, 16 July 2014 16:15 (22 minutes)

15' talk + 7' discussion

Presenter: WEBB, Stephen

Session Classification: Beam Stability

Contribution ID: 27 Type: not specified

Working Group 7 Summary - 1

Friday, 18 July 2014 15:30 (15 minutes)

Presenter: DELAHAYE, Jean-Pierre (SLAC)

Contribution ID: 28 Type: not specified

Working Group 7 Summary - 2

Friday, 18 July 2014 15:45 (15 minutes)

Presenter: VALISHEV, Alexander (Fermilab)

Contribution ID: 29 Type: not specified

Experimental Beam Physics Program at Fermilab's IOTA

Thursday, 17 July 2014 09:30 (30 minutes)

Presenter: NAGAITSEV, Sergei (FNAL)