Information on precautionary site access restrictions to Fermilab's Batavia site in response to coronavirus/COVID-19
We continue to review all events currently planned for the next sixty days and organizers will be notified if their event must be canceled, postponed, or held remotely. Please, check back on Indico during this time for updates regarding your meeting specifics.
As DOE O 142.3A, Unclassified Foreign Visits and Assignments Program (FVA) applies not only to physical access to DOE sites, technologies, and equipment, but also information, all remote events hosted by Fermilab must comply with FVA requirements. This includes participant registration and agenda review. Please contact Melissa Ormond, FVA Manager, with any questions.

indico search will be reestablished in the next version upgrade of the software: https://getindico.io/roadmap/
For public events you may use either https://library.fnal.gov/indico-search/ or your browser's search engine: "your search string" site:indico.fnal.gov

Collider Ring Magnets Workshop

US/Central
1 North (Fermilab)

1 North

Fermilab

Wilson Hall
John Tompkins (Fermilab)
Description
Review and investigate Collider Ring magnet design approaches to reduce heat loads which must be removed by cryogenic systems, consistent with field requirements for high luminosity collisions at the IP's.
Support - Erene Noyola, Margie Bruce
    • 10:30 AM 12:00 PM
      Discussion - All 1h 30m
    • 12:00 PM 12:10 PM
      Welcome 10m
      Speakers: Mike Zisman (LBNL), Steve Geer (Fermilab)
    • 12:10 PM 12:30 PM
      Workshop Overview 20m
      Speaker: Bob Palmer (BNL)
      Slides
    • 12:30 PM 1:30 PM
      Review of Energy Deposition Studies 1h
      Speaker: Nikolai Mokhov (Fermilab)
      Slides
    • 1:30 PM 3:00 PM
      Lunch Break 1h 30m

      Cafeteria

    • 3:00 PM 4:00 PM
      Magnet Requirements 1h
      Speaker: Yuri Alexahin (Fermilab)
      Slides
    • 4:00 PM 4:45 PM
      "Open Midplane Dipole Design and Proposed Proof-of-Principle for Muon Collider" 45m
      Speaker: Ramesh Gupta (BNL)
      Slides
    • 4:45 PM 5:00 PM
      Coffee Break 15m
    • 5:00 PM 5:45 PM
      "Field-Homogeneity of Open-Midplane Dipole Magnets" 45m
      Speaker: Bob Weggel (BNL)
      Slides
    • 5:45 PM 6:30 PM
      "Magnet Options for a Muon Collider Storage Ring" 45m
      Speaker: Sasha Zlobin (FNAL)
      Slides
    • 9:00 AM 9:30 AM
      Day 1 Summary/Overview 30m
      Speaker: Robert Palmer (BNL)
      Slides
    • 9:30 AM 10:15 AM
      "OMD Energy Deposition Calculations" 45m
      Speaker: X. Ding (UCLA)
      Slides
    • 10:15 AM 10:30 AM
      Coffee Break 15m
    • 10:30 AM 11:15 AM
      "Open-midplane Dipole and Decay Electron Dynamics in MR Ring Dipoles" 45m
      Speaker: Peter McIntyre (TAMU)
      Slides
    • 11:15 AM 12:00 PM
      Discussion 45m
      Speaker: Robert Palmer (BNL)
    • 12:00 PM 1:30 PM
      Lunch - Fermilab cafeteria 1h 30m
    • 1:30 PM 3:15 PM
      Discussion - continued 1h 45m
      Speaker: All Participants
    • 3:15 PM 3:30 PM
      Coffee Break 15m
    • 3:30 PM 4:30 PM
      Meeting Summary 1h
      Speakers: All Participants, Bob Palmer (BNL)
      Slides
    • 4:30 PM 5:00 PM
      Closeout - All 30m
      Speaker: Robert Palmer (BNL)
    • 5:00 PM 5:01 PM
      List of Participants 1m
      document