International Neutrino Summer School 2009

US/Central
Fermilab

Fermilab

Steve Brice (Fermilab)
Description
A two week Summer School aimed at advanced graduate students and beginng post-docs -- spanning the entire breadth of neutrino physics.
    • 7:00 PM 8:30 PM
      Registration and Reception 1h 30m Patio (Pheasant Run)

      Patio

      Pheasant Run

    • 8:00 AM 8:45 AM
      Bus From Pheasant Run to Wilson Hall, Fermilab 45m In Front of Lobby (Pheasant Run)

      In Front of Lobby

      Pheasant Run

    • 8:45 AM 9:00 AM
      Welcome 15m
      Speaker: Steve Brice (Fermilab)
    • 9:00 AM 10:15 AM
      Standard Model I 1h 15m
      Speaker: Scott Willenbrock (University of Illinois, Urbana-Champaign)
      Slides
    • 10:15 AM 10:45 AM
      Coffee Break 30m Wilson Hall Cafeteria

      Wilson Hall Cafeteria

      Fermilab

    • 10:45 AM 12:00 PM
      The Framework I 1h 15m
      Speaker: Boris Kayser (Fermilab)
      Slides
    • 12:00 PM 1:00 PM
      Lunch Break 1h Wilson Hall Cafeteria

      Wilson Hall Cafeteria

      Fermilab

    • 1:00 PM 2:15 PM
      Neutrino Sources 1h 15m
      Speaker: Joe Formaggio (MIT)
      Slides
    • 2:15 PM 2:45 PM
      Coffee Break 30m Wilson Hall Cafeteria

      Wilson Hall Cafeteria

      Fermilab

    • 2:45 PM 4:00 PM
      Detector Basics I 1h 15m
      Speaker: Mark Messier (Indiana University)
      Slides
    • 4:00 PM 4:30 PM
      Introduction to the Tutorial Sessions 30m
      Speakers: Debbie Harris (Fermilab), Steve Brice (Fermilab)
      Questions
      Slides
    • 4:30 PM 5:00 PM
      Bus From Wilson Hall to Kuhn Barn 30m In Front of Wilson Hall

      In Front of Wilson Hall

      Fermilab

    • 5:00 PM 8:30 PM
      Barbecue 3h 30m Kuhn Barn

      Kuhn Barn

      Fermilab

    • 8:30 PM 9:00 PM
      Bus From Kuhn Barn to Pheasant Run 30m Kuhn Barn

      Kuhn Barn

      Fermilab

    • 8:15 AM 9:00 AM
      Bus From Pheasant Run to Wilson Hall, Fermilab 45m In Front of Lobby (Pheasant Run)

      In Front of Lobby

      Pheasant Run

    • 9:00 AM 10:15 AM
      Standard Model II 1h 15m
      Speaker: Scott Willenbrock (University of Illinois, Urbana-Champaign)
      Slides
    • 10:15 AM 10:45 AM
      Coffee Break 30m Wilson Hall Cafeteria

      Wilson Hall Cafeteria

      Fermilab

    • 10:45 AM 12:00 PM
      The Framework II 1h 15m
      Speaker: Boris Kayser (Fermilab)
      Slides
    • 12:00 PM 1:00 PM
      Lunch Break 1h Wilson Hall Cafeteria

      Wilson Hall Cafeteria

      Fermilab

    • 1:00 PM 2:15 PM
      Detector Basics II 1h 15m
      Speaker: Mark Messier (Indiana University)
      Slides
    • 2:15 PM 2:45 PM
      Coffee Break 30m Wilson Hall Cafeteria

      Wilson Hall Cafeteria

      Fermilab

    • 2:45 PM 4:00 PM
      Supernova & Solar Neutrinos 1h 15m
      Speaker: John Beacom (Ohio State University)
      Slides
    • 4:00 PM 4:45 PM
      Bus From Wilson Hall, Fermilab to Pheasant Run 45m In Front of Wilson Hall

      In Front of Wilson Hall

      Fermilab

    • 4:45 PM 5:15 PM
      Coffee Break 30m Gallery Hall (Pheasant Run)

      Gallery Hall

      Pheasant Run

    • 5:15 PM 6:30 PM
      Tutorial Session 1h 15m Gallery Hall (Pheasant Run)

      Gallery Hall

      Pheasant Run

    • 6:30 PM 7:30 PM
      Dinner Break 1h
    • 7:30 PM 8:30 PM
      Q&A Session 1h Gallery Hall (Pheasant Run)

      Gallery Hall

      Pheasant Run

    • 8:15 AM 9:00 AM
      Bus From Pheasant Run to Wilson Hall, Fermilab 45m In Front of Lobby (Pheasant Run)

      In Front of Lobby

      Pheasant Run

    • 9:00 AM 10:15 AM
      The Framework III 1h 15m
      Speaker: Boris Kayser (Fermilab)
      Slides
    • 10:15 AM 10:45 AM
      Coffee Break 30m Wilson Hall Cafeteria

      Wilson Hall Cafeteria

      Fermilab

    • 10:45 AM 12:00 PM
      Neutrinoless Double Beta Decay I 1h 15m
      Speaker: Petr Vogel (Caltech)
      Slides
    • 12:00 PM 1:00 PM
      Lunch Break 1h Wilson Hall Cafeteria

      Wilson Hall Cafeteria

      Fermilab

    • 1:00 PM 2:15 PM
      Big Bang Neutrinos 1h 15m
      Speaker: Joe Formaggio (MIT)
      Slides
    • 2:15 PM 2:45 PM
      Coffee Break 30m Wilson Hall Cafeteria

      Wilson Hall Cafeteria

      Fermilab

    • 2:45 PM 4:00 PM
      Neutrino Cross-Sections 1h 15m
      Speaker: Sam Zeller (LANL)
      Slides
    • 4:00 PM 4:45 PM
      Bus From Wilson Hall, Fermilab to Pheasant Run 45m In Front of Wilson Hall

      In Front of Wilson Hall

      Fermilab

    • 4:45 PM 5:15 PM
      Coffee Break 30m Gallery Hall (Pheasant Run)

      Gallery Hall

      Pheasant Run

    • 5:15 PM 6:30 PM
      Tutorial Session 1h 15m Gallery Hall (Pheasant Run)

      Gallery Hall

      Pheasant Run

      Speaker: Patrick Huber (Virginia Tech)
      Paper
      Slides
    • 6:30 PM 7:30 PM
      Dinner Break 1h
    • 8:15 AM 9:00 AM
      Bus From Pheasant Run to Wilson Hall, Fermilab 45m In Front of Lobby (Pheasant Run)

      In Front of Lobby

      Pheasant Run

    • 9:00 AM 10:15 AM
      The Framework IV 1h 15m
      Speaker: Boris Kayser (Fermilab)
      Slides
    • 10:15 AM 10:45 AM
      Coffee Break 30m Wilson Hall Cafeteria

      Wilson Hall Cafeteria

      Fermilab

    • 10:45 AM 12:00 PM
      Neutrino Mass & Cosmology 1h 15m
      Speaker: Steen Hannestad (Aarhus University)
      Slides
    • 12:00 PM 1:00 PM
      Lunch Break 1h Wilson Hall Cafeteria

      Wilson Hall Cafeteria

      Fermilab

    • 1:00 PM 2:15 PM
      Detector Basics III 1h 15m
      Speaker: Mark Messier (Indiana University)
      Slides
    • 2:15 PM 2:45 PM
      Coffee Break 30m Wilson Hall Cafeteria

      Wilson Hall Cafeteria

      Fermilab

    • 2:45 PM 3:30 PM
      Bus From Wilson Hall, Fermilab to Pheasant Run 45m In Front of Wilson Hall

      In Front of Wilson Hall

      Fermilab

    • 3:30 PM 4:45 PM
      Tutorial Session 1h 15m Gallery Hall (Pheasant Run)

      Gallery Hall

      Pheasant Run

    • 4:45 PM 5:15 PM
      Coffee Break 30m Gallery Hall (Pheasant Run)

      Gallery Hall

      Pheasant Run

    • 5:15 PM 6:30 PM
      Tutorial Session 1h 15m Gallery Hall (Pheasant Run)

      Gallery Hall

      Pheasant Run

    • 6:30 PM 7:30 PM
      Dinner Break 1h
    • 7:30 PM 8:30 PM
      Q&A Session 1h Gallery Hall (Pheasant Run)

      Gallery Hall

      Pheasant Run

    • 8:15 AM 9:00 AM
      Bus From Pheasant Run to Wilson Hall, Fermilab 45m In Front of Lobby (Pheasant Run)

      In Front of Lobby

      Pheasant Run

    • 9:00 AM 10:15 AM
      Neutrino Experiment History 1h 15m
      Speaker: Karsten Heeger (University of Wisconsin, Madison)
      Slides
    • 10:15 AM 10:45 AM
      Coffee Break 30m Wilson Hall Cafeteria

      Wilson Hall Cafeteria

      Fermilab

    • 10:45 AM 12:00 PM
      Ultra-High Energy Neutrinos 1h 15m
      Speaker: Jenni Adams (University of Canterbury)
      Slides
    • 12:00 PM 1:00 PM
      Lunch Break 1h Wilson Hall Cafeteria

      Wilson Hall Cafeteria

      Fermilab

    • 1:00 PM 3:30 PM
      Tours of Fermilab Neutrino Facilities 2h 30m
    • 3:30 PM 5:15 PM
      Fermilab Wine & Cheese Seminar 1h 45m
      Speaker: Andre de Gouvea (Northwestern University)
    • 5:15 PM 6:00 PM
      Bus From Wilson Hall, Fermilab to Pheasant Run 45m In Front of Wilson Hall

      In Front of Wilson Hall

      Fermilab

    • 6:30 PM 7:30 PM
      Dinner Break 1h
    • 9:45 AM 10:15 AM
      Bus From Pheasant Run to Geneva Metra Station 30m In Front of Lobby (Pheasant Run)

      In Front of Lobby

      Pheasant Run

    • 9:45 PM 10:15 PM
      Bus From Geneva Metra Station to Pheasant Run 30m In Front of Station (Geneva Metra Station)

      In Front of Station

      Geneva Metra Station

    • 9:45 AM 10:15 AM
      Bus From Pheasant Run to Geneva Metra Station 30m In Front of Lobby (Pheasant Run)

      In Front of Lobby

      Pheasant Run

    • 7:45 PM 8:15 PM
      Bus From Geneva Metra Station to Pheasant Run 30m In Front of Station (Geneva Metra Station)

      In Front of Station

      Geneva Metra Station

    • 8:15 AM 9:00 AM
      Bus From Pheasant Run to Wilson Hall, Fermilab 45m In Front of Lobby (Pheasant Run)

      In Front of Lobby

      Pheasant Run

    • 9:00 AM 10:15 AM
      Neutrinoless Double Beta Decay II 1h 15m
      Speaker: John Wilkerson (University of North Carolina)
      Slides
    • 10:15 AM 10:45 AM
      Coffee Break 30m Wilson Hall Cafeteria

      Wilson Hall Cafeteria

      Fermilab

    • 10:45 AM 12:00 PM
      Mixing Parameters I 1h 15m
      Speaker: Stephen Parke (Fermilab)
      Slides
    • 12:00 PM 1:00 PM
      Lunch Break 1h Wilson Hall Cafeteria

      Wilson Hall Cafeteria

      Fermilab

    • 1:00 PM 2:15 PM
      Accelerator Physics I 1h 15m
      Speaker: Elena Wildner (CERN)
      Slides
    • 2:15 PM 2:45 PM
      Coffee Break 30m Wilson Hall Cafeteria

      Wilson Hall Cafeteria

      Fermilab

    • 2:45 PM 4:00 PM
      Reactor Experiments 1h 15m
      Speaker: Karsten Heeger (University of Wisconsin, Madison)
      Slides
    • 4:00 PM 4:45 PM
      Bus From Wilson Hall, Fermilab to Pheasant Run 45m In Front of Wilson Hall

      In Front of Wilson Hall

      Fermilab

    • 4:45 PM 5:15 PM
      Coffee Break 30m Gallery Hall (Pheasant Run)

      Gallery Hall

      Pheasant Run

    • 5:15 PM 6:30 PM
      Tutorial Session 1h 15m Gallery Hall (Pheasant Run)

      Gallery Hall

      Pheasant Run

    • 6:30 PM 7:30 PM
      Dinner Break 1h
    • 7:30 PM 8:30 PM
      Q&A Session 1h
    • 8:15 AM 9:00 AM
      Bus From Pheasant Run to Wilson Hall, Fermilab 45m In Front of Lobby

      In Front of Lobby

      Fermilab

    • 9:00 AM 10:15 AM
      Mixing Parameters II 1h 15m
      Speaker: Stephen Parke (Fermilab)
      Paper
    • 10:15 AM 10:45 AM
      Coffee Break 30m Wilson Hall Cafeteria

      Wilson Hall Cafeteria

      Fermilab

    • 10:45 AM 12:00 PM
      Neutrino Models I 1h 15m
      Speaker: Guido Altarelli (INFN Rome)
      Slides
    • 12:00 PM 1:00 PM
      Lunch Break 1h Wilson Hall Cafeteria

      Wilson Hall Cafeteria

      Fermilab

    • 1:00 PM 2:15 PM
      Accelerator Physics II 1h 15m
      Speaker: Elena Wildner (CERN)
      Slides
    • 2:15 PM 2:45 PM
      Coffee Break 30m Wilson Hall Cafeteria

      Wilson Hall Cafeteria

      Fermilab

    • 2:45 PM 4:00 PM
      Beta Decay and Neutrino Mass 1h 15m
      Speaker: John Wilkerson (University of North Carolina)
      Slides
    • 4:00 PM 4:30 PM
      Bus From Wilson Hall to Kuhn Barn 30m In Front of Wilson Hall

      In Front of Wilson Hall

      Fermilab

    • 4:30 PM 8:30 PM
      Steak Fry 4h Kuhn Barn

      Kuhn Barn

      Fermilab

    • 8:30 PM 9:00 PM
      Bus From Kuhn Barn to Pheasant Run 30m Kuhn Barn

      Kuhn Barn

      Fermilab

    • 8:15 AM 9:00 AM
      Bus From Pheasant Run to Wilson Hall, Fermilab 45m In Front of Lobby (Pheasant Run)

      In Front of Lobby

      Pheasant Run

    • 9:00 AM 10:15 AM
      Accelerator Experiments I 1h 15m
      Speaker: Tsuyoshi Nakaya (Kyoto University)
      Slides
    • 10:15 AM 10:45 AM
      Coffee Break 30m Wilson Hall Cafeteria

      Wilson Hall Cafeteria

      Fermilab

    • 10:45 AM 12:00 PM
      Accelerator Physics III 1h 15m
      Speaker: Elena Wildner (CERN)
      Slides
    • 12:00 PM 1:00 PM
      Lunch Break 1h
    • 1:00 PM 2:15 PM
      Accelerator Experiments II 1h 15m
      Speaker: Niki Saoulidou (Fermilab)
      Slides
    • 2:15 PM 2:45 PM
      Coffee Break 30m
    • 2:45 PM 3:30 PM
      Bus From Wilson Hall, Fermilab to Pheasant Run 45m In Front of Wilson Hall

      In Front of Wilson Hall

      Fermilab

    • 3:30 PM 4:45 PM
      Tutorial Session 1h 15m Gallery Hall (Pheasant Run)

      Gallery Hall

      Pheasant Run

    • 4:45 PM 5:15 PM
      Coffee Break 30m Gallery Hall

      Gallery Hall

      Fermilab

    • 5:15 PM 6:30 PM
      Tutorial Session 1h 15m Gallery Hall

      Gallery Hall

      Fermilab

    • 6:30 PM 7:30 PM
      Dinner Break 1h
    • 7:30 PM 8:30 PM
      Q&A Session 1h Gallery Hall (Pheasant Run)

      Gallery Hall

      Pheasant Run

    • 8:15 AM 9:00 AM
      Bus From Pheasant Run to Wilson Hall, Fermilab 45m In Front of Lobby (Pheasant Run)

      In Front of Lobby

      Pheasant Run

    • 9:00 AM 10:15 AM
      Neutrino Models II 1h 15m
      Speaker: Guido Altarelli (INFN Rome)
      Slides
    • 10:15 AM 10:45 AM
      Coffee Break 30m Wilson Hall Cafeteria

      Wilson Hall Cafeteria

      Fermilab

    • 10:45 AM 12:00 PM
      Leptogenesis I 1h 15m
      Speaker: Yossi Nir (Weizmann Institute)
      Paper
    • 12:00 PM 1:00 PM
      Lunch Break 1h Wilson Hall Cafeteria

      Wilson Hall Cafeteria

      Fermilab

    • 1:00 PM 2:15 PM
      Neutrino Factory & Beta Beams I 1h 15m
      Speaker: JJ Gomez-Cadenas (IFIC(UV/CSIC))
      Slides
    • 2:15 PM 2:45 PM
      Coffee Break 30m Wilson Hall Cafeteria

      Wilson Hall Cafeteria

      Fermilab

    • 2:45 PM 3:30 PM
      Bus From Wilson Hall, Fermilab to Pheasant Run 45m In Front of Wilson Hall

      In Front of Wilson Hall

      Fermilab

    • 3:30 PM 4:45 PM
      Student Presentation Session I 1h 15m Gallery Hall (Pheasant Run)

      Gallery Hall

      Pheasant Run

    • 4:45 PM 5:15 PM
      Coffee Break 30m Gallery Hall (Pheasant Run)

      Gallery Hall

      Pheasant Run

    • 5:15 PM 6:30 PM
      Student Presentation Session II 1h 15m Gallery Hall (Pheasant Run)

      Gallery Hall

      Pheasant Run

    • 7:00 PM 9:00 PM
      Farewell Dinner 2h
    • 8:15 AM 9:00 AM
      Bus From Pheasant Run to Wilson Hall, Fermilab 45m In Front of Lobby (Pheasant Run)

      In Front of Lobby

      Pheasant Run

    • 9:00 AM 10:15 AM
      Neutrino Models III 1h 15m
      Speaker: Guido Altarelli (INFN Rome)
      Slides
    • 10:15 AM 10:45 AM
      Coffee Break 30m Wilson Hall Cafeteria

      Wilson Hall Cafeteria

      Fermilab

    • 10:45 AM 12:00 PM
      Leptogenesis II 1h 15m
      Speaker: Yossi Nir (Weizmann Institute)
    • 12:00 PM 1:00 PM
      Lunch Break 1h Wilson Hall Cafeteria

      Wilson Hall Cafeteria

      Fermilab

    • 1:00 PM 2:15 PM
      Neutrino Factory & Beta Beams II 1h 15m
      Speaker: JJ Gomez-Cadenas (IFIC(UV/CSIC))
      Slides
    • 3:30 PM 5:15 PM
      Fermilab Wine & Cheese Seminar 1h 45m
      Speaker: Yoichiro Suzuki (ICRR Tokyo)
    • 5:15 PM 6:00 PM
      Bus From Wilson Hall, Fermilab to Pheasant Run 45m In Front of Wilson Hall

      In Front of Wilson Hall

      Fermilab